Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би биле на власт што би промениле?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од sonce777, 3 јуни 2011.

1. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.537
    На сите децата им студираат во странство или бар шетаат нон-стоп, да не мислиш во Македонија ќе се остваруваат :D

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.239
    Допаѓања:
    125.687
    Ќе мораат ако некоја власт забрани иселување. ]:)

3. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.537
    Нема шанси, први ќе се дигнат албанците пошто нема да можат идат по Швајцарии и Германии.

4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.239
    Допаѓања:
    125.687
    Прво да се спроведе неприметно со примена на позитивна дискриминација. :wasntme:

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Јас сум властољубива, ама не би сакала во мк да бидам на власт, срам ми е со толку прости да владеам. Башка, ќе ме тргнат мене итно, потполно различен светоглед имам од мнозинството и ќе воведувам промени кои не им одговараат. Ми текнува пред некоја година кога протестираше раја против дом за дечиња со посебни потреби, подолу не можеа да паднат (facepalm) убила ме туџа срамота.

Последна измена: 28 август 2023
    На boomsleng, Malesia и Zhukov им се допаѓа ова.
  6. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    3.446
    ОБРАЗОВАНИЕТО! Се почнува и завршува таму. Најлесно се владее со необразован народ. Не за џабе е кажано ако сакаш да срушиш една нација, еден народ само р'чни им во образованието и гледај им го сеирот. Држи вода, со години се мачиме со неквалитетно образование, години наназад бркаме квалитетен академски народ, а од "шупелки" правиме дирекори. Едукацијата е клучот за една здрава нација, клучот кои ние одамна го имаме таму некаде изгубено... (многу избегав од темата а :D)

После образованието доаѓаат здравството и судството. И тука мислам дека се затвараат најголемите проблеми. Кога овие три се добро подредени и здраво организирани - се натаму е мал залак.

На Malesia, Космонаут и st-el им се допаѓа ова.
  7. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    7.015
    Само уредувањето на државата.
    Во едно партиски систем, диктатура заради ред и дисциплина, модерен социјализам како Кина, и малку национализам оти целосно ги изгубивме националните чувства, традиција, култура, благодарение на политичариве наши.

8. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    3.446
    На Тито правнук да не му си? :D

9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    7.015
    Не, туку Си Џинпинг дедо мие :rofl:

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.550
    Допаѓања:
    2.940
    Молете се јас да не дојдам на власт , ќе трпите за леб додека не направам ред

На Billy Idol и Wideperpetual им се допаѓа ова.
  11. zoya

zoya Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    273
    1. Најстроги казни за сите што работеа на уривање на уставниот поредок на Р. Македонија
    2. Спроведување на законот за потекло на пари и конфискација. Конфискуваните средства ќе бидат употребени за обнова на државата.
    3. Велепредавството да се казнува со смртна казна
    4. Отпуштање на цела администрација и повторен оглас за вработување со тестирања и ветинг

На Wideperpetual му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Досадно ми е.

(Речиси) Сите членови на партииве ќе завршат во затвор :D зашто се познати нивните мотиви, само според тој "критериум" се вработени или вработиле блиски, башка активно шират раздор и омраза. Ќе ги оставам на слобода единствено сиромашните кои "не се снашле", ќе поминат со предупредување и памет за друг пат.

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.998
    Допаѓања:
    12.703
    Социјална помош земаат многу луѓе кои се работоспособни. Не мора да имаат врски, туку немаат имот на свое име, автомобилот ќе го префрлат на мама или тате, немаат приходи на сметка, а си работат на црно и така си тераат со години. Ако се јават од АВРМ да ги вработат, се снаоѓаат со изговори од типот „далеку ми е фабриката, јас сум од село, не ми одговара, немам автомобил“, ако ги викаат на обука, пак изговори од типот „гледаш ли адреса, јас сум во село, со кои пари да ти дојдам на обуката, јас немам пари за превоз“, а тој лаже, на градилиште е, си работи на црно. Дел Македонци и многу од малцинствата си добиваат социјално на тој начин. Губи државата, ПИОМ е во лоша кондиција, а ваму се празни државаната каса од здрави, млади и прави луѓе. Би намалила и ограничила социјална помош, можеш да ја земаш во рок од 3 години и чао. Здрав, прав, на работа, ќе ми билдаш економски раст, а ако си болен е друго.

Денеска ми текна колку луѓе сум сретнала кои се дојденци во државава, а се сместиле на високи позиции, нешто што за Македонец во друга земја е скоро невозможно. Сме имале порано и во разузнавачите човек од далеку, далеку, а Македонецот ако отиде во таа земја, може само метла да му дадат или евентуално маламашка, ни по 10 поколенија нема да го примат во државно, не па во високи структури. Но, Македонија е хотел промаја, кој од каде дојде, што сака прави.

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.