Душата ми плачи секој божји миг, ама очите се стегаат. Имам потреба да плачам, да липам, да колнам... ама морам да се совземам и да издржам. Да помине се' и има убаво да си се изнаплачам.
Zal mi e sto taka se cuvstvuvas, mnogu pati eve jas nemam so koj pr da pesacam do vodno ili da ispijam kafe...Pocnav sama da idam po nastani, izlozbi.... Nekogas i znam da uzivam da go ispijam moeto omileno kafe vo Mikel sama. Ama imam i momenti koga mi e strasno tesko posto i sama ziveam.
Таков ми е периодот, не знам и јас зошто плачам, се чувствувам осамено, празно, тажно, како да немам никого. Ќе бидам подобро, се надевам
Се е минливо, тагата, среќата, луѓето. Гледај да не се изгубиш и да се имаш себеси, другото се решава.
Знам дека е така. Сепак ме боли душава зошто немам кој искрено да ме праша како сум, да ме прегрне, немам со кого да прошетам, многу сум сама. Немам пријатели, немам никого. Животот ми стана досаден, само работа-дома. Платата мизерна и мала, не стигнува за ништо, а сум толку изморена од работа.