Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кобната втора шанса

Дискусија во 'Брак' започната од Црна Ружа, 8 август 2021.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Некогаш и тоа не е доволно...

Ако беше така лесно, немаше да има толку жртви на семејно насилство.
    'Дури' и во најелитните кругови, каде има жени кои вртат милиони.

На Осе, Mnik, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    Во право си за ова, ама имав пишано погоре јас што сметам дека е клучно таа да пoседува или да ојача во себе за што конкретно пишав во погорните коментари, за таа самата да пресече.
    Има и моќни жени еве и обични не од тие моќни, елитни кругови кои се без родители или пресекле комуникација со родителите и пак успеале да се извлечат од заедница врска или брак со насилник. Иако добри семејни корелации дополнително помагаат не се баш пресудни за успех.
    Ајде 21 век e кои можности ги имаат и групи за поддршка дури и кај нас, е сега првиот чекор не е лесен, ама мора да се почне од некаде, ако се сака. Има многу организации на самохрани мајки- ''Една може'' мислам се вика една моќна и функционална кај нас.
    Мене пак ме иритира вака што предомислувачки би и делувале, ако чита тука некоја, кога таа би сакала да скине синџири и чита дека не е паметно да го стори тоа. Има многу можности, пишав за случај во Скопје се пресели, со се деца, преку ноќ спакувана, се спаси.

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.953
    Допаѓања:
    12.630
    Подалеку од манијаци, насилници, неработници, и мирна глава. Посебно ако некој е тепач со долга кариера, па од такви на километар бегајте, не ви треба муабет со нив. Сега ми текна на едно пијаничиште со семејна историја. Си ја тепаше девојката, а таа сирота немаше родители, и немаше кој да ја брани. Една вечер во кафич ми се закачи, демек сум го видела негде, ама не сум му рекла „здраво“, и тоа било срамота. Почна да ме замара и да ми држи предавања. Крајно, и да било така, а не било, мое право, со сила не можеш да натераш некого да поздравува некој. А тоа не се ни случило. Среќа па девојчето после се откачи од него, се омажи, а тој уште е сам и подобро да е така.

На Осе, Indiegurl, Idedemja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Точно насилниците се алкохоличари и исто така добри манипулатори, и не секоја жена може веднаш да пресече секогаш си даваш надеж дека ќе се смени ама за жал не се менува. Правиш се до последен здив и напор но касно сваќаш дека таков човек не ти пружа никаква иднина па макар дала и 1000 шанса.

На Idedemja му/ѝ се допаѓа ова.