Ќе ти ги покрие, дури може и накај црно да ти мава малку. Јас сега пред месец дена се правев со кафеава кна и ептен темна ми беше, може дека искористив 5 кесички xD ама со тек на време паѓа бојата и се нормализира.
Излегува онаа бојата за еден месец што си ја ставила и после веке не е таа истата.Јас ставав лично црна и после еден месец повеќе не беше воопшто црна.А инаку да требаат барем три четири месеци за целосно да падне.
Девојки знаете ли каде може да се најде безбојна к'на ? Вчера сите парфимери ги прошетав и неколку аптеки и сите ми се пулеа ко од Марс да сум падната и ми вика демек таква не се произведува .. Ако знаете кажете
Хахахаха и мене би ми било чудно да слушнам безбојна к'на. А за што се користи тоа и од кај имаш слушнато за тоа? Јас порано се фарбав со к'на и сеа планирам ,зашто се фарбам со боја па да си ја зајакнам малце ...
сакам да ве прашам нешто ама најпрвин да објаснам:пред две недели ја бланширав целата коса но не ми фати бојата со која ја офарбавме и бев лисица, после почекав една недела се офарбав црна, ама косата ми е катастрофа. сакав да ја осветлам бидејки од црните фарби мн ми се изфрлаат брунчиња по главата. е вжсеа е веке поминато 2 недели од фарбањето со црна фарба дали кога ке ми подникне косата може да ставам к'на.
девојки од к ната има само една нијанса кафеава?сакав да си ставам или к на или клор шампон да ја освежам малку косата ама се плашам со к ната темна да не ми испадни
Девојки PLEASE HELP!!! Сакам да се направам со црвена к'на, но ми е страв дали излегува како црвена џиш (која не сакам да ја добијам во никој случај) или не е толку воочлива? Ве молам за совет...Имам видено на некои девојки дека им е мн убава, не е џиш и баш имаат некоја интересно црвеникаста нијанса ама не е нападна...Совет
П.С Зедов од марката HERBUL на која пишува BURGUNDY HENNA, но се двоумам што да правам, ми рекоа дека не била џиш црвена, а зедов 5 пакетчиња бидејќи имам коса до половината, но не ми е мн бујна...и колку време треба да ја држам кога ќе ја нанесам???
Јас првиот пат кога ставав к,на обоив само еден прамен коса.Нај сугурно е така, со оглед дека сите имаме различна природна боја на коса.Значи растворете мало количество к,на и нанесете на еден прамен.
^ Зависи и од твојата боја на коса....ако ти е посветла сигурно ќе излези поцрвена, а ако природната боја ти е потемна ќе ти излези потемно црвена. Сепак како што вели виножито најдобро прво на еден прамен да пробаш Инаку и јас се правев со таја к'на исто црвена и мене ми беше прилично темно црвена а јас сакав посветла..
сакам да прашам дали има безбојна кна овде во македонија..сакам да си е мојта природна боја ....само да ја освежам малку....
Devojki, se napraviv so takva k'na za koja prasuvav i mn sum zadovolna, bojata e nesto kako liljakova, temno crvena ama mn e ubava... Samo sto koga ja miev kosata polovina cas mi teceja crvenejci hahahah...
Јас користам безбојна к'на, другарка ми ја зима од Струмица, незнам точно од каде...имам некои подобрувања со оглед на тоа што само 4-5- пати сум ставила до сеа, а она ја користи подолго време и вели дека има подобрување. На мојата само има мало осветлување ама не се приметува многу, а таа вели дека побрзо и расте, поубави и се локните .... Ако најдеш пробај , немаш мака освен извалкана крпа поздрав