Кои се вашите очекувања од новата влада?Дали таа ќе ги исполни ветувањата кои ги даде пред изборите?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од ADOKI, 26 февруари 2017.

1. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Нема влада-нема очекувања

2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Хаха па за тоа знаев дека нема да има влада ;)

3. Samomarija.056

Samomarija.056 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    258
    Кого залажувате ? 8-|
    Како што спомна феминка погоре све је лаж .. :rofl:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Smirete se bre luge ke branam koj sakam i vie branete koj sakate a feminkta pogore sto spomna deka ne sme znaele 2 zbora na angliski da spoime sigurno i ti ne znaes pa ti preci .Mozebi prethodno sum go podrzuvala Grujo no sega veke ne ama isto taka ne sakam ni Zaev pak da dodje na vlast i da napravi graganska vojna iako vie go branite no taka ke bide.
    Albancite si gi baraat pravata zosto nekoj im gi vetil (za tie sto ne me razbrale) sto e normalno vo ovoj slucaj Z.Z im veti taka da....

На realGirl и ADOKI им се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.083
    За Заев:
    За Каракамишева, околу изјавата дека младите се иселувале поради љубов:
    Двоен аршин малку муабетов, а Силвер?

На anel, Emy867, Bender Rodriguez и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434

Ама, затоа напред СЈО!

На Someonespecial, ADOKI и mynameislove им се допаѓа ова.
  7. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    FB_IMG_1488411197117.jpg За македонија!!!!!!

На Cka и piglet1 им се допаѓа ова.
  8. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @Silver.E никој од лепота од нигде не си заминува. Има некој мотив плус сигурно. Еве и моите роднини земале јаки плати, па заминале во Нов Зеланд пред 20 години за подобро образование и подобар живот на своите најмили.
    Е, и јас размислувам за иднината на моите деца, јас не сакам да живеат во ваква средина! Јас не сакам да ги лечам и да се лечам во вакви болници, да стравувам како ќе се породам!
    Добро бе, 21 век сме мајку му! Баба ми родила 6 здрави деца дома, пра-баба и таа накај 8 деца. Сами се пораѓале, па немало толкава смртност!
    И да, не е шетање до Грција и назад, не е ниту Банско. Не е ни кафаната навечер.

На Rama, *Amethyst*, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  9. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Каде ова?

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.875
    Гостивар

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Со 500-600 евра можеш да прошеташ го Грчка, до Германија, ни до Хрватска не можеш, а не до Малдиви, Шри Ланка, Хаваи, Куба...
    Посебно кога од тие 500-600 евра мораш прво да платиш сметки, кирија, да си купиш се' што ти треба па тек тогаш да мислиш на патување...
    За сам да идеш на полуксузно патување некаде ќе собираш цела година, за семејство ако решиш да водиш, со 2 плати ќе соберете за пристоен одмор во Грчка, ТОЛКУ.
    Тоа шетање е?
    Ако си задоволна со 500-600 евра, тогаш си без амбиции, без желба да напредуваш, застаната и решена дека толку ти е доста. Зошто би се задоволил брат ти на млади години со 500-600 евра кога знаел некаде дека може да земе најмалку 5-6 пати повеќе, да биде почитуван и да го прошета светот?
    Тоа не е лакомост, тоа е амбиција и желба за напредок.
    Нешто што на многу млади им фали во државава, затоа ве газат сите, затоа што се застанати зад она, сиротото, потчинето: "Барем работам, колку-толку имам плата." Без желба за повеќе, без никаква амбиција за напредок. Колку што се' сеќавам ни 25 години немаш. Ќе дозволиш ли за тебе животот и напредокот да заврши кога ја земеш првата плата од 500-600 евра на 25-30 години?

Знам и англиски и француски и германски. Jealous much?

Последна измена: 2 март 2017
    На Rama, Someonespecial, Rose96 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @DAngel Ne sum ljubomorna ubavo e da znaes i jas znam angliski ,francuski,turski i malku grcki :D

На ADOKI и DAngel им се допаѓа ова.
  13. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Wooow, majka mi vo drzavna bolnica, zabar so 30 godisen staz zima odvaj 40tina iljadi. Stv me interesira koja e taa bolnica na 25 godisen (stotuku diplomiran, bez iskustvo) doktor mu dava 40000 den.
    Dobro, da ne zaboravime deka na forumov sekoj moze kakvi saka prikazni da kazuva :D
    Silver za tebe najmnogu se odnesuva prasanjevo, nz kako da te tagnam.

На elimkd и LollySky им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.875
    Не реков јас дека е 25 годишна докторка.Се работи за лекар пред пензија.

На LollySky и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  15. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Izvini mozebi ne trebase tebe da te cituram, kako sto napisav prasanjeto najmnogu se odnesuva za Silver.

На LollySky и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  16. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Човечкото око е ненаситно, на човечките желби им нема крај.
    Мене лично 500 евра не да ми втасуваат, дури ми се и премија.
    Јас плаќам дел од сметки, храна, месечни издатоци (ако има за разни потреби), за себе скромно, помалку ама поквалитетно и месечно некогаш одвај по 6000 ден. ги трошам. Плус давам и на други блиски пријатели. Овде не вклучувам трошоци за превоз, зошто не го користам (а, за него 2000 за нафта знаат да ми одат за лични потреби).
    Порано трошев многу, имав многу, не бев посреќна. Сега со помалку сум многу позадоволна.
    Но, се е индивидуално.

Јадење живи луѓе лапсус е ???????????????

Не е лапсус, туку е вистина, и е злоба која извира од Заев.

На joy1 и ADOKI им се допаѓа ова.
  17. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.255
    Да се престани со вработувања преку партија,да се подобри образованието да се стават приемни испити пошто не е секој за факултет, да се бира се кој ќе се запиши на факултет а не секој што ќе стигни, реално секој преку партија пред тебе завршува а ти ќе паѓаш и ќе преплаќаш испити и семестри оти не си партиска будала, снаоѓај се сам жртвувај се и учи до сабајле и никој нема да го цени то, и оп тој партиската скапаница ќе го видиш на фотеља оти му го лижи газот на Грујче, а ти чукај си ја главата каде да аплицираш за работа оти знаеш дека од никаде нема да добиеш повратен одговор, или па да те викнат на интервју сачувај боже.
    Да се отворат нови работни места или практикантски и да се одбери трудот на младите луѓе кој стварно се трудат и сакат да работат. кој ќе ни овозможат нас младите да останиме тука, а не да се испраќаме со нашите по аеродроми.
    Да се зголемат платите и луѓето да имаат пристоен живот да си плаќаат сметки и колку толку да си дозволат да си го купат она што го сакаа.
    Е тоа очекувам.
    и Бтв Ни ја зедовте младоста,Ги избркавте сите оние квалитетни кадри кои завршиле со 10 просек за некој бедотии од партија шо нишат врата и земат плата седат со нозете на маса и не се замарат за ништо, а тие квалитетни кадри да барат работа низ светот и празниците да ги врват сами и да мислиме дека скајпот ќе замени се и ќе бидиме пак блиски, а уствари и самиот знајш дека не е така, да ми го вратите градот каде што сите беа насмеани,каде што неможеше место да најдиш за кафе, каде што немаше ни еден затворен дуќан и се си функционираше најнормално, оние што заминале по светот секако не ги враќате.
    Го допревме дното овие денови, факт е.

На Rama, *Amethyst*, black-angel и 5 други им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Фино реков, ако на 25-30 години решиш дека се' си постигнал во животот и се откажеш, живееш без желба за напредок и без соништа за повеќе, ќе влезеш во рутина и нема да бидеш среќна. Тогаш сфаќам зошто би ти била добра владава каква што е, затоа што не ти дава никаква можност за напредок, ама ти сеедно секако си задоволна. За тие што сакаат повеќе од преживување, владава каква што ја имаме никогаш нема да биде доста. Можеби по други нема да биде подобро, ама зошто да не пробаме. Никој не е среќен кога секој ден му е исти. не можеш на 30 да кажеш дека се' си постигнала во животот.
    Мене 6000 не ми стигаат, желбата да не работам за 150-200 евра ме натера да учам факултет и да излезам од родниот град. Живеам сама, под кирија, 150 евра не ми стигаат ни за кирија и сметки само. И ќе идам во странство, јбг, овде имам плата над просечната, секој емсец успева да заштедам по нешто, а на мене да не штедам за ништо. Ама мене животна желба ми е да го пропатувам светот, од овде тешко се патува, ем си со визи и чуда ограничен, ем се е поскапо, ем помалку заработуваш од било каде.
    Амбиции драга, амбиции. За мене животот нема да заврши на 25.

И со тоа што кажа дека плаќаш дел од сметки само, по нешто од храна, како и да е... Мислиш цел живот ќе биде така? Цел живот ќе живееш со родителите?

Последна измена: 3 март 2017
    На theowndemon, Mishela, Doozy и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    500 евра да во Македонија се премија, уште ако живееш со родители, па и брат и е во странство. Супер.
    Него кажи како поминуваш со 6000 денари, да знаеме и ние обичните смртници :)

На Adi888, Zlatna12345, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.