Da toa znam deka za nekoj period sama Pajga..no jas sakam da znam dali moze so nesto da se izvadi cela..bidejki ne sakam vise da se farbam a kosata mi e vejke izrasnata i mnogu se primetuva pa sakav da znam ako ima nesto da probam
Steta..jas sum bremena i ne sakam da stavam farba...a citav deka so limun vadat farba pa rekov da ne moze i kna
@Ina! Никако немој да ставаш лимон на косата. Имам пробано така и јас да ставам лимон за да извадам фарба ама не се вади и плус косата ја имав пресушено дури ни да ја исчешлам неможев. А кажи ми , јас знам дека кната не е штетна и нема хемии во неа, гинеколог ти рече да не ставаш кна ? Јас кога бев бремена ми забрани фарба и не се фарбав , а за кна незнам колку е штетна во бременост...а баш ме интересира
Nemam prasano no znam deka ne e stetna bidejki e prirodna bez hemikalii..no jas neznam so sto mozam da se vadi a vaka voopsto ne se svijgam zarastena
Јас имам природнa светло кафена коса, со 2 Chestnut добив темна нијанса која под сенка изгледаше црно а на сонце имаше темно црвен сјај. Со светло кафената к'на, немав црвен сјај, кафена нијанса, доста остра, како жолт подтон имаше, сега веќе користам само црна бидејќи кафеавата никако не ми се погодуваше баш чоколадно кафеава. Сликите за жал сум ги избришала :/. Можеби е и до мојот природен пигмент на косата, незнам.
Ke se rasprasam i za tie bez amonijak. A inace svetlata kna nikako bidejki i jas dobiv nekoja boja svetlo kafena koja preliva na crveno. I portokalovo...uzas
Со оваа. Сите три бои што ги користев беа од оваа. И светло кафената ( на сликава ), и костенливата и црната.
На сликава темна кафиава изгледа .. Можеш да ми кажеш каква боја доби со оваа кна ? Спореди со некоја боја на фарба плиззз од големо значење ми е
Сликата е иста на сите бои, не се води според тоа. Еве, лево е мојата природна боја, а десно е од периодот кога ја користев к'ната што ја постирав погоре, но сликата има некој ефект и можеби малку се разликува од реалната боја која ја добив. На светло, поготово со тек на време кога почнува да паѓа, ми беше повеќе како долните прамени што се, со жолто/портокалев сјај. Ставав по 2 3 пакетчиња за да делува потемна, но пак си го имаше тој жолтеникав сјај.
Па природната ти е посветла ,мене ми е природната темна кафена , ама тешко дека би ми излегла како твојата коса , сепак фала
Да, посветла ми е природната, напоменав и претходно. Јас сакав да добијам потемна чоколадна боја, но не успеав. Мајка ми има природно темно кафена коса, кога користи кафеава к'на, нема осветлување, само сјајот ја менува бојата.
Природно има густа коса, додатно од к'ната не. Ниту мене не ми се згусна. Мајка ми ја користи веќе 20тина години, јас 4 години. Единствено, едно до две миења после фарбањето има некој таков моментален ефект, косата е погруба, делува погусто, но да стимулира раст на нови влакна воопшто не.
Жени дали на некоја и се случило од кнава да и паѓа косата? Последниве 5-6 месеци гледам дека косава премногу ми паѓа кога ќе ја чешлам и за време на миењето коса. Никогаш сум немала проблеми со опаѓање, баш и кога се фарбав со фарба немав таков проблем па реков ќе почнам да се фарбам со кна уште толку да се згусне....