1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кои се вашите очекувања од новата влада?Дали таа ќе ги исполни ветувањата кои ги даде пред изборите?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од ADOKI, 26 февруари 2017.

1. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Ништо добро не очекував, ама затоа по малку се изненадувам од нивниот капацитет за носење штетни закони и негативни одлуки.
    :bow:

На ADOKI, carangigia, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Znaes kako vikaat, koj piel od drzavna cesma zeden ostanal.
    Na sekoi izbori dusa da ti se trese dali ke ostanes na rabota. Nalet! Mislis za sedenje doma plata primas.
    Ama ne e narodot kriv sto drzavata e najgolemiot rabotodavec, a vo normalnite drzavi toa e obratno.
    Nasata drzava ne e nitu nalik drzava, si igraat so nas kako so eksperimentalni gluvcinja.

A kolku e tesko otkaz pa i so dve deca da si da dobies...

На ADOKI, Rama и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  3. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.858
    Допаѓања:
    3.234
    Јас, на моја кожа, уште ништо неам почувствувано. Освен, можеби, тоа што на врата не ни стигнуваат фактури за плаќање радиодифузна.

Од друга страна, очекував големи промени. Ако не големи, барем средно-жалосни. Ништо не се случи. Сите министри за кои мислев дека ќе бидат конечно кул и океј - ништо не направија. Иста е ситуацијата, барем во мојата проблематика која ја имав порано, со другата власт. Министерот секогаш е зафатен за муабет-средба-разговор, секогаш е во гужва, секогаш немаат пари, секогаш „си има таму проекти во септември“ за кои треба да имаш некој близок и да те убутка.

Во погледн на локала - градоначалников кај нас е океј човек, и само тоа можам да кажам. За жал. Мислам дека и он не може нешто особено да смени, затоа што некој друг диригира каде и колку пари ќе се пуштат.

Ги нафрлија своите борци, им вметнаа кожени фотелји под задникот и сега си е океј - изненадувачки престанаа да се бунат за нехигиената, за лудите нешта во државава, а порано беа ПРВИ за секоја ситница што не им се свиѓаше. А мислев дека се борбени секогаш и дека сакаат да биде фино за сите. Не било таака.
    Во однос на тоа - се имам разочарано од мнооогу познаници и блиски пријатели и пријателки. Ги примија на работа и сега веќе се некаде даааааааалеку далеку, не можат ни здраво да кажат =) Со плати екстра големи, а без школо, во најмала рака без соодветно образование имаат добиено функција за која некој со години чека.

Страшно.

Македонија НИКОГАШ нема да се промени, јас тоа го имам кажано многу одамна.
    И тоа не зависи од оваа или онаа Влада.
    Тоа зависи само и само од граѓаните на Македонија.

На Rama, orevokrsacka, Aquamarine93 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.125
    Кај нас не се цени квалитетот, ами тежината на партиската книшка, наизмечно, зависно кој е на власт. Жално, но вистинито. Ние отсекогаш така сме функционирале.

Дали народот има доволно капацитет за да го сфати тоа? Праксата кај нас токму спротивното го покажува.

На Rama, zuto и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  5. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.858
    Допаѓања:
    3.234

Некаде пишав, ама ќе повторам и овде: Ова што ни се случува и што ќе ни се случува не зависи ниту од онаа или од оваа Влада. Зависи од нас. Проблемот е во народот.

6. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.125
    Јас истото го велам. Само гледам дека од досегашните случувања, народот не е свесен каква моќ поседува. Затоа што народот не знае, затоа нема позитиви промени.

На Rama, zuto, Mari-Ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. theunforgiven

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.858
    Допаѓања:
    3.234

Народот се плаши. Исплашен е. Дали е тоа поради трауми или само наше обележје дека сме едноставно такви - не знам. Арно ама... Си ќутиме и изгледа како да сево ова ни одговара. Па, тогаш, нека ни биде вака цел живот, што друго да кажам... Во природата на човекот му е да се буни и бори, животот е борба!

На Rama, zuto, orevokrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. beauty007

beauty007 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    640
    1.Просечна Плата од 500 € - ќе посонуваме
    2.минимална плата пд 16000 ден - ќе си почекаме малку повеќе
    3.Укинување на Радио дифузна такса. - грешка сте они не го кажале ваа
    4.Намалување на сите видови на казни -Груевски е крив
    5.Враќање на ДДВ - Министерот треба прво да научи што е ДДВ
    6.Намалување на цената на горивото и електричната енергија - мислеа зголемување ама во тој момент рекле намалување " сакам кажам незнам речам "
    7.Зголемување на социјалната помош
    8.Гасификација на цела територија на Р.М - не не они се со Нато и Еу оваа го помешаа
    9.Укинување на Екстерно - единствено ветено сторено
    10.Давање на 10 000 € неповратен кредит за правење сопствен бизнис. - евро за вицето прво
    11.Изградба на патишта , автопати, железничка пруга и др - и тоа што се градеше го стопираа
    12.Влез на Македонија во НАТО и ЕУ. - после 2025 за ЕУ ама можда..
    Моите очекувања ги надминаа во деструктивна политика.

На Lianna Anna, Rama, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Se plasi narodot da, za stap e narodot samo!
    Denes vo Slovenija protestiraa za imeto da ne se menuva, pa na kraj se ispokaraa megu sebe- koj bil vistinski patriot a koj ne, i so tie koi ziveat vo mk - dojdete vo mk pa borete se za imeto, a ne od stranstvo da maftate znaminja.
    Megu sebe ke se pokoleme, a ostanatite go gledaat toa pa koristat.
    Vo hrvatska na protest samo 18 duši, a na proslavi po nekolku iljadi.

Kako narod sme bezobrazni za sebe, a za drugite sme najdobri.
    Zal mi e za novite generacii vo kakvo opstestvo ke rastat i ke se razvivaat.

На Rama, theunforgiven и makedonkamak им се допаѓа ова.
  10. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.371
    Не е битно каде Македонецот живее, битно е дека ја сака Македонија па и од странство. Впрочем најголемото влијание може да се има од странство преку нивните пријатели на видоки позииции.

Најглупи се оние што бараа кинење на радиодифузна такса демек 170 денари огромни трошоци се за нив (тие што беа на првите против радиодифузна така се меѓу најбогатите). Сега ќе си земаат од буџетот на РМ за МРТ колку што им душа сака.

Народот бил крив народот се плашел, а секој што го пишува тоа зарем не сфаќа дека и тој самиот е дел од народот. Еве ако народот се плаши а ти си свесен или свесна што и како, бидете вие што ќе станете и ќе го поведете народот. Или пак лесно е од пред тастатура да се соли памет.

Откако се укина екстерното имам разговарано со повеќе родители кои се жалат за оцените на своите деца, впрочем по укинувањето и знаењето и оценките нагло им паднале. А пред тоа биле спремни во секој момент и кога ги испрашувале и самите биле зачудени од нивното знаење. Беа против екстерното а сега први се што велат дека било и тоа добро.

Додека траеше "режимот" некако имаше поголем живот отколку сега што е "животот" по изборите.

На Rama, orevokrsacka, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Дојде животот.

На Rama и theunforgiven им се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Морав да искоментирам за точка 11.
    Често патувам и освен чадот од куќарките на чуварите ништо друго не мрда на местата кај што се градеше. Само споменици од машинерија наредени.

За иронијата да биде поголема, пред десетина дена два пати поминав на патниот правец Гостивар-Кичево (во работен ден) и баш кога минев на радио слушнав информација дека на тоа место се уште активно се изведуваат работи на патот. Изгледа нешто мене видот ми се пореметил, што знам...8-|

На Rama, beauty007, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.622

Значи вака изгледал животот. Некако поинаку го замислував(ме). Во заблуда сме биле. :|

На Aquamarine93, Rama, carangigia и 4 други им се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.631
    Допаѓања:
    38.144
    Никакви очекувања немам. Ништо нема да исполни. Бетер од претходните.

На Lianna Anna и Rama им се допаѓа ова.
  15. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Како бре не си почувствувал а поскапување на Нафта не е тоа 100 радиодифузни такси за една година ако не и повеќе од 100