Кога почнавте да кажувате дека сте бремена?

Discussion in 'Бременост' started by sunnygirl, Feb 14, 2011.

1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Хааааа баба ми ми кажа дека сум бремена :lol::lol::lol::lol:бев на гости кај нив и не можев да ручам од ручекот ми беше лошо, и јадев само сирење и љути пиперки :rofl::rofl:и таа вика лелеле оваа е бремена ајде сите надвор со цигарите... Види и светнале очите како филџани ... И викам свадба ме чека немам време за бебе сега.... После една недела правев тест и прво им кажав на сопругот, свекрва ми, и мајка ми ... После 3 месеци на кумовите и поблиските роднини и пријатели... Така ме советуваше докторката. .

2. Girly90

Girly90 Популарен член

уште истиот момент кога дознав (веќе бев 5та недела)и кажав на мајка ми, бабите и двете најдобри другарки. по една недела им кажав и на колегите од работа.
    Со мм сакавме да ќутиме до три месеци ама едноставно од возбуда ми идеше на секој што ќе го сретнам на улица да му кажам дека сум трудна.
    Не си го тупете мозокот со уроци и слични работи, споделувајте ги среќните моменти со драги лица за да ви бидат уште посреќни

Anie93, Vinyl, Marr_ss and 11 others like this.
  3. Eni.r

Eni.r Популарен член

Домашните одма дознаа одма по тестот дојде кум пресреќен хаха така да сите блиски одма знаеја после 4 месец сите знаеја ставив слика со стомаче така да не се криев :)

Martka likes this.
  4. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

За првото кажавме на сите веднаш после првиот преглед. Имаше и срцева акција тогаш, а јас ги бев испомешала деновите од циклус и одмор па кога отидов на преглед веќе бев 7ма недела :lol:
    За второто исто веднаш кажавме на сите ама во 10та недела престана срцевата акција па затоа овој пат почекавме и кажавме после скринингот во 12та недела.

belmoni and Veki4kaa like this.
  5. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

После првиот преглед им кажавме на моите најблиски и најблиски на сопругот. Потоа на некои личности на работа, иако мислам си кажуваат меѓусебно. И на три другарки. Сега сум крај на 8ма недела.

marchi-cool and Martka like this.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Кај мене поблиските роднини и пријатели скоро сите знаат. веќе од утре 16 недела почнувам,
    Мене ми се вика дури на цел глас од радост да кажам на сите, ама уште постои тој страв во мене да не се случи нешто лошо - НЕ ДАЈ БОЖЕ, многу ми е страв дека претходно имав два абортуси. еднаш си мислам и да кажам и да не кажам што е пишано тоа е, нека не чува господ сите и да се заврши со добро само.

Vinyl, cresa-jagoda, dunika and 3 others like this.
  7. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

само јас мажот ми и мама знаеја дека сум бремена,пошто ми забранија да возам и од лошење а мажот ми е шофер седам кај мајка ми,откако видов срцева реакција им кажавме на најблиските,еве денес сум 9+5 не кажувам на секој некако до почетокот на 4ти не ми е за кажување.А заборавив и на работа кажав пошто ипак треба да знаат не смеам да дигам да одам многу на почеток затоа кажав да ме имаат во обзир

8. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Епа дознавме многу рано и не кажавме никому. Знаеше само роднина на дечко ми која воедно е и гинеколог и од неа побаравме совети. Кога веќе бев 7-8 недела тој му кажа на брат му и уште на 1 другар. Веќе кога стигнав12 недела им кажав на 2 другарки,потоа следуваа нашите фамилии,па сега кажав уште на 2 другарки и на моите тетки, значи цела фамилија знае,а наскоро сите ќе дознаат. Штета што си го деактивирав инстаграмот, за џабе ќе ме пребаруваат :D :D

9. elimkd

elimkd Форумски идол

на почетокот кажав само на најблиските, а и многу се лутев кога сопругот ќе кажеше некому, сега веќе и да сакам не можам да скриам, ме издава стомакот.
    Иначе колешките случајно дознаа, бевме на една прослава, носев широка туника и една колешка искоментира во смисла од нејзиното салце да ми даде малце мене, спонтано ме фати за стомак и припипска кога допре трудничко меше

Jana06, eta, dunika and 1 other person like this.
  10. Saba08

Saba08 Популарен член

Веднаш откако ќе направев тест, а бидејќи планирани бремености, ги правев уште пред да ми изостане циклусот.

11. kockichka

kockichka Популарен член

Мм беше со мене и за првиот и за вториот позитивен тест. После одма и се јавив на мајка ми, а на најблиските другарки им пратив слика со тестот и една по една ми се јавуваа да си вриштиме и плачеме. Сега сум пред пораѓај со второто и си се подрасплакав сеќавајќи се како беше на почетоците.

12. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Здраво женички, денес бев на ехо, по гестациска недела сум 7+2 а по лунална 6+1 , матичната ме извади од памет дека немам срцева акција и нема циркулација ембрионот, 4.5 мм е до петок да сум чекала, ако немало до петок толку од бременоста, ве молам за мислење

13. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Пиши во Труднички муабети!

https://forum.femina.mk/threads/Труднички-муабети.13506/

LadyKlara likes this.
  14. Amore123

Amore123 Истакнат член

На најблиските одма кажав, на малце подалечни после 3 месеци

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Имаш пишано во неколку теми. Зошто не си направиш бета и да знаеш што и како е?

LadyKlara likes this.
  16. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Не ми препорача никој ни матичната ни во систина матичната ми даде упат за димери 1200 ми се и толку да чекам само сеа

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Не ти треба препорака. Иди сега Авицена, Биотек , ќе те боцнат и ќе знаеш на што си.

intj_girl and LadyKlara like this.
  18. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Ке проверам, треба да одговара на неделата ?

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Може си имала касна овулација. Провери бета и ќе знаеш која недела си.

20. Mandela

Mandela Истакнат член

Што ќе и значи бетата во 6/7 недела? Ништо посебно нема да покаже.
    Само треба да чекаат дали ќе се појави срцева акција.

@LadyKlara консултирај уште еден гинеколог, не останувај само на мислењето на матичната.