1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колкава е моќта на потсвеста?

Дискусија во 'Психологија' започната од s-love, 15 март 2010.

1. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Za da ja razberete mokjta na potsvesta treba da ja prouchuvate vashata potsvest, svest i samiot zhivot.
    Spored mene mokjta e neizmerna koja ja poseduva potsvesta bidejkji potsvesta e simbolika za celiot univerzum, a kolkava mokj ima univerzumot? Znachi vo bukvalna smisla za odogovor na prashanjeto koja shto glasi temata bi imalo samo irelevanteni odgovori a okolu toa dali mozheme da si pomogneme sebe si so pomosh na pozitivnata misla - toa e fakt deka mozhe. Naukata si go ima dostignato nivoto na pristojnost na razbiranje na rabotite, na primer, mislite se vsushnost najmokjnata rabota , tie se instrumentite koj shto ja kreiraat potsvesta t.e nashiot zhivot koj shto go zhiveeme vo ovoj kosmos. I mnogu e logichno da se razbere toa , i sekoj da go znae i da e dostapno za sekoj ali problemot e shto nie teshko mozheme da gi kontrolirame mislite pa zatoa ni se sluchuvaat nesrekji ili srekji vo svoite mali zhivoti. Vo sushtina treba da imame samo pozitivni misli i kje imame pozitiven zhivot toa e taa univerzalna formula. Prochitajte gi knigite od Dzosef Marfi i kje vi stanat rabotite pojasni voedno kje si napraite sebe usluga i kje si pomognete. Srekjno!

2. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Koga mislis na nekoe loso scenario sto moze da ti se sluci i navistina ti se slucuva toa scenario ti veke dvapati pominuvas niz nego - Michael J.Fox
    ova go kaza vo edno intervju koga go prasuvaa kako uspeva da ostanuva tolku pozitiven i pokraj negovata bolest mnogu me doprea zborovite ama toa e pusto sekojdnevie ne ti dava da ne pomines den bez duri i mala nervoza

На Dark artist му/ѝ се допаѓа ова.
  3. strawberry06

strawberry06 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    496
    Моќта на потсвеста навистина постои и е многу силна. Мислите се енергија која ја емитира нашиот ум и преку неа ги правиме настаните во животот. Доколку позитивно размислуваме позитивни нешта ќе се случуваат, а додека мислиме негативно истото ќе се одрази. Целта е да се мисли во сегашно време и да се направи посакуваното нешто (целта) факт. Само така ќе се реализира. На пр НЕ: Ќе бидам богат. Туку: Јас сум богат. Доколку силно се верува во тоа ( се прават и слики во главата како тоа би изгледало) и се кажува во себе секој ден ќе се наместат коцките за тоа да се реализира.

На blue_butterfly, cresa-jagoda и josifova1000 им се допаѓа ова.
  4. josifova1000

josifova1000 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    91
    Огромна! Го имам приметено тоа посебно пред испит,секогаш кога сум песимист и велам ќе паднам на овој испит,немам воља да го учам се трујам со негативни мисли и паѓам. Спротивно на тоа,кога мислам позитивно,се чувствувам како да нема сила која може да ме спречи да го постигнам тоа што сум си го замислила плус полесно ги запамтувам работите.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Само кај мене ли не функционира оваа потсвеста? :^) Се што ќе замислам се обратно излегува и тоа буквално..:!:
    Можеби е до мене..еве незнам 8)

На VictoriaSan и biGirl им се допаѓа ова.
  6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Голема е . Премногу .

7. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    5.164
    What you think, you become. И нема сила што ќе ме убеди во спротивното.
    Мислам позитивно, дејствувам позитивно. Мислам негативно, дејствувам негативно.

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.420
    Допаѓања:
    165.258
    Функционира, функционира само ... Не си многу свесна за тоа. :lol: Потсвеста во глобала се скриени мисли, нешто на кое не мислиме ама е тука да дефинира што правиме, нешто што е скриено од нашиот мисловен процес. Ако разговараш со некој кој лажи дека е среќен, тој свесно ќе се смее, ќе зборува, ќе се дружи, ама несвесниот дел преку најчесто невербална комуникација ќе го издај дека вистински е тажен.

На Tam4yy, Zivyle, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. s.w-e.e-t.y

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    Што знам...некогаш помислувам за нешто вака и вака ќе биде ама верувале или не никогаш тоа што сум го помислила не се случило.

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    исто и кај мене

11. s.w-e.e-t.y

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    432
    О колку ми е мило што има некој што ме разбира :* Веќе почнав да си мислам дека само јас сум некој фрик :whew:

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    i jas taka za sebe mislam ama ne sme edinstveni dont worry :D

На s.w-e.e-t.y му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Дечки го практикував ова и убедена сум дека делува.Ама перидов толку не знам што сакам (професионално,на љубовно поле или генерално нема везе) и нормално ништо и не ми оди како што треба зошто не знам што конкретно сакам :/
    Совет?

На parksey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Велат дека многу била јака, ама некако кај мене не се покажала баш. Нели велат нешто што многу го посакуваш, ќе ти се оствари, ама мене никако да ми се оствари. . . Се праќаат информации до Универзумот и така се исполнувале желбите. Дај Боже да е така.

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
  15. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Како да не. Кај мене све е обратно. Мислам позитивно, замислувам све во насока кон среќата тоа ми мами насмевка на лицето, ииии на крајот испаѓа спротивно, лошо ни малце од очекуваното и следува разочарување. Мислам негативно, сите можни лоши настани ги замислувам умот само на лошо ми стои и на крајот ништо од тоа не излегува, се е океј. Ј***м ти живот бре.

На Alissa. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Поентата е да се убедиш себеси дека нештото веќе го имаш и да престанеш да се опседнуваш со истото.Ама тоа ретко кој успева.
    Најверојатно зошто свесно мислиш позитивно,а потсвесно (неприметно) мислиш дека нема да ти успее.
    Значи не е поентата јас да си викам ќе си купам кола,ќе си купам кола а посвесно нр верувам у тоа зошто појма неам од кај ќе најдам пари:D

На Tam4yy и Zivyle им се допаѓа ова.
  17. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Епа да, во право си.

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    6.467
    Сум забележала дека кога за нешто многу се трудам да го добијам, или да ми тргне на подобро, го премислувам нештото и се опседнувам со таа помисла. И секако, се ми оди обратно од тоа што посакувам, а кога ќе престанам да го мислам, и ќе ги насочам мислите кон нешто друго, веднаш го добивам. Ама, проблемот е што веќе не го посакувам тоа, туку нешто друго, па ќе се опседнам со другото, и се така во круг. На крај, пак сум незадоволна. :drunk:

На Zivyle му/ѝ се допаѓа ова.