Ставам к'на некаде повеке од 5 години, јас ја правам со јајца, Јајцата ја потхранува и зајакнува косата.Јас ја правам на овој начин 3 јајца ги делам белките од жолчките, прво ги матам белките а потоа ги додавам и жолчките (заради поголема густина) по потреба додавам и малку вода и матам со миксер ставам и 3 кесички к'на бидејки косата ми е подолга.
Јас се фарбав се со фарба, ама сега сакам да пробам со кна бидејќи ми рекоа е подобра и за сјај и за косата...сакам да ги прашам тие што се фарбале со кна дали испаѓа убаво косата???
на црно дали фаќа црвена ако сте ставале црвена k'на на црно и каква нијанса фати? јас имам црна коса мислам природно мие црна и дали кје фати црвена?? фала
Како се става кната? МИслам во средно топла вода се раствора а колку време?И после колку се држи на косата?
Итно ми е. Дали фарба ќе ми фати на к'на? Кафена сум со к'на, сега сакам да ја направам плава....Побрзооооооооооооооооооооооооо ве молам
Дали ако ставам кафеава кна ќе има црвен сјај? Ама сакам темно кафеава... Порано ставав црна и немаше црвен сјај, можеби имаше ама пред да започни да паѓа... И сега сакам темно кафеава ама незнам ми е страв некако...
Јас ставам црвена кна и ми дава црвенкаст сјај. А, кога имам ставано кафеава немало таков сјај. Значи црвена кна е решение. Инаку имам темно кафеава коса.
Јас сум шатирана и малце се плашам заради тоа да не бидам со посветли црвени прамени оти сакам да добијам темно кафеава нијанса... Се мислам во кафеавата да ставам малце црна ептен малце колку за да биди потемна.... Што мислиш?
Не знам што би ти рекла. Јас само кна ставам на косата. Не ставам ни боја, ниту пак се шатирам. А да се консултираш со фризерка.
Јас си ја направив косата со к`на пред 2 недели и ставив чај,јајце и капки чичково масло.Прекрасно излезе и сеуште има сјај
баш вчера се офарбав со кафеава кна и косата е преубава има сјај и изгледа свежо пред тоа бев фарбана и имав црвенкаст сјај сега ми е кафеава...
мислам дека нема да има црвен сјај пробај ако има стави уште еднаш кафеава за некој ден зашто да ти е страв еее што се не ставив на косава се може да се поправи ако не ти се допаѓа
mislam deka crvena nema da fati zatoa sto ne e dobra crvenata ama ne sum sigurna neka pise nekoj shto se ima farbano so crvena, ja ima na bit pazar, zeleno pazarce vo apteki ja nema
и јас си ја фарбам косата со к’на почнав со Афродита ненкако најубава ми, ја користам бр.9, јас имам кафена коса-чоколадна нијанса да речам, к’ната ми дава многу убав сјај и ми ја осветлува косата, но првенствено ја користам за заштита и ревитализација на косата, и ми помага против опаѓање(освен последниот пат пред две недели ставив к’на и некако уште приметувам дека ми паѓа )