Не сум ја пробала,сум пробала само црна ама да ти кажам,се зависи од пигментот,исто како и за фарбата.Земи едно пакетче раствори од него малку со вода и пробај на еден прамен од долниот дел на косата и најубаво ќе видиш,зошто може мене на пример да ми испадне темно кафена,а на друга црвенкаста,зосшто така му фаќаат кафените нијанси.Иако мислам дека оваа е доста темна,девојки имаат кажано дека скоро црна им излегла најубаво да си пробаш,да не добиеш па црна коса,а немаш таква намера.
Не е вистина.Јас се фарбав црна 2 години со фарба и после тоа ставив к‘на црна и фаќа.Се фарбам со оние шо се од на пазар.
внатре во кната ставаше јајце??[/quote] да да внатре ставам[/quote] и јас ставив така со јајце ама плус можело и 1 лажица маслинобво масло
Во кната јас ставам едно јајце,1 шишенце АД капки- се купуваат во аптека ,а ја мешам со вода од ореови листови или лушпи,се разбира ако имате смеѓа коса. Листовите или лушпите се варат потоа се процедува и се меша со кната.
Епа девојки вака... имам светло кафеава коса и бел тен... али косата ми е за никаде последниве години Никогаш не сум ја фарбала затоа што си ја сакам бојата на косата и не сакам фарби затоа што потоа никогаш нема да ја вратам... Али откако се запишав на факултет и откако за време на испитниве сесии спијам по 3-4 часа дневно и сум тоа време под стрес косата почна многу да ми паѓа... ептен е изретчена Е сега читав по интернетов дека к`ната ја правела косата поцврста, ја заштитувала и била посјајна... БИНГО, тоа ми треба... али како што читав се изначитав триста начини за приготвување на смесата од к`на за фарбање, за црна ова, за црвена она, за кафена не знам што... Како ја приготвувате црвената к`на????? Читав нешто со чаеви... али како што ми изгледа чајот и не игра некоја улога, затоа што повеќето користите различен, само го ублажува мирисот од к`ата... Или??? И каква црвена боја би можела да добијам на светло кафеава коса??? иначе влакното на косата ми е свиленкасто и меко и лесно фаќа боја знам затоа што 2 пати имам користено колор шампон... читав и дека останувал црвенкаст сјај подолго време али нема да ми смета... планирам да користам к`на додека не ми се врати косава во нормала затоа што без неа ќе останам ако продолжи вака... Значи... не знам многу за к`ата па ве замолила да кажите по нешто Планирам да бидам црвена овој петок
Јас се фарбам со к`на веќе две години, и косата ем ми е сјајна, здрава и многу брзо ми расте. Јас ја користам црната к`на за фарбање трошам 5 кутивчиња и ја растворам со млако кафе
јас сум уште една задоволна корисничка на кна....пред 4 дена ја употребив,2пакетчиња растворени со црн чај,и јајце...имама поубава црна боја одошто со фарба кога се фарбав,плус косата воопшто не ми е оштетна....наредно што ке преземама ке биде пиење на капки витамин д ( од ббешките) и маска на секој 3 ден-јајце,5 капки витамин д и лажица маслиново масло..не се колебајте фрлете ја фарбата и апсолутно штетниот хидроген,преминете на кна,особено ако имате темна коса...
Побарај во аптека, во зегин би требало да има. А зошто ти е од докторс, можеш и обична да користиш ако сакаш
Имам темно кафеава коса којашто досега ја немам фарбано, ни малтретирано... но во последно време почна полека да ми се оретчува и брзо да се мрси. Па слушнав демек постоелa безбојна к'nа , која давала само сјај на косата и ја правеле поцврста... Дали знаете каде можам да најдам такво нешто? ви благодарам однапред
Девојки, се распрашав малку за кнава, и двајца фризери ми кажаа дека со долго користење на кната, опаѓала косата...Распрашајте се малку повеќе кај луѓе кои повеќе знаат за косите.
... и мене истото ми е кажано од фризерка со фризерско школо, не курс, ги учеле дека кната е за проретчување на косата. Јас кога прв пат ставив кна косата ми беше бујна и цврста, но од тогаш наваму не сум ја употребила затоа и се двоумам дали да ја употребувам понатаму.
ЈАс ја користам веќе цела година,па не сум приметила вавко нешто,напротив.Во секој случај ме интересира се што знаете па споделете.