Женски во голема дилема сум. Имам проблеми со опаѓање на косата и имам пробано најразлични третмани и препарати и немам некои значителни резултати. Никогаш не сум фарбана, ни шатирана. Сега сакам да пробам со кна,ем ќе ја сменам бојата, ми се здосади иста 24 години ем ќе ми помогне со зацврстување на влакното. Мојата коса е темно кафееава, како на сликава Сакам да пробам со црвена кна. Читав многу позитивни критики за Lush caca rouge, сите велат дека е потполно природна, без вештачки состојки и бојата испаѓа многу убаво. Јас се стремам кон ваква нијанса: Што мислите? Ќе дојде приближно барем како на сликава? Мн ми е страв да не испаднам портокалова, ама не би требало бидејќи темна ми е природнава боја. Многу ќе ми помогнете со коментари, мислам дека ги прочитав сите reviews што постојат, ама уште се мислам, бидејќи тешко се вади после.
Mene k nata sekogas mi pomagase vo protiv opaganje na kosata i vo cvrstinata i sjajot vi ja prepotacuvam ima mnogu blago i efikasno dejstvo
Дефинитивно здрава алтернатива која нема да ја оштети косата! Ама искрено, јас лично тоа Спојлер: Спојлериште гомно од камила никогаш повеќе нема го ставам на коса. Освен што лом ми се направи цел тоалет, па два дена не можев да ја отпушам кадата, во истиот рок ми падна и бојата. Додека косата ми изгледаше како милијарда вати да ме здрмале одеднаш, реинкарнирале и фрлиле на буниште. Не знам што точно го предизвика таквиот ефект, ама знам дека цела недела со афро фриз си се шеткав низ училишните ходници. Страшно..
Девојки помош! Ја правам косата со кна пола година ама само во корен, доле не паѓа никако знае некој како можам целосно да ја отстранам?
Zdravo devojko sakam da ve,praasam imam kafeava kosaa i sega sakam epten temna kafeava skoro nakaj crnaa da zemam crna kna ilo kafeava i od kaj se kupuva?
Девојќи, кои сте поискусни околу к'ната ве молам за совет. Пред 5 месеци почнавда се фарбам плава, без бланширање па добив некоја си кафено медова плава, но забременив и паузирав и не би сскала да се фарбам пак секкј месец, а вака со обрастен корен пак не ја бива. Па барам потрајна солуција, да се исфарбам како мојата светло кафена, а кога налетав на оваа тема се мислам да пробам со к'на,само кажете ми дали ќе покрие, и како понатаму на колку време треба да се фарбам. Фала
За покривање, не знам дали ќе ги покрие корените. А ја ставаш, на колку време сакаш . Можеш и еднаш неделно, можеш и еднаш месечно. Јас летно време ја ставам почесто (ми држи ладно), а зимно поретко.
Ми трееба советче.Вака, имам темно кафена коса и сакам со кна да се исфарбам во светло кафена, смеѓа.Нешто вака: Дали би можело да се постигне тој ефект?Премногуу сакам да имам посветла нијанса на коса, али не сакам да си ја упропастам густата коса со фарби.Мислење?
Denes se pravev so kna crna i sum prezadovolnaa mn mi e mekaa kosata i sjajna i bojata super mi iskkchi
@EnnaN како најтазе со искуство со к'ната да те прашам, со кплку количина вода или чај ја раствараш количината од едно пакување? Јас имам 2 пакувања eagle henna зошто имам долга косс, ваљда ќе ми стаса, планирам со индиски чај да правам. Топла, ладна, како треба?? Упатството не е баш од помош за сефтосување, секое инфо ми е добредојдено!
2 шољи ладен чај , едно јајце , измешај го убаво и фарбај се , предходно косата нека биде убаво расчешлана , зошто ако има грутки во сместа , ќе се заплеткаат па нема да можеш убаво да се измиеш
Прв пат ќе се бојам со к'на, во сабота имам свеченост и за рогсш сскам да сум тазе боена, прашање ми е дали самата процедура остава боја на чело,уши околу која тешко се вадиж дсли кско со фарба смрди истиот ден, дали ако се избојам саботата утрото до бечерта ќе биде ок или бар ден два требс порано...!???
Дали знаете дека откако ќе ја исфарбате косата со к'на, после ако сакате да се фарбате со фарба за коса, нема да ви фати бојата се додека не ви израсне фарбаното со к'на? К'на создава заштитен слој кој не се одмива, си стои додека не ја исечете косата.
мириса специфично и сигурно едно две миења ќе стои мирисот , и потешко се вади од кожа , ќе му удриш едно добро триење , и пазење да не се зашлакаш многу околу , сјајот стои подолго од фарба , така да и неколку дена порано да се исфарбаш ќе го имаш тој тазе сјај
Да ви се пофалам јас, конечно се направив со к'на, користев кафена а претходно бев фарбанаплава со 5 месеци подраснати корени,на фарбаното е за нијансако на кафено црвенкасто и ако ситничарам пск се гледа разлика корен и фарбано, ама нее драстично ко шо беше со плавата, каде каде е поличнои повкусно делува, а инаку задоволна сум од сјајот и мекоста, како маска да сум ставила. Правев со црн чај и едно јајце, ја оставив целосно да се исуши може 4 саати и ја измив после. Нешто вака ми испадна
имам црна коса не сум фарбана од мај... на врвовите веќе почна да се појавува мојата природна боја но надоле никако да падне... а исто така и многу ми паѓа косата па сакам да прашам дали покрај тоа што к'ната ќе ми помогне против опаѓање може да ми помогне и да ја остранам црната боја односно да ми испадне некој вид на кафеава бојата на косата ? колку за почеток..