Devojki i jas zemav kafeava kna na Eagles (kako na slikte pogore) ke se farbam denovive samo kazeteza rastvaranje.. Prvpat ke se farbam so kna, kosata mi e temno kafeava i sakam taa boja da ja zadrzam.. Zedov 3 paketcinja..
Со црн чај ја раствараш или со топла вода, ама не многу, туку да биде како паста (ни многу ретка, ни многу густа). Три пакетчиња ти се доволни мислам дека.
Дали некоја има искуство со коса фарбана со кна како може најбрзо да се извади и да се вести природната боја на косата?
@Osamena devojka си има упатство во секое пакување , се меша со вода зовриена (некои ставаат и руски чај) , јас немам пробано со чај само со вода , но ќе гледаш да не е премногу течно или премногу густо. @Ciel само на фризер да си прашаш за вадењето на кната , ама јас мислам при миењето полека паѓа така да ќе немаш проблем
Вака јас се фарбам црна но со кна е сега сакам да прашам дали некоја од вас знае што се додава во кната за косата да има малце тегет нијанса на светлина од прилика вака: Ваква нијанса не то долку значи само оваа слика успеав да ја најдам. Иначе пред години имам читано но не ми текнува на која страна беше.
Си пробала оваа да ја најдеш на бит пазар или на зелено пазарче? Оваа на сликата е баш тегет црна @Ciel
Постпи ли безбојна кна? Некаде мислам читав дека има. Сакам да си ја зајакнам косата. Порано се фарбав со црната кна и косата ми беше преубава, силна и здрава. Сега сум бланширана, на бело имам прамени и на сиво. Не сакам да се зезнам со кната, не сакам руса да ставам и жолта да излезе.. Ако постои безбојна би сакала да пробам и со таа. Ако некоја членка има искуство како би ми излегла безбојна на бланширана коса, нека сподели, би била благодарна.
Знам дека се продаваше безбојна кна на Буњаковец но не ја немам користено ,имај во предвид дека фарба не фаќа на кна и доколку се направиш со кна нема да ти фати фарба .
Има некој искуство со овие? Ме интересира русава боја на к'на дали стварно ја осветлува косата, и каква руса испаѓа, да не е жолта?
Zdravo devojki, jas conecno se isfarbav so kana, so godini se mislev ama deka kao demek ne se vadela pa strav mi bese da se zeznam, ama ete probav staviv kafena od Lush, pola caca marron i pola caca brun, ne e losa ama ne mi se dopagase. Ja izvadiv so otstranuvac za farba. Pa potoa kupiv od caca rouge, crvenata i mi ispadna auburn crveno kafena so portokalov sjaj. Ubava, zadovolna sum. E sega sakam da probam druga kna, pa dali nekoj znae od Skopje od kade da kupam crvena kna sto ne e od Lush, znaci crvena, ne burgundy ili drugi. Probav vo dm, imaat samo dve tri no ne taa crvena sto mi treba. Dali nekoj znae od kade moze da se kupi kna? (Ne od Lush i dm)