Кожни промени и проблеми

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Negreva, 22 октомври 2010.

1. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    3.036
    Не користам маслени продукти, уште толку ми ја мастат ионака масната кожа. Имам и тоник користено, не ми помогна многу. Сега ми препиша дерматологот течност и крем и ќе се проба со нив, ми рече ако не ти се подобри состојбата за 3 недели ќе одиме на испитувања

Каде се проверува за такви работи? На болница или приватно?
    Користев и сона, не ми помогна многу

Последна измена од модератор: 4 февруари 2022
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    За хормони, преку гинеколог ќе ти даде упат, може и во државна и приватна лабораторија, сама ќе одбереш. За брис преку дерматологот, макар што мислам и матичниот би можел да те упати.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.944
    Допаѓања:
    48.649
    Ве молам кажете добар кожен доктор во Скопје, приватно или државно не е битно само да е добар и да ми помогне.Или некој од вас ако може, проблемов ми е следен.
    Од лани кога се шатирав (бар ја мислам дека е од тоа), едно време на почетокот кај што го викаме она венчето на главата, почна првут да ми се прави, ама само таму.Купив Head & Shoulders против првут, се среди, и си се вратив на мојот регуларен шампон за мрсна коса.Арно ама, пак искочи.И тоа летово немав, не знам дали е од ладно мада не искачам периодов.И сега од кога ќе се избањам на почетокот приметувам како лушпи некои (гад ми е дур пишувам..) и на моменти ме чеша косата, и кога ќе се почешам снег паѓа ебате.
    Не се приметува вака надвор кога сум, ја тресам косата пред да искочам, али дома во огледало кога ќе се загледам ми се плаче.Освен шампон за мрсна коса и кондиционер, и спреј за заштита од топлина (кој патем го ставам од пола коса надоле) ништо друго не користам.Истите шампони, истите кондиционери.Пробав пред некој ден од кондиционерот да ставам таму за да омекне демек кожата и џабе.Баш памтам пред Нова Година мислам беше, постирав у темана ,,Општи здравствени проблеми" дека почна да ми поцрвенува местото, и ми беше како со акни, ама мислев алергија од јајца дека може да е.
    Некој ако имал искуство да ми каже што да правам?И доктор обавезно, бидејќи истиот проблем го имам и со ушите, како и да е ќе мора да се оди.Помагајте пошто ќе се отрујам значи.
    99156471-E554-4A33-8456-7C002A571D49.jpeg

На Lavender4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    3.036
    Мислам дека е дерматитис во прашање. На сестра ми вака му се напрај после фарбање. Доктор не можам да ти кажам оти не сум од ск ама избегнувај фарби

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.309
    И позади уши и на веѓи си приметила дали го имаш тој првут?

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.944
    Допаѓања:
    48.649
    Не.Имам псоријаза ВО ушите.

немам ставено од тогаш, а и не ни мислам сега, дабетер ќе ми стане.
    Прееска видов дека шампонон пак ми бил анти дандруф, ама со ситно напишано..
    Значи и тоа џабе
    Дајте бе кажете решение, дреме пола форум се карате ко баби а на некој коа му треба нешто никој нит видел нит чул, класично македонче

7. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.309
    Ау ептен си нервозна :D земи шампон кетоконазол од аптека и јас го имам истото што го пишуваш, после второто миење имав резултат ама треба редовно користење

8. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    3.036
    Нема врска тоа, и сестра ми само еднаш се исфарба и оттогаш ѝ почна маката

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.944
    Допаѓања:
    48.649
    Прееска се почешав... и посакав раката да ми се исуши.Среќа деновиве не сум во можност да искачам, и мора да го средам ова.
    Утре одам во аптека..ама мора и на доктор, ради увово.
    Фала ти

На sj *O* и Lavender4 им се допаѓа ова.
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    25.299
    Од време на време ми се појавуваат мали црвени бубулчиња на рацете ( не на дланките , помегу дланките и лактите , во тој предел ) . Не ме боли , знаат да ме чешаат некогаш , и така стојат по месец а некогаш и повеќе , по што сами од себе исчезнуваат .. Што може да е причина за ваква појава ? Имам бел тен и порано немав ваков проблем ..

11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Егзема е најверојатно.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ilajla666

Ilajla666 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    1.348
    Др. Анчески , најдобро да си појдеш на преглед па доктор да ти каже што е и што понатака

13. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    25.299
    20220118_114803.jpg
    Еве едно во процес на исчезнување ..
    Не се шири , ниту има некои промени , вакво е цело време , од појавување до исчезнување ..

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Кај мене повеќе црвени точки излегуваа, или црвена површина помеѓу прстите или лактите.
    Штом чеша, претпоставувам тоа треба да е. Кај некој поголем дел се опфаќа еве кај тебе ептен малку.
    Може и кожен доктор да прашаш за да си сигурна.

15. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    25.299
    Ти благодарам на одговорот , се надевам дека нема да стане поагресивно , што и да е во прашање ..

Реков ќе одам на кожен доктор , ама го направија Ковид центар , не знам сега како е , дали се врати во нормала или сеуште е Ковид центар ..
    Ти благодарам уште еднаш :) .

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    zdravo,imam isfrlanje vo predelot na stomakot od strana na gradite i polovinata crveni i cesaat bev na lekar mi dadoja dekotal no ne mi pomogna,dali nekoj ima nekakov sovet

17. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Препорака за лекување на хирушки лузни?
    Пластичен хирург,дерматолошки третман што дава ефект или слично?
    Приватно,државно ,небитно и цената небитна.

18. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    IMG_20220212_220912.jpg дали некој знае дали ова е бемка или брадавица. Порано ми беше по мала сега е зголемена, не ме боли ама ми смета посебно кога се чешлам. Кај да се обратам на кожен доктор?

19. LaViCa. 08

LaViCa. 08 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    15
    Здраво. Може е глупаво ама морам да прашам дали некој има ваков проблем... Приметувам кога ке сум нервозна ми се појавува топче едно или две три на кожата глупаво ми е да кажам на кој дел...Кога ке ми е нормално нема ништо.. Има ли некој со ваков проблем... Сериозно ли е? Или може нервна база... Може ли да ми пише некој..

20. velfi

velfi Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Бенка е,мерка ми има иста на главата, и јас мислев дека е брадавица ама дерматологот кажа дека е Бенка , да не се гиба и да се прати дали расти, контрола еднаш годишно ни рече