1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кои се вашите очекувања од новата влада?Дали таа ќе ги исполни ветувањата кои ги даде пред изборите?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од ADOKI, 26 февруари 2017.

1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    :rofl::rofl:
    17022531_10212633590502477_6613859844713870415_n.jpg

На Rama, joy1, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Па со оглед на тоа колкав процент од луѓето земаат толкава плата, 500 евра стварно се премија.
    А ако зборуваме за живеачка - далеку од тоа.

На Rama, theowndemon, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Вчера во автобусот со број 15 бев нападната од контролори на ЈСП Скопје кои тврдеа дека немам платено билет и ми наплатија уште еден. По моето негодување почнаа да ми се закануваат со казна, со полиција и со алфи. На крај ме исфрлија од автобусот при што ја повредив ногата. Расправијата продолжи на автобуската кај железничка станица. Контрола на електронската картичка покажа дека 2 наплатени возења во исти автобус. Се обратив до одговорниот претпоставен од кој само добив одговор дека имам среќа што не ме казниле, така иако сум во право можам да си одам и да заборавам дека било што се случило. Ве прашувам вас, бранители на Македонија, што браните? Македонија во која се чувствуваш беспомошен кога си во право? Македонија во која се чувствуваш како странец? Македонија во која вработените во државни прерпријатија се заштитени со сите закони и можат да прават што сакаат? Јас во ваква Македонија не сакам и нема да живеам.

На Lolo5, dunika, anel и 16 други им се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Идиоти, требало да им повикаш полиција заради физички напад. Во тоа ЈСП вработија се живо и диво што дреме во штаб а има само основно завршено.

На theowndemon и anaja1 им се допаѓа ова.
  5. ereta100

ereta100 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    28
    Неможеме така да се возиме во јсп,сите мора да си плаќаме за услугата,никој без пари нема да не вози,но друго сакам да кажам која нова влада? Кога ке се формира тогаш ке се изјаснам на темава.

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    На мене мислиш?

7. Samomarija.056

Samomarija.056 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    258
    Na dust mislev :smirk:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Фино напишав дека имав платено карта, ама тоа е, кога очекуваш луѓе со IQ од 20 да ти контролираат електронски систем.
    Не викнавме полиција затоа што контролорите избегаа кога видоа дека не им се плашиме. Понатаму работата си ја теравме сами. Бевме јас и дечко ми, тврдеа дека дечко ми платил карта, а јас не. Додека се расправавме на железничка дојде еден контролор и без да знае што се случува и без да се легитимира му побара на дечко ми лична карта. Јас реагирав и не му дадов да ја покаже, требаше да дозволиме да му пише казна. Тогаш ќе ја направевме поголема.

На Lolo5, Bozica1980, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Се согласувам со твоето мислење дека си ви право...
    Но мислам дека си ја утнала темава и би требало оваа мислење да го искажеш во некоја друга тема или пак да отвореше нова тема која ќе одговара со мислееево.
    Инаку сосема си во право ;)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Баш напротив. Од новата влада очекувам на вакви позиции да вработи луѓе кои имаат барем просечна интелигенција.

На *Amethyst*, theowndemon и anaja1 им се допаѓа ова.
  11. ereta100

ereta100 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    28
    Колку што се имам возено во јсп претежно контролори се Албанци,ако дојде таа нова влада од сдсм а ја дадоа државата на Албанците пак ке бидат истите контролори а можеби и претпријатието ке го води Албанец,тоа ми кажува дека ние Македонците ке бидеме стално казнувани,додека Албанците и денес не се казнуваат,ако тоа за тебе е подобро тогаш океј е.

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Беа Албанец и Македонец, Македонецот ме нападна, Албанецот само го бранеше, како колега. Кога се расправавме кај шефот единствениот Албанец во собата беше контролорот, кој седеше на страна и ќутеше додека се нафрлија останатите "лешинари" на нас. Така да коментарот воопшто не ти е на место. Плус ги навредуваш сите Албанци. Од каде толку омраза се собра во вас, еве не знам.

На *Amethyst*, Doozy, deliza и 6 други им се допаѓа ова.
  13. ereta100

ereta100 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    28
    Во ред е,не ми е целта да ги навредам сите Албанци ниту ги мразам,но реално се казнуваат само Македонците и тоа сум го видела милион пати,и оваа не е од сега години наназад е така,дај да бидеме реални,иако јсп не е тема за разговор тука.
    Вози се во 55ка или 9ка да видиш таму контролите дали казнуваат,но во 5,15ка каде претежно е од Македонско население фрчат казни.

На Abeja и ADOKI им се допаѓа ова.
  14. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Јас убаво ти кажав Отвори си нова теема со наслов "Кази во ЈСП" и крај може ќе има некој со исто искуство.Мене пред 15! Год ме казнеа немав билет и плис студент бев и немав пари ама ич не им беше жал за тоа!

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас си фино кажав што очекувам од новата влада.

16. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    Така ти е кога се примени се со основно кои незнаат да пишуваат и читаат, по фаца им се познава па ти се сили на крај...Офффф бе прости будали едни те од такви не не бива и те таквите одат да ја бранат Македонија од т.н платформа за голема Албанија, оние кои ги залажуваат дека се во право а уствари имаат плитки мозоци. Жално и срамно.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Чисто за информација, контролорот доби 3 месеци суспензија од работа плус дисциплиска комисија.
    Ако имате ваков случај терајте го до крај, електронската картичка може да ви послужи како доказ, се се' испишува на неа :) Мене ми се смееја контролорите дека немам записник, можам да си одам дома и да се борам најмногу за "бедни 35 денари".
    Во ЈСП има и совесни луѓе, а новиот одговорен за човечки ресурси/внатрешна контрола или што и да е, таму над сите нив, решил да поведе ред :)
    Контрола на картичката покажа дека контролорот не ми ја ни контролирал картичката, сам утврдил дека не сум платила, дека ми наплатил уште една карта, а имаше и запис од кога се расправавме кај шефот, кога шефот проба да ме разубеди дека не сум во право :)
    Драго ми е што електронските картички може да ги искористиме и за наша корист.

На Lolo5, Tanjamm, AnaKarenina и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Браво! :rock:

Од А до Ш се согласувам за постовите од горе исто така, гајле ми е мене дали е Албанец или Македонец, само нека има нормална количина на сива маса. ;)

Знам дека сум офтопик, ама сакав да ти речам да ја тераш работата и јавно ако треба... по медиуми и слично. После видов дека си завршила работа. :ninja:

Јас неколку пати за слична ситуација не во ЈСП, туку во други претпријатија (и јавни и приватни) викам дека случајот ќе биде објавен јавно ако не се разреши работата како што треба. И одмаааааааа се потресуваат, видоа дека почнаа надредените да реагираат на некоја јавна објава и им фуфка.

Аааааа, така ли? ]:) Е, па очигледно само така со раја како во државава. :devil:

Време е да се научат луѓево како треба да функционираат некои работи, а не да се задоволуваат со тоа што им е сервирано.

На Someonespecial, theowndemon, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
  20. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    @DAngel gledas deka ima i svesni lugje vo instiruciite , ne mozeme zaradi eden nekulturen covek da gi stavame site vo isti koš.
    Pozdrav milo mi e sto si go resila lroblemot vo tvoja korist sepak elektronskite karticki ke posluzat i za dobri nesta