Кои се вашите очекувања од новата влада?Дали таа ќе ги исполни ветувањата кои ги даде пред изборите?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од ADOKI, 26 февруари 2017.

1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Јас не знам што си трошите нерви на некој да објасните што, како е. За тоа се испишано сто страници, не само тука, туку и во други теми, не можеш на некој со инка да му трубиш, може толку му е капацитетот. Или пак е од оние миленици на Грујо баш по мерка, лесен за манипулирање. Истиот симпатизер и водич го прифати истото со албанците, само не и СЈО, тој што сега глуми жртва и ги разгорува страстите. И не се секирајте, знам дека некои имаат фобија од учење, нив никој не ги тера да учат, ниту пак ќе бидат казнети ако не учат. Така да искулирајте, кога нешто читате, слушате, дочитајте, дослушајте, погледнете ја и другата страна пред да скокате. Ама ваше право си е, ако сакате и придружете им се на тие што шират омраза, таму ќе си размените мислење за двојазичност и излечите фрустрации.
    И не никој нема да ве избрка од работа, ако добро си ја вршите истата, во спротивно оставете место на некој друг, а не само администрација, одете и приватно памачете се ако си ја сфативте лабаво работата. Па во држава каде не владее правото сега ви е чудно тоа.

На ludoto19, Someonespecial, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Jas kolku sto znam mladite za ljubov se iseluvale, kakvi se tie pari sea?

На Emy867, ludoto19, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Malku ne te sfakam so muabetite... od edna strana velis albancite ne sedat i kjutat vo kjos, tuku si gi baraat pravata, a od druga strana ti smeta sto ke moras da zboruvas albanski (iako smetam deka toa e ogromna nebuloza)?
    I neznam vo prethodniot komentar zosto velis deka si gi baraat pravata koi so pravo im se dadeni. So koe pravo? Sto ne se 30% od naselenie tuku im potpisaa samo za da nema vojna, ili popisot deka bese uspesen pa spored statistika se navistina tolku i stvarno si gi baraat pravata? (Ako nekogo interesira, od popisot rez za brojot na albancite vo mk bese ne celi 17% od vk naselenie, zatoa i bese prekinat.)
    I treta rabota, nemojte so demokratii da pocnuvame i da se fakame, posto vo demokratija ke veruvam togas koga Merkel ke im dozvoli na turcite da se obrakjaat na svoj jazik vo parlament, i istite da preku nokj preimenuvaat ucilista i nikoj nisto da ne im moze.
    Kaj bevte koga se slucuvase seto toa, pred mnogu godini? Koga na fakultet koleskata albanka prepisuvase na ispit od tetratkata skriena pod mantil a prof ne smeese nisto da i rece posto ke go obesat pred djamijata na fakulteti, dodeka nas ne maltretiraa stani pod gazot da vidam sto imas. Neznam koe godiste si, ama ako odejki na odmor vo Ohrid mizese do sega pokraj znameto vo Kicevo, te molam zamizi i koga ke ja vidis temava. Kvazi patrioti preku nokj stv ne se potrebni. Do sega nisto ne vi smetase site kjutevte nikoj dodeka Grujo pravese gluposti ne reagirase, sega smeta posto ne gi pravi on? Kako toa? Zosto taa nepravda? Ako mozes ti da krades vo market mozam i jas, ne znam sto se bunis i ti smeta zosto i jas kradam. Ako me sfakas...
    Se krenale na noze luge da si go spasat gazot i rab mesto, so toa sto ke mu go spasat gazot na Grujo. Na site mitinzi koj izleguva? Toj sto moli za parce leb, toj sto misli deka nema dr izbor osven partijsko vrabotuvanje, toj sto se dere Nikola za da se izdvoi od masata gladni za nekoj posle da go prepoznae i da rece ovoj najglasen bese ke go zememe za vratar u zgrada, ama fakultet imal, e dobro de ne ni smeta.
    Rekov na pocetokot, gladnite koga ke stapat na scena (zaev i kompanija), uste poloso ke bide mozebi, ama barem se nadevam ako nisto dr barem panoramskoto trkalo nema da go dopravat.
    I pak ke kazam prokleto makedonce, ne sme obedineti, zatoa ke ni se slucuva ova sto ni se slucuva i mnogu poloso!

На Rama, theowndemon и JollyGirl им се допаѓа ова.
  4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    @presiosaP neznam zosto uste zboruvas za dvojazicnosta koja ke se vovede... Vovedena e odamna neznam kaj bevte do sega???
    Djamiite koi brojat nad 70 vo Skopje samo i okolina ne vi precat, sto se poglasni od crkvite isto ne, ama ti smeta sto na parite ke pisuvalo na dvata jazika, kako toa???
    @Silver.E zosto mizis pred realnata slika? Zosto vperuvas prst vo nekogo kako drugiot da e poaren? Zosto bombite ne gi slusnes, zosto za jankulovska ne prasas kade e, stavrevski, dime spasov, martin neskovski itn??? Kakov gospodin e Gruevski ako dozvolil @DAngel da spie vo muvla nalik zatvorskata kelija na K.Miladinov vo koja umrel od vlaga, muvla i prljavstina? Kakov gospodin e ako dozvoluva studentskite domovi da imaat polosi uslovi od Vardariste? Vo tie domovi ziveat deca na Makedonija, deca od koi proizleguvaat golemi umovi koi nemaat kade da se plasiraat pa si odat od drzavata? Kakov e toj gospodin koj ne prevzema nisto okolu zagaduvanjeto koe trae so godini i vlijae na zdravjeto na moi najbliski koi dovolno pretrpea od razni bolesti samo poradi necistiot vozduh?
    Iseluvanjeto za koe zboruvas, primeri kako tvojot rodnina se eden na 10000 koi se iselija, drugite razmisli zosto se iselile? jas od ubavini ne ostaviv cela familija i sama dojdov in the middle of nowhere da se snajdam za podobro utre, za mene i moi deca. Od azdis ne slavam sama Veligden i Bozik, rodenden i slava... samo se molam eden den nasite maki i solzi proleani po avtobuski i aerodromi da gi stignat eden den, da vristat od maka i nikoj da nema koj da im pomogne.

Последна измена: 1 март 2017
    На Rama, LollySky, mynameislove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ако под шетање подразбираш да реши еве сега да иде до Кина, Индија, Дубаи, Сингапур, Австралија доколку му текне сега веднаш, е тогаш имал шетање и се'. Не е живеење ако ти имаш таман колку да живееш, ако со месеци однапред собираш и планираш кај ќе идеш на шетање. Не е живеење тоа, тоа е преживување. Брат ти е паметен, не е лаком. Браво за него.

На Doozy, sparklie, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Не е шетање седум дена во Грција во најевтиниот апартман. :D

На Emy867 и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  7. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Еднаш човек рекол нешто и со години, животи ќе му се држите за тоа. Е, тоа е наша глупава малограѓанштина.
    Тоа е лепење етикети кај нас.
    Дали човек стропал нешто, направил лапсус - ќе заборавите се позитивно, а ќе говорите се негативно, само со цел да се понижи и огрди особата (бидејќи немате доволно факти за да увредите некого).
    Не станува збор само за Каракамишева (која рака на срце е јак професор, има огромно знаење, лично ја знам како студент порано), туку за билокој човек.

Брат ми не знам дали е паметен или лаком, доктор е по занимање, овде плата имаше над 40 000, беше почитуван и угледен граѓанин.
    Ама во странство платата му е над неколку илјади евра, и кога ќе налеташ на голема пара не ти се работи овде, макар и за 500-600 евра.
    Значи не замина од мака.
    И еден куп негови другари доктори заминаа поради повисоки плати, а не дека овде немаа работа. И овде беа богати, ама малку им се виде, кога се може повеќе.

*************************************************************************************************************************

А, за најновата вест, дека нема мандат, нема влада - браво за Иванов, тоа и му е должност да ја чува и брани нашата Македонија.
    Не може да му даде мандат(оружје) на Заев-предавникот в раце, за да не уништи.

Се збрал Заев со сите албанци, против сите останати Македонци - срамота.

На Rama, Abeja, ADOKI и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Абе ај. Четириесет илјади.

На Emy867, Zlatna12345, Doozy и 3 други им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Е да, браво за фикусот што зададе државен удар.

Сакале или не сепак Заев ќе биде... За 2-3 дена или до крај на неделава ќе биде.

Груевски ко преговраше со Ахмети, беше ок и вас ви одговараше... а сега ви сметаат луѓе што си живеат тука.

П. С. Најголемите патриоти во странство се... Од УБАВИНИ избегале :handshake::handshake::rofl::whew::rofl:

П. С2. Платформата беше потпишана на 7ми јануари, а овој мандат на груевски му даде на 9ти...зошто му дал кога бил против тоа?
    Абе фикус еден... Нема свое јас... Го контролира грујо ко шо сака.

Последна измена: 1 март 2017
    На Cinderfakinrella, Nausicaa, Mishela и 4 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.872
    А како он ке направи увид кој е соодветен кадар?
    Соодветен може да биде било кој или стрикно од СДСМ?Дека ако е второто тогаш не е ништо поразличен од Груевски!

@LollySky што е чудно во 40000 ?Мн е или малку за лекар?

На Silver.E и Abeja им се допаѓа ова.
  11. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    За секое работно место си постои систематизација, односно потребни квалификации за тоа работно место. Ако се види дека тие се исполнети, плус ако работникот си ги исполнувал работните обврски (може да се прегледа неговата документација), нема зошто некој да биде избркан.
    Не е работата да се смени режимот со ист таков режим. Работата е воопшто да нема појма работодавецот дали си партиски определен кога ќе те вработи.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    18.259
    Ужас.
    Авионот го очекувам.

13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Пола во образование вработени немаат соодветна диполма за таа работа што моментално ја имаат.
    Ете читај по другите теми... Завршила историја, предава латински (член со книшка од вмро).... Завршила социјални работи, а предава филозофија (член на вмро).

Епа не пиеме нафта.
    Одма ќе ги прочешлаат.
    Тие што си се со соодветна диплома, со решенија и триста глупости... Нема што да се плашат.
    Си работат луѓето поштено и поштено нека си останат.

Секако не може само сдсмовци или само вмровци да се вработени.

На black-angel, Nausicaa, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.872
    Се е тоа убаво ама за ваков систем во Мак можеме само да сонуваме искрено.Кој и да дојде на власт никогаш нема да дели работно места по овој принцип.

Не ми одговори инаку на тоа што конктретно те прашав?

15. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.980
    Да бидеме реални сите овие што протестираат "За заедничка Македонија" 90% од нив протестираат да СИ ГИ ЗАДРЖАТ РАБОТНИТЕ МЕСТА.

Петре Шилегов на Facebook:
    https://www.facebook.com/petreshilegov/posts/2238776769680242

"Пошто ми се преку глава:

Значи, во Македонијава ни, ни се случи, да од дупка се појават маргиналци, простаци, кецароши и понављачи и да се докопаат до власт.

На власт дојдоа кога имаа по 27-28 години. И ја утнаа работата. Тотално. Се заборавија. Испокрадоа се' живо. И сега имаат по околу 40 години. И знаат.

Со губењето на власта, следните 40 години треба да ги поминат по затвори. Во поголема дупка од која што се појавиа. И плус да им се конфискува се' што украдоа.

И сега за Македонија се работело.

Абе ај !!!

Жив ви мајка ...."

На Feminka22, Cinderfakinrella и LollySky им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Најискрено се надевам дека ќе биде така, не можам да предвидам. Сепак темава е за што очекуваме. Јас кога се вработив на пример (професор по англиски во основно училиште), ме викнаа преку Биро за Вработување, се надевам дека пак така ќе биде со вработувањата.

Извини, не сум го видела прашањето. 40.000 е и малку за доктор ако мене ме прашуваш, ама јас мислам дека кај нас земаат помалку, околу 25.000-26.000.

На Rama и Nausicaa им се допаѓа ова.
  17. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Mислам дека ништо од очекувањата за новата влада ,изгледа дека нема да ја биде
    Пу пу за жал хаха ;) ;) ;)

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  18. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Ти отиде темава у канта

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.872
    земаат и повеќе ако имаат плус дежурства.Докторката со која работам зема 40000 за 6 часа работно време без викенди и без дежурства

На Silver.E, LollySky и ADOKI им се допаѓа ова.
  20. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Како тоа мислиш ми отиде у канта темава?
    Не те разбрав