Кај мене белите влакна ги фарба црвено. А на кафеавите им дава црвенкаст сјај. Ама зависи и од косата, каква боја ке излезе на крај
Јас еднаш-и никад више, се фарбав со црвената к'на на Lush. Цела коса портокалова ми излезе, буквално морков боја А скапа беше к' ната, околу 800-900 ден. Истиот ден се префрбав со црвена боја, среќа ми фати бојата, инаку инфаркт на лице место.
Brown e normalnata smega i dobro izleguva, bez strasni iznenaduvanja, a drugata e demek kostenliva ama izleguva mnogu temna so crveno violetov sjaj. Loso, ako sakas da ja osvetlis ke se zeznes bidejki knata samo zatemnuva a ne osvetluva.
Lele ha utnav bojata jas mislev chestnut e posletla I se kanirav denes,i bas kako sto kaza mi izleze temna a na svetlo prinetuvam nekoj sjaj...inaku poveke mi bese za da mi ja zajakni malku kosata..edno vreme koga ja koristev mi bese dosta gusta kosata I ubava potoa pocnav so blansiranje kosata mi opadna mnogu I uste mi paga iako veke go isisav blansot..sega mi e mnogu retka kosata Sakam da ja vratam ona starata gusta I dolga kosa
Здраво да прашам дали ќе фати кната бидејќи користам колор шампон или да чекам да испадне скроз шампонов?
Najdobro e da pocekas uste malku, knata faka na se, no sjajot ke ti bide malku razlicen na tie mesta kade sto imas druga farba. Ako se farbas so ista boja, nemas problem.
Zdravo da prasham ako znaete na koja strana mozam online da poracam k'na ama da e bezbojna, ili pak kade ima vo skopje na nekoj pazar bezbojna k'na? inaku farbana sum so blansh dali bi mi fatila bojata ako se farbam so kafena k'na i dali kje deluva bezbojnata?
Безбојна кна мислам има на пазар ама јас не би ти препорачала да купуваш од пазар , мене косата ми испопаѓа од кната кафена кна имаш во Lush и провери во Логона продавницата. Ќе ти фати но да знаеш ако сакаш да се префарбаш во др боја, нема вадење.
Zdravo, bezbojna kna ne postoi, toa e sena. Ako ja ofarbas tvojata kosa ili ke ispadne so zoltenikav sjaj ili ke si mnogu portokalova. Jas staviv bezbojna, negde kade sto imav beli vlakna mi gi oboi zolti a na smegite samo zolt sjaj. Ja ofarbav posle toa vo smega i ja izvadiv so vadac na farba i posle toa se ofarbav so portokalova i na kraj mi izleze crvenkasta (na belite vlakna posvetlo). Gi probav i od Lush i od pazar, ne mi se desi nisto na kosata, osven sto imase ubav sjaj od knata, ama za zal bojata bese no no. Knata e samo vo crvena boja, a se drugo e mix od drugo, moze zatoa paga kosata. Sepak ima prirodni farbi na Biokap ako ti se probuva. Lush ne e 100%prirodna kozmetika
Fala vi, a inaku kade mozam da go najdam toj "vadac" na farba i dali ke mi go izvadi blansot i ke mi se vrati prirodnata boja na kosa, a sakam da probam i kafena da se farbam so kna pagja postepeno knata znam deka nad knata nema da mi fati dr boja a otkako ke padne knata ke fati li so farba (ne sum 100%sigurna kakva boja sakam, eksperimentiram so kosata)
Vadac na farba, se vika ColorB4 i se samo online dostava, isto taka ima ponekogas vo DM marketite i vo parfimerija Aleksandar kaj beverli-stokomak vo centar. So nisto nemoze da se vrati prirodnata boja, tuku ke ti izgleda kako zolta portokalova pa posle toa mozes da se farbas so bilo sto. Se zavisi od pigmentot i kvalitetot na vlaknoto, moze da se farbas smega ama negde ke fati posvetlo negde potemno. Ako si plava so blans i stavis kafena mozno e da izleze zelena, zatoa napravi test pramen (posebno tamu kade ima blans) i vidi kako izleguva. Odberi topli nijansi na smega i nemas gajle (ako ne si sigurna) no sekako dali e kna ili farba napravi test pramen i taka nema da zgresis.
Прв пат слушам за природни фарби? Значи нема хидроген? Јас користев црна кна, и како што читав тоа е црвена, плус внатре некои билки за да биде црна. Сега земав црвена и таква ставам. Мене ми е ок. Немам забележано да паѓа косата или нешто слично.
Kako bi mi fatilo na blanisirana, so kafena sakam da se isfarbam inaku korenot mi e potemen kako ombre nesto mi e kosata, da ne stanam zelena kako so k'na sto velat? i dali bi mi bila dovolna 1 farba kosata mi e pod ramena.
Може да ти излезе зелена. Бланширана коса не се фарба со потемна така лесно. Од искуство, јас имав бела бланширана коса и бев на фризер ме фарбаа , и со мешање наразни бои успеав да ја затемнам.
A da ja isfarbam so nekoja potemna rusa pr.zlatna i medova pa potoa so kafena, ne mi se isplati da odamn na frizer bidejki znam deka poe toa pak ke se prefarbam sama i dali bi mi se opraila malku kosata dokolku se isfarbam so k'na kako metlasta mi e na kraevite za da ne ja kratam mnogu
@anastasiia што да ти кажам, немам искуство , мене ми мешаа две бои на кафено со црвенкаст отсјај за да не ми стане зелена. И по некое време се исфарбав црна како што си бев порано. За темно руса и сл немам искуство но пробај , и да знаеш дека делот кај што е бланшот ќе ти се одмива побрзо него ли делот каде што немаш бланш т.е. горниот дел од косата. Затоа ко за прв пат кога правиш промена најдобро е да се отиде на фризер. Ако ти е метласта , оштетена мора да се скрати тоа џабе ќе е што и да ставиш. Мене ми беше под рљмена и ја скратив ептен кратко до уши зошто никаква боја не фаќаше на оштетеното. Но коса ко коса ќе порасне, нема што да се секираш важно е да е здрава. Да знаеш дека ако ставиш кна потоа нема да можеш да се префарбаш во посветла нијанса или да ставаш бланш зошто кна никако не се вади или осветлува.
Prirodni- mislev bez amonijak i pomalku hemikalii, ama sepak so hidrogen. Knata e samo crvena, drugoto ne e samo kna, stavaat drugi hemikalii.