Колку брачни понуди сте имале?

Discussion in 'Брак' started by WildMk, Jul 22, 2018.

?

Колку луѓе до сега, ви понудиле брак?

1. 1

126 vote(s)
    46.3%
  2. 2-5

87 vote(s)
    32.0%
  3. повеќе од 5

18 vote(s)
    6.6%
  4. Ни една

41 vote(s)
    15.1%
  1. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Официјално ниту една.
    А онака имав неколку бивши што сакаа да ме женат ама не бев заинтересирана.
    Освен за еден дечко, навистина дечкото беше океј дечко на место. Културен, мирен, работлив и многу ме сакаше и почитуваше. Само што јас тогаш имав 18 години и на памет ми беа други работи, сакав да излегувам и шетАм, никако не размислував за брак а тој имаше 25 и не му се чекаше баш многу. Ама не ми е жал, така требало да биде, секој со својата среќа.
    Другите не сум ги ни земала за сериозно.

sj *O*, Milobebence, gorde1 and 4 others like this.
  2. La.loca

La.loca Популарен член

Ме потсети @simonka93 на таква случка во гимназија.

На класната и купивме цвеќе и прстен, и овај другарот што учевме заедно го земал и на голем одмор пред сите ме праша дали сум сакала вечно да бидам негова:rofl:. Јас пак цела засрамена , а воедно е воодушевена на сите слики сум со рацете на уста, мислиш готово прифатив(facepalm).
    И така бевме хит едно време , и секако кажав Не:D

И уште 2 понуди од странци кои секако беа одбиени.

Го чекам вистинскиот :emo:

sj *O*, angelche16, gorde1 and 3 others like this.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Posle si vikas tu be kako pokasno ne se pojavi vo zivotov hahaha.
    Mene taka mi bese otkaako posle toj tip napraviv 2 epic faila u zivotot mi bese krivo ke si imav odma sreden zivot ama mladost ludost :) mi bese krivo dodeka ne go zapoznav mm iskreno dotogas si vikav ebati sojkata so sum :D

4. melnicanecot

melnicanecot Истакнат член

неам клекнато сеуште :D
    а понуди за брак... ЈОК некако спонтано тоа треба да дојде бар мое мислење.
    него дали сте понудиле брак, баш ме интересира поубавиот пол дали има клекнато ?

gorde1 and SummerGirl like this.
  5. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Понуди за брак имав уште во 1ва или 2ра год.средно,се гледав со еден дечко и ми викаше ајде да се ожениме,му реков не јас не суѓ спремна ако сакаш најди си друга и жени се и така и беше.Си најде и се ожени.
    После друга имаше еден многу ме сакаше и ми викаше не мораш факултет зошто ти е ајде да се ожениме.Не фала.Млада сум.Толку и со тој.
    Друга имаше еден во странство и многу ми досаѓаше на фб и неколку пати ми викаше ајде омажи се за мене имам пари имам се ќе живееш како кралица хахахаха и тој го одбив.
    И еднаш во животот јас на еден дечко што многу го сакав и тој мене 8 месеци бевме заедно му викав јас на него ајде да се вериме да живееме заедно но тој ги слушаше другарите и се разделивме.
    Сега сум мажена и не сум добила таков прстен или запросување како од филмовите.Едноставно со мм се договоривме и почнавме заедно да живееме се веривме и после венчавме.

6. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Не ми е воопшто криво и покасно да се појавеше, не верувам до брак да дојдевме.
    Се беше ок дури човекот не ми рече ако сум се запишала факултет, да сум го заборавила.(facepalm)

7. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Не сум мажена требаше со бившиот во август да се земеме али добро е воље спречити него лечити.

zuto, cresa-jagoda, sj *O* and 4 others like this.
  8. calliope

calliope Популарен член

Еј, да не ја видев темава, ни на крај памет немаше да навлезам во тој мајндсет дека двајца, евентуално тројца, сакале да ме женат досега, пошто мене класика запросување ми е или со прстен или сериозен договор после одреден временски период.
    Океј, неколку пати ми имаат и на улица дофрлено „Оој, да те зимам одма“, али тоа може да се тумачи на повеќе начини. :D

Првиот беше на 20 години. Патолошки лажго со тапија. Леле, го имаше и тука по форум типот, ќути умрени се тие теми, иначе би копала да го осетам пак тој левел на кринџ. Дечишта у занес-потрес, па зборевме уште за деца, па паралелно куќа му правеа неговите и спремно било за 2-3 години да сме се земеле. :D Уште го чувам тој промис ринг. Picture this: голем ми е дури и на палецот, типичен облик на машка бурма, од оние ко дупли прстени што се, горниот дел се врти (ваљда знаете како мислам) и е со крстот од The Covenant изгравиран наоколу. Романтико, пољубац шаљем. Среќа раскинавме пред да дојде тоа „за 2-3 години“.

Вториот беше пред нецели две години и типов беше час „Ама не сум сигурен да сме фул во врска, ти си чудак-женско“, час „Ти си жена мог живота“. Не го ни сфаќав преозбилно, што и да збореше. Само планираше како ќе сме живееле заедно, ама чекаше јас да реализирам. Еднаш рандом ми се заврте, ме гушна и ми се внесе „Калиопе, дали ти ќе ја дадеш твојата рака за мене?“, ми беше пресмешно и прашав дали ја сака левата или десната и се налути, па оттогаш го трпев уште месец-два како он бил посакуван од многу и да сум нагаѓала дали спиел со други паралелно. :rofl:
    Тогаш ме болеше малце, искрено, сега шта речи... :D

Третото не го ни сметам за нешто, пошто беше набацување муабети, ама и драг ми е бившиот и нема ништо посебно за објаснување, за разлика од погорниве. :D

9. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Ponudi za brak imav edno 3-4 i toa sekogas letoska koga doagjaat "strancite" na odmor kaj nas.
    Tetka mi: ke uzivas vidi deckovo zgoden raboti, zivee sam vo svoj stan, ne e nas makedonec...ke se zapoznaete ke setate nekolku meseci ke vidis kako ke ti e....a ona predhodno mu pokazuvala moi sliki na deckotvo koj veeeke bese po da potraga po zena zatoa i dosol vo MK dodeka jas poim nemav:rofl:. Ama dodusa koga izleguvavme so drustvo dosta se zagreal a jas voopsto ne mu davav inicijativa. Koga mu rece tetka mi deka ne sakam, resil toj samiot da me zaprosi(facepalm) koja hrabrost:rofl: a ni vo vrska sme ni nisto....kombiniran brak:rofl:
    I mnoogu drugi primeri imam...
    Iskreno krivo mi e sto nieden pd niv ne prifativ, barem za navedeniot pogore:|

cresa-jagoda and SummerGirl like this.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Kazi koj e toj od forumot Mistery da ne bese hahaha on bese zavodnik i srcekrsac :D

cresa-jagoda and SummerGirl like this.
  11. Читател

Читател Истакнат член

4

i'm still not married becuz i always RUN.

eliesaab, DAngel and Someonespecial like this.
  12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Во анкетета требаше да поставиш и одговор дека никогаш не сте добиле брачна понуда..ете на пр. ЈАС..мене никој не ми понудил брак:(

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Не ми текна кога ја правев..
    Ми посочија повеќе членови, ама сега не можам да ја изменам...

Евентуално, ако модератори можат да додадат опција, нека го направат тоа слободно.

baba Rada likes this.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Еве јас од сопругот немам добиено понуда за брак со прстен и клечење романтики и такви работи.Анти романтик е:lol:Бевме заедно долго и ме имаше претходно прашувано ама јас велев не сега.Па за на крај јас да смислам и скројам план како да се регистрираме :$
    Инаку имам три други понуди добиено од кој 2 со прстен.
    Од кога сум во брак никој не ме побарал:whew:

mal.ecka, TutiFuti, SV1911 and 3 others like this.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Ни мене... :(
    Чудно ми е зошто е така?

... а прекрасна личност сум

:rofl:

drugarka, mal.ecka, Dust and 11 others like this.
  16. Lizzie

Lizzie Истакнат член

Понуди за брак, ни една

cresa-jagoda and Jenyl like this.
  17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Три. Една од едно типче кое беше опседнато со мене а немавме никаква врска, друга од друго типче кое до ден денес иако мажена ме гњави да се видиме, и третата од маж ми.

18. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Па гледам дека се бројат и неофицијалните така да 2. Иначе со прстен официјално ниту една( за влакно спасив глава:D)

19. GDE DA IDEM

GDE DA IDEM Истакнат член

301 и ниту една прифатена.Си го чекам вистинскиот.

20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Толку мажи нема во Македонија останато. :D