Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога дури во брак ќе дознаеш дека си бил изневерен уште во врската

Дискусија во 'Брак' започната од Dare 31, 10 октомври 2017.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.051
    Допаѓања:
    225.355
    да признае на пријател!?

На Glasna, zalosna и baba Rada им се допаѓа ова.
  2. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Чекајте сега, не разбрав,овој што му ја покажал сликата не е некој рандом? Пријател му е? Не е логично..

На cresa-jagoda и baba Rada им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.051
    Допаѓања:
    225.355
    слика може и од ФБ да симне :^)

На Antebellum и baba Rada им се допаѓа ова.
  4. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    @Dare31 Пред да донесеш сериозна одлука размисли за се што сте поминале заедно во бракот. Минатото е минато и не вреди да се навраќаш на нешто што можеби и не се случило. Личноста што ти кажала за неверството може има поинакви намери кон вас. За да му веруваш на некој за неверство треба добро да го познаваш. Има такви што не можат да поднесат нечија семејна среќа и ќе направат се за да ја уништат хармонијата.
    Ти најдобро знаеш како ќе продолжиш понатаму.

На marchi-cool, Glasna, anaja1 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    18.759
    Аман бе@Dare 31 за што бе бараш совети??? За нешто што се случило во врска, во пуста младост од некои си 18 години?!?
    За што е тогаш младоста ?!?
    Па колку си ја испитал пред брак дали имало "нешто"како принц малтене да се мажела..Дај човече соземисе..
    Добар ви е бракот ? Солидна сопруга е ? Се грижи убаво за дечината и домот? Наклонетост и позитивност чувствуваш од неа ?
    Ако одговорите се ДА тогаш затварај ја таа тема и влезете во нова етапа од заедничкиот живот не обременети со минатото.
    Ако мислиш уште пола живот да го поминиш во осуда и тешки размислувања како што си ги поминал овие месец дена, тогаш развод..

На CameliaMiller, Antebellum, blackwave и 15 други им се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ova prikaznava slicna kako ona so slikite posle porajgaj..i tamu bese seto kasa popara poradi nekoja si treta osoba :|

7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    @Dare 31 Тој пријателот ти прави намерно така за да ти го расипе бракот. Извини, ама мислам дека те осетил што маж си и затоа те мајтапи. Не на секој маж можеш такво нешто да му кажеш, глава може да ти лета.
    Многу врски почнуваат несериозно, во смисол дечкото ме свиѓа, па ај да пробам и со тек на време прераснуваат во стабилни врски кои завршуваат со брак.
    Наместо да се лутиш ти треба да си среќен дека таа те одбрала тебе, а не него. За да се одлучи човек за брак треба да има и доверба и сигурност во оној кој го бира. Сепак не купуваме кондури, па да ги смениме. Гушни си ја жена ти и не си ги растресувај децата непотребно.
    @Vetruska Претпоставувам дека не си ниту во врска ниту во брак. Не ми е јасно како така веднаш совети за развод? Можеби станува збор за клевета и ништо друго.

Последна измена: 11 октомври 2017
    На CameliaMiller, evangelina.ina, Antebellum и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.613
    Ај жити мајка, да пишеше некоја дека маж и ја изневерил, ќе и речевте да го запали на клада.|( Па уште може и он бил крив што она го варала...Па шо мајка го врбувала да се смират потоа?!

@Dare 31 Ако можеш да ја гледаш уште у очи, ако не ти е гад да ја бациш и да бидеш со неа - под услов да е добра сопруга и мајка, тогаш не се разведувај.

А ако не можеш да ја поднесеш и ти се гади од неа, и ако цело време ќе се сомневаш у неа - остави ја.
    Не е здраво деца да растат у дом каде родителите се како маче и куче, има расправии и немир.
    Поарно со еден родител али на раат, без стресови, одколку со двајца, али ко на бојно поле.

Само ти можеш да знаеш дали да се разведеш или не.
    Се најдобро.

На CameliaMiller, sj *O*, LiliBoz и 7 други им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Да де, така... оди си со пет во исто време и по метод на елиминација на крај еден ќе ти остане, после со тој прави фамилија.
    Јас не знам дали би можела да простам неверство кое се случило пред години, уште полошо, паралелна врска... А се сложувам, ако може да прости и да заборави дека се случило нека си останат во брак, во спротивно, мачење е тоа и за него и за децата (неа кој ја врти, таа си заслужила да не и е убаво)

10. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Да живеете како странци заедно а децата поради тоа да ви страдаат мислам дека е многу полошо од развод,знам дека не ти е лесно но мораш да се одлучиш,биди маж и пресечи.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Ај да бидеме објективни малку. Од една страна имаме човек кој тврди дека имал врска со девојка која во тој период наводно имала врска и со друг. Од друга страна жената негира дека се случило такво нешто. Кому да веруваме? Можеби тој лаже од љубомора и завист. Зошто после толку време му текнало да спомне такво нешто?

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Пиша дека жената му признала синоќа.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Да ама таа му признала дека тоа било кога биле разделени тие 3месеци. Ама @Dare 31 си има увртено дека било порано дека ''пријателов'' така му рекол.

14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Што да кажам? Која и да му била намерата на типацот што бил елиминиран му успеала. Ама сепак не вреди да се растури брак ради дух из прошлости, елем те за “врскичка” измеѓу врска. Тој елиминираниот сигурно имал некои проблеми со машкоста општо во сите поими. Се знае прав маж како треба да се однесува. Со достоинство и да не биде ниту тужи-баба, ниту плачи-п***а.

На CameliaMiller, evangelina.ina, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  15. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Нема ништо чудно што му кажал. Чудно е зошто сега по толку години и зошто баш на сопругот на женава? Нешто е нелогично. Пологично ми е да му кажел кога била свежа ситуацијата ама вака...чудно.

На CameliaMiller, Glasna, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Одбиен маж:?:

На CameliaMiller, evangelina.ina, blackwave и 3 други им се допаѓа ова.
  17. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Ако си во право замисли го моментов сопругот сака да се разведат. Кој апсурд(facepalm).

На CameliaMiller, Antebellum, Kolumbo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Малку читаме по форумов феминки кои се наоѓаат во слични ситуации каде бивши дечковци и покрај тоа што знаат дека се мажени сеуште ги бараат и не ги оставаат на мира.
    Постојат секакви психопати. Сега дури ме интересира и начинот на кој тој “пријателот” дошол до Даре?
    Ете јас само ќе му речам малце потрезвено да размислува и да не брза со постапките, за да не му е криво после.

Последна измена: 11 октомври 2017
    На CameliaMiller, cresa-jagoda, evangelina.ina и 8 други им се допаѓа ова.
  19. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.199
    Mislam ne e nisto slucajno, nemoze toj tuku taka da naleta na nego i da padnat u moabet za zena mu.... Toj BIL so cel na zalost.... Posle tolku god mu teknalo za nea

На CameliaMiller, Kolumbo и mira.mira им се допаѓа ова.
  20. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Ама неможе да е случајност да му го сврти муабетот на Даре божем без да знае дека и е сегашен сопруг. Мене и приказнава ми буди сомнежи,ама ај...

На CameliaMiller и mira.mira им се допаѓа ова.