Косата е украс на физиономијата кој не можам да го занемарам во моментот на перцепирање на личноста. Предност и давам на кратката уредна коса што ја истакнува машкоста.
Bitna e, dobar friz dava mnogu pogolema prednost. Mada ima nekoi im stoi luster, ama poretki se. A kjelav so nekoi ostatoci od kosa tu i tamo mi e katastrofa, ako vekje okjelavel treba redovno da go strizhe nularica toa shto ostanalo za da izgleda ok. Inaku najlosho neshto e seda i bela kosa.
Незнам што направил дечкото што ја отворил темава но се надевам го надминал проблемот. Јас многу го обожавам Chris Daughtry. Човекот е топ, и тоа што нема коса го прави уште повеќе привлечен. А за гласот да не правам муабет. Многу и други фактори играат улога: стил, харизма, мала брада би била полн погодок на изгледот. Искрено мене повеќе ме привлекуваат машки со кец шишана коса, некако по секси но и од друга страна послатко ми изгледа така, некоја мешавина. А ако има и преубави очи кои дополнително ќе се истакнат на лицето, пол погодок. Затоа во овој случај гледајте на други детали како облека, интелегенција, од и сл.
Си поставил прашања, иако ти биле познати сите можни одговори. Има вистина дека пожелна е коса, многу точно. Ама немањето коса, не секогаш асоцира на недостаток. Ако се работи за атрактивна личност, не би требало гола глава да претставува проблем во однос на љубовниот живот. Доколку е присутен стил, вкус и грижа за изгледот, секој детал може да се доведе во ред и да се извлече максимумот од себе. Рачунај дека некој има коса, а носи глупава и неуредна фризура, па ништо не му помага таа коса Во секој случај, поважно е телото, ликот и т.н.
Па не е нешто премногу битно каква фризура носи се доколку изгледа средено. Би рекла кратка коса е најдобра опција за машко.
Косата кај женските... убаво е да и е плава, а ако и е смеѓа пример да и биде виткана и тоа многу. Ако и е долга да и биде права, пеглана... да има што да се гали и гледа
@Igor2 Колку и да те тешат тука, факт е дека кога ќе оќелавиш стануваш невидлив за преку 90 % од жените на твоја возраст. Освен ако не личиш на Бред Пит, you're fucked.
Можам само за дечко ми да кажам дека преферирам коа има подолга коса, т.е коа има шо да се фати. Ама нема да ми смета и пократко ако е шишан.
3 цм под рамења е прелазна должина. Повеќе од тоа е идеална. Да го чешлам, да му правам фризури, да се давам во неговата коса и неговиот мирис...