Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

К'на- за ревитализација на косата

Дискусија во 'Коса' започната од BBojana, 25 мај 2011.

1. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Moze li da mi pisete kakva k'na koristete?

2. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    [​IMG] Девoјки, кaкo би испaднaлa плaвa к'нa нa темнo кaфеaвa кoсa. Сaкaм меденo плaвa, кaкo нa сликaтa дa ми испaдне, a не злaтнa дa ми излезе :D

3. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    So kna nema sansu da ja dobies taa nijansa,moze samo da ti izleze protokalova,edna moja drugarka isto taka so temno kafeava kosa stavi kna i bese kako morkov,podobro idi na frizer ke ti ja napravat takva od prv pat tie znaat kakvi nijansi da izmesat

На Alisa22 и MilaP им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.966
    Допаѓања:
    219.453
    Јас користам к'на честопати и сум задоволна од нејзините добра.. ми ја зајакнува косата, се ревитализира, се намалува опаѓањето, косата добива сјај и секако задоволителна боја.
    Претпочитувам да користам црвена и баш добро ми стои ..бар си ја менувам бојата на одреден период и правам мали промени.

К'ната мириса тоа е точно и ефектот од нејзиното нанесување не е баш пријатен но после едно одмивање со шампон се губи миризбата, а и секако при нанесувањето користам кеса за да не ми се разлева насекаде, како и да е к'ната ја гали косата и од нејзе неможеш да изгубиш или да си ја оштетиш косата.

На eloves, blueberry93 и mimi**** им се допаѓа ова.
  5. Milicka999

Milicka999 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Девојки, долнио дел од косата ми е балансирена, па сега сакам да ставам безбојна к'на. Па страв ми е да не ми се размачка целава боја од балансираното низ целата коса. Сто предлагате вие да си ставам или? Дали некој во ваков случај си ставил и какви резултати имал? :)

6. Fitteen

Fitteen Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    723
    Мајка ми наместо фарба почна користи црно-кафена кна и предобра е! Многу е задоволна и неможе да се спореди со фарбата!:)

7. hrizantema125

hrizantema125 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки имам темно кафеава боја на коса но ми се допаѓа како ми стои црната боја несакам да се фарбам па ми препорачаа да пробам со кна бидејки била убава за косата а и после повеке миења паѓала какво искуство имате со кната дајте некој совет :) навистина сакам да сменам малку да да пробам црна си имам ставано црн прелив и убаво ми стои ама ептен брзо ми падна:smirk:

8. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Jas pred nekoe vreme pocnav da se farbam so k'na i mnogu poveke mi se dopaga od farbata,a i dava prekrasen sjaj.Na mene ne mi paga tolku brzo k'nata,se farbam na eden mesec i za toa vreme uste mi e crna kosata,samo ako pocnes da se farbas so k'na posle ne mozes da staves farba se dodeka farbanata kosa so k'na ne porasne i ne ja osisas.Farba ne faka na kosa na koja imas stavano k'na,se dodeka ne ti porasne i ne ja osisas.

9. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Од каде ја земаш к'ната? Гледам на сајтов на Лаш има избор https://www.lush.com.mk/shop/product/category/path/147_153/ (а задоволна сум од др. нивни производи), па се мислам да земам. Немам познавање ни за користење к'на, ни за фарбање, досега ништо немам користено. Имам природно темно кафена коса со црвен отсјај.
    Каква боја би се добила на оваа боја коса што ми е сега http://s7.postimg.org/99uk0f223/151.jpg ? Инаку најмногу сакам да ставам за заштита на косата, поретко да ми се масти и сл.

На G.M. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.966
    Допаѓања:
    219.453
    @blueberry93 к'ната можеш да ја најдеш во околни продавници и маркети, пробај да прошеташ по неколку продавници сигурно ќе најдеш. Има 3 бои на к'на, црвена, кафеава и црна.
    Ако ставиш црна косата ќе ти биде црна буквално, ако ставиш кафеава ќе ти биде исто ко твојава само со далеку поголем сјај, ако ставиш цевена ќе добиеш вино боја со црвен рефлекс..
    Па одбери ти по твоја желба што би сакала.

Мене лично ко за промена ми годеше црвената, повеќе пати ја ставав, одмерена е бојата и е далеку од црвена, ако не сакаш промени оди со кафева, твој избор.

Би било потребно да земеш неколку паќетчиња бидејки со едно нема да завршиш работа и да ги раствориш во чај, чајот ќе го додаваш по гостината, к'ната би требало да ја раствореш до степен на кал, ја ставаш со четка за фарбање и чекаш 1 час од прилика.

Се надевам дека ти помогнав.

На SAMIRA и blueberry93 им се допаѓа ова.
  11. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Даа, ти благодарам @vitamina :f:

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    904
    @blueberry93 имаш кна по тезгите за пазарче.Најчесто на тие со козметика. Има индиска кна со таква боја. Околу 50- 60 ден е едно паковање. Јас кната од Лush не би ти ја преорачала, многу ја суши косата.А и мора да се ренда претходно . Додека другите само ги раствараш со вода.
    https://www.google.com/search?q=hen...#tbm=isch&q=kna za kosu&imgrc=LFrZcR0a_8UW9M:

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.966
    Допаѓања:
    219.453
    @blueberry93 убаво ти кажа @Joi . Земи си к'на во паќетчиња во прав. Не би ти препорачала таква како што покажа.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.672
    Допаѓања:
    2.157
    Дечки, имам едно прашање. Подолго време се правам со оваа к'на која ја прикачив и сум навистина задоволна. Ја растворам со индиски чај, едно јајце, малку балсам, малку маслиново или кантурово масло (зависи од кое имам во моментот). Ја чувам на себе околу часа, некогаш и повеќе (ако не ми студи) и ставам по 5/6 пакетчиња бидејќи имам подолга коса. Е сега, јасно ми е дека имам темно костенлива основа па затоа и самата боја ми иди некоја темно црвена, но би сакала малку поцрвен сјај да добијам. Дали можеби некој знае финта за тоа, или нема начин? Си велам да не ја правам многу густа (затоа што така изгледа како потемна) , да не треба да биде некако порастворена? Се разбира ли некој повеќе околу ова? :$ thumb_5856.jpg

15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Женски, се фарбам црна, ама бојата многу брзо ми паѓа, а и косата, купови влакна ми паѓаат што никогаш не ми се случило. Претпоставувам дека е од фарбата, па се мислам да преминам на к'на, меѓутоа и за неа слушнав дека била полна хемикалии, и дека паѓала косата.
    Има ли всушност некоја поквалитетна к'на овде кај нас, која е, колку толку посигурна?

16. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    904
    Нема врска густината на кната, може да е поретка, може и погуста. Зависи од косата. И јас имам темно кафеава, па и дава црвенкаст сјај. Само белите влакна ги бои црвено.
    А што све немам ставано во кната лимун, вино црвено, црвен пипер, сок од цвекло. Ама џабе. Нејќе да фати поцрвена боја и готово.
    Инаку ставам од кната што е во зелена кутија.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Katina007

Katina007 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    358
    Нееее. Не купувајте луѓе кна од пазар содржи во неа се освен кна... Има куп хемикалии во неа. Купете си чиста кна, може и да е помешана со други билки и секогаш читајте состојки пред да купите нешто.

18. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    904
    А каде ја има таа чиста кна?

19. Katina007

Katina007 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    358
    Кната на lush веројатно ја знаеш веќе, околу 1000 денари е и ја има во сити мол.
    Оваа на Sante ја има во сити мол ја имам видено, околу 500 денари е.
    image.png
    И оваа на логона можеш да ја побараш исто ама не сум сигурна дали ја има.
    image.jpeg
    Сите ги имам пробано и сите се еднакво добри.

На jok му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *Tiffany*

*Tiffany* Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    36
    ^^Од која продавница ја зема оваа Санте кна????? Баш сум во план да ја пробам,доста ми е од Лаш.:)