Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога последен пат плачевте и зошто?

Дискусија во 'Психологија' започната од anichka94, 1 јуни 2012.

1. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.742
    Пуштив веќе cv на неколку места, во потрага сум, се надевам ќе се јават од некаде. :)

На Peppermintka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Peppermintka

Peppermintka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.903
    Со среќа тогаш, да си најдеш подобра работа :hug:

На en5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    Не збори за токсична работна атмосфера, кај мене на работа те гледаат во уста што правиш муабет и кажуваат нас не оговараш и ќе стане кавга. Не ми е јасно луѓето не си гледаат во својот двор, па ќе гледаат во туѓиот двор понекогаш и мене ме исцрпува работата ама да плачам за време на работно место не дозволувам. Сега личност А ако е скарана со личност Б тоа не значи дека третата личност В не треба да разговара со личноста Б, и поради тоа Личноста А престанува да збори со Личноста В. Поминуваш 8 часа на работа насмеј се направи муабет не мора да се расправаш за во иднина ако се видите на улица да не си кажете едно здраво, ама тоа е пусто македонче не си го гледа гајлето за себе, туку го гледа гајлето за другите

На st-el и en5 им се допаѓа ова.
  4. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.935
    Пред малку...

5. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.742
    Оговарање колку сакаш, насекаде. И местенки, кодошење кај шефот, улизување. Не сум плачела на работа, само цел ден ми е уништен за глупости.
    Ма го чекам денот кога отказот во фаца ќе им го фрлам.

6. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Не се ни сеќавам кога последен пат имам плачено

На Radler му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Radler

Radler Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2022
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    1.629
    +1 :rofl:

8. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.722
    Денес, причина нема..

9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.582
    Допаѓања:
    23.243
    Оваа вечер ќе биде последен пат :D

10. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.742
    Прееска. Пмс и се ме расплакува.

11. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175

Тие што кодошат кај шефот скоро го јадат дебелиот стап. Кога почнав да работам моите колешки не даваа вода и по веце да одам, шефот ќе се дерел и ќе казнувал и месец два само на пауза одење по веце и вода пиење сум се тресел од нив, и после толку време не ги прашувам од кај се, денеска моите сакани колешки пред шефот ги отерав во пичку материна и ме гледа една со сина коса, и викам "што ме гледаш, земи работи и глас да не чујам од тебе" а до некни ми се правеше најдобра колешка ама сите си го покажаа лицето, и сега таа колешка под око ме гледа што правам и како работам и колку пати во веце одам, иронично е што дојде моите колешки да не одат во веце освен на пауза, а јас да одам кога сакам по 5-6 пати за 8 саата а шефот слуша и молчи, еднаш сакаше да ги одбрани колешките, му велам што браниш они за 8 саата ќе си ги извадат очите, и се озборуваат една со друга ти ќе ги браниш, ај не ме заебавај. Сакам да ти кажам не им попуштај и не им дозволувај да те газат и понижуваат, спротистави им се они се полни со комплекси и не знаат кај да ги лечат комплексите, а да им се развикаш посилна да бидеш од нив да видиш како ќе ќутат

12. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.742
    Најмлада сум од вработените и ме гледаат како детиште кон нив, како да сум несериозна. Според години може сите родители да ми се.
    Ама општо и да не сум јас таму, такви се токсични, сите меѓу нив искарани. Никој не сака смена да замени, да ти направи услуга за ден ако ти треба. Одвратна средина се, ќе полудам да работам уште долго со такви. Не знам како толку години успеале да работат едни со други.

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  13. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Многу некако празно се осеќам и често плачам.

14. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175

Исто и јас сум најмлад, една година кога работам. А и да треба да се сменам со некој за да завршам работа, не се менам, си, зимам слободен ден за инат , само ќе му кажам на шефот, не ме чекај утре не идам, и не сакам повеќе прашања да прашуваш што и каде одам и сите се нервират оти кога зимам слободен ден, моите колешки мојата работа ја работат. На мене еднаш ми кажаа колешките "ти си нов тука, треба да слушаш ние што ќе ти кажеме, оти сме постари и знаеме повеќе од тебе" и јас ги гледам од пети до глава и само им кажав, вие тој филм дека мене не го гледате сте се заебале многу. Ова ти го прават за инат да видат дали ќе останеш или ќе си, одиш, мој совет ти е да им покажеш малку заби и да им се развикаш и да не се замараш со нив, ако ме изнервираат ептен им викам "кој ве ебе од дека сте, дека сакате жалете се од мене, гајле ми е на мене за вас" совет не им попуштај и биди строга и покажи им заби малку

15. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.742
    Не знам да сум толку дрска и строга.. Можеби тоа е проблемот.

16. Sinisa123

Sinisa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    175
    И јас не знаев да бидам дрзок и строг, кога си идев од работев плачев секој ден, и си, кажев ако треба ќе ги уништам, не зависам од нив, нивното мислење не ми е до толку битно, ако треба да каже дека некој не работи тоа треба шефот или директорот да каже, а други НЕБИТНИ личности не ги ставам на памет

17. Peppermintka

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.903
    Прееска, гледав некои слики, па се расплакав.

18. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    996
    Утринава. Нешто ми беше посебно тешко. Се плашам од промени, а пред мене во наредната година ме чека голема животна промена. Имам проблем со адаптација на нови места.

19. Peppermintka

Се зачлени на:
    10 мај 2022
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.903
    Колку и да се тешки, промените се убави. Носат нови нешта, возбуда. :)

На Stormii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stormii

Stormii Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2022
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    996
    Пробувам така да размислувам ама некако чувствувам страв како ќе се навикнам.