Вчера кога го гледав филмот Flower and Garnet на кабелската телевизија! Филмот е британско-канадски!Flower е ќерка на Ed Buttle,има помлад брат Garnet когошто го чувала уште како бебе бидејќи мајка им умира кога тој се раѓа! Таа знае се за чување на бебиња и е единствено девојче коешто на 8 години знае да смени пелена на бебе! Татко им не го сака Garnet затоа што жена му починала на породувањето,но подоцна го засакува! Flower oстанува бремена од новиот дечко Ed на возраст од само 16 години,но решава да го задржи детето,а дечко и бега бидејќи не е спремен за улогата на татко! Се иселува од дома и татко и најмува нова слугинка,којашто Garnet не ја сака! Татко му му купува пиштол и тој се обидува да се самоубие бидејќи не ја сака слугинката! Татко и и ветува на Flower дека ќе биде покрај неа кога таа ќе се пораѓа,а таа знае дека ќе има девојче! Девојчето ќе го крсти Rose и Garnet го засакува,а таткото на бебето се јавува на телефон кај пријателите на Flower за да праша за детето о се радува што таа станала мајка и ветува дека за 10 дена кога ќе го пуштат од војска ќе го види детето,значи сепак ја прифаќа улогата на татко! Она што ме растажи во овој филм е моментото кога таткото заплака пред синот бидејќи му призна дека не го сакал бидејќи жена му починала на породувањето со него,а потоа го прегрна синот и кога се роди Rose со устенца мали како ружиче и така е крхка и нежна како ружиче и кога таткото на бебето се јави да праша за бебето и рече колку е убаво:Flower со нејзината Rose,т.е.цвеќенце со нејзиното ружиче!
Денеска попладне поради многу тажни и многу јаки песни! И секогаш плачам на многу тажни и многу јаки песни! А,ако пак,на тоа се додадат и тешките животни околности и мојата претерана чувствителност ефектите што тие многу тажни имногу јаки песни ги создаваат кај мене стануваат милион пати поголеми! Буквално се убивам од плачење!
Не ми текнува но скоро беше, инаку не плачам шесто обично кога сум тажна не плачам туку се однесувам депресивно но повеќе би сакала да плачам и да ми олесни... Позз и имајте убав ден
Пред 3-4 саати. Искрено не плачам често, ама кога ќе ми дојде да плачам она убаво си олеснам и после ко ништо да не било