Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

К'на- за ревитализација на косата

Дискусија во 'Коса' започната од BBojana, 25 мај 2011.

1. SM12

SM12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    30
    Ќе ти ги покрие, дури може и накај црно да ти мава малку. Јас сега пред месец дена се правев со кафеава кна и ептен темна ми беше, може дека искористив 5 кесички xD ама со тек на време паѓа бојата и се нормализира. 8)

2. Meredit

Meredit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    91
    Излегува онаа бојата за еден месец што си ја ставила и после веке не е таа истата.Јас ставав лично црна и после еден месец повеќе не беше воопшто црна.А инаку да требаат барем три четири месеци за целосно да падне.

3. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Епаа да ви се пофалам.Си ставив црна кна и ми испадна одлиично, ептен сум задоволна :)

4. a.nnna

a.nnna Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Девојки знаете ли каде може да се најде безбојна к'на ?
    Вчера сите парфимери ги прошетав и неколку аптеки и сите ми се пулеа ко од Марс да сум падната и ми вика демек таква не се произведува ..
    Ако знаете кажете :)

5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.556
    Колку што јас знам , не постои безбојна . Од природните бои имаш кафеава , црна , и црвена

6. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Хахахаха и мене би ми било чудно да слушнам безбојна к'на. А за што се користи тоа и од кај имаш слушнато за тоа? Јас порано се фарбав со к'на и сеа планирам ,зашто се фарбам со боја па да си ја зајакнам малце ...

7. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    сакам да ве прашам нешто ама најпрвин да објаснам:пред две недели ја бланширав целата коса но не ми фати бојата со која ја офарбавме и бев лисица, после почекав една недела се офарбав црна, ама косата ми е катастрофа. сакав да ја осветлам бидејки од црните фарби мн ми се изфрлаат брунчиња по главата. е вжсеа е веке поминато 2 недели од фарбањето со црна фарба дали кога ке ми подникне косата може да ставам к'на.

8. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    девојки од к ната има само една нијанса кафеава?сакав да си ставам или к на или клор шампон да ја освежам малку косата ама се плашам со к ната темна да не ми испадни :?:

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Од кафеава ке испадне накај кафеаво малце ко црвено,темно многу нема да е.

10. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Не. Имаш кафена, црна и црвена кна :)

11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    2.153
    Девојки PLEASE HELP!!! Сакам да се направам со црвена к'на, но ми е страв дали излегува како црвена џиш (која не сакам да ја добијам во никој случај) или не е толку воочлива? Ве молам за совет...Имам видено на некои девојки дека им е мн убава, не е џиш и баш имаат некоја интересно црвеникаста нијанса ама не е нападна...Совет :worried:

12. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    2.153
    П.С Зедов од марката HERBUL на која пишува BURGUNDY HENNA, но се двоумам што да правам, ми рекоа дека не била џиш црвена, а зедов 5 пакетчиња бидејќи имам коса до половината, но не ми е мн бујна...и колку време треба да ја држам кога ќе ја нанесам??? :tmi:

13. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Јас првиот пат кога ставав к,на обоив само еден прамен коса.Нај сугурно е така, со оглед дека сите имаме различна природна боја на коса.Значи растворете мало количество к,на и нанесете на еден прамен. ;)

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    ^ Зависи и од твојата боја на коса....ако ти е посветла сигурно ќе излези поцрвена, а ако природната боја ти е потемна ќе ти излези потемно црвена. Сепак како што вели виножито најдобро прво на еден прамен да пробаш :) Инаку и јас се правев со таја к'на исто црвена и мене ми беше прилично темно црвена а јас сакав посветла..

15. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    2.153
    A kolku vreme ja cuvase na kosa? pozz

16. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    не се сеќавам баш ама мислам дека сат време секако ја чував...

17. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    сакам да прашам дали има безбојна кна овде во македонија..сакам да си е мојта природна боја ....само да ја освежам малку....

18. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    2.153
    Devojki, se napraviv so takva k'na za koja prasuvav i mn sum zadovolna, bojata e nesto kako liljakova, temno crvena ama mn e ubava... Samo sto koga ja miev kosata polovina cas mi teceja crvenejci hahahah...:)

19. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
    Јас користам безбојна к'на, другарка ми ја зима од Струмица, незнам точно од каде...имам некои подобрувања со оглед на тоа што само 4-5- пати сум ставила до сеа, а она ја користи подолго време и вели дека има подобрување. На мојата само има мало осветлување :) ама не се приметува многу, а таа вели дека побрзо и расте, поубави и се локните .... Ако најдеш пробај , немаш мака освен извалкана крпа :D поздрав

20. presiosa1

presiosa1 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    11
    ако не ти тешко можеш да ја прашаш од каде точно во струмица ја купува...поздравчеее :*