И кај мене така се појавува некогаш пред циклус и страшно боли додека се движам, јас со камилица веднаш се одмивам, и ставам и на влошка камилица да носам, за ден, два ми се повлекува.
Исто и мене ми се појавија и тоа само на едната града.По некое време ќе ги снема па пак ќе се појават.Исто и јас дојам.
Здраво, Дали некоја имала себороични кератози? Ме интересира за искуство бидејќи јас имам неколку на препоните веќе 3-4 години но мислам дека во последниот период се зголемија и ми прават прблем при бричење. Дали некоја има искуство со нивно отстранување и каква е процедурата?
Zdravo zenski na dojkive mise privato kako tocki crveni nesto kako mazulcina potrà eden den dva se gubat ne da reca mnogu po edna tocka mala crvena kako vnatresno mazulce
Здраво, некоја крема или совет ако знаете за рани под градите. Неми поминува а од потта полошо ми станува. Фала
Од каде го набавувате шампонов,нас ни го кажа Др Старова за себореа кај керка ми но неможам да го најдам
Масло од кантарион за рани ти е најдобро. Го има во аптеки, но ако знаеш да го направиш уште подобро би било.
Здраво дечки. Доколку некој имал сличен проблем како мене ве молам да ме контактира. Имено, имам направено многуу хормонски испитувања, инсулибска резистенција, тироидна итн и сите се во ред за чудо. Косата ми паѓа, имам слаби нокти и бајлошото имам цистични акни... одам на дерматолог веќе 4 месеци, но сеуште ги има, откако ќе ја прекинене терапијата тие се враќаат, не јадам благо, млеко, сирење масленост на минимум е спуштено и повторно ги има.. немам веќе надеж за нивно лечење немоме цел живот да се мачкам креми и да не пијам млеко ради нив. Кога ѓи имав повеќе од сега лицето ми беше отечено многу, сега се намалија но се враќаат кога ќр ја прекинам тарапијата Ве молам за совет
Што и да користиш веднаш нема да помогне, тоа се таложило со години. Ако треба и ќе се откажеш од млечните за здравје. Не на минимум туку скрос исфрли ги исфрли глутен, еден детокс на организмот направи. Можеби најмалку година дена ќе треба за минимални подобрувања ама не се откажувај. Само пред се исхраната да ја средиш.
Од што може да биде осип на раце, гради, стомак, грб и под препони? Осипот е со боја на кожа, чеша, најмногу во предел на гради (дојам).
Hiii, jas sum nova tuka. No morav da pisham bidejki gledam deka od prilika pred nekolku godini imalo alicen muabet i mi treba sovet. Se izfrliv po celo telo (stomak najvekje, grb mnogu malku, i imam nekolku na racete). Na kozen ne me pregledaa ubavo, no mi kazaa deka e ringworm od macka, jas ne sum imala kontakt so macka, no imam kuce, a vo vlez ni sheta macka. Mi dadoa Rojazol za da se mackam, no mene ne mi pominuva vekje 10 dena i pocna da mi se proshiruva. Ve molam za sovet ili da mi preporacate nekoja druga krema( isflenoto ne me boli i ne me cesha) Spoiler
На подлактицата ми излезе ситна црвена точка,по некое време ми стана црна,траеше неколку месеци и ја снема. Сега гледам пак се активира, станува црвена точка. Ич не ми се ака по лекари, но ако профолжи најверојатно ќе закажам некаде. До тогаш,ако му се случило на некој пишете
Не знам каде да го поставам прашањто, прв пат во животот се соочувам со тоа. Почна да ми излегува алергија по кожата на главата, немам сменето шампон се исто со месеци користам. Немам сменето средства за перење на постелнините. Ме чешаат и болат. Како акни се. Дали некој се има соочено со истото?
мо треба бб крем пудро или нештто слично и нега на к0жа со себореичен дерматитис лекарката ми даде ѓел од биодерма и толку... да избегнувам стрес, млеко,тестенини и благо.
Здраво. Неодамна ми излезе кај лактот на раката мало кругче колку што е широк пикавецот. И ме чешкаше и го ѕиркав и повремено се зголемуваше и сега е ваков круг. Spoiler: Круг Над лактот е и ме чеша од време на време. Суво на допир. Искуство? Утре ќе одам на кожно