Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку ви значи надворешниот изглед на партнерот?

Дискусија во 'Врски' започната од ozbilnazena, 28 март 2010.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Мене ми е важен надворешниот изглед не мора да е некој Бред Пит или Вилијам Леви но сепак да личи на нешто. Најважно ми е партнерот да има разбирање, почитување кон мене , потоа доаѓа сакањето :)

2. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    фифти - фифти , битен е и изгледот ( па неќам со некое мајмуниште да кренам :^) )

3. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Важен ми е и изгледот, нормално нејќам со Франкенштајн да шетам за рака :D....Но сепак битен е и карактерот

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    да е чист и убаво да мириса ми е важно а цуцето мое секогаш е такво ...

На Moodgy.y му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Секако дека мие важен,и стилот,начинот на однесување :D а карактерот се менува ;)

6. Slatko-Malo

Slatko-Malo Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    13
    Секогаш ме привлекува прво изгледот, :emo: ноо секако дека е битно да има и добар карактер. Пошто џабе е убав, ако е улав (така викаат старите). :D

7. Moodgy.y

Moodgy.y Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    4
    За мене убав е оној кој знае убаво со мене да се однесува, жабе ми е ако е преубав,а ме лаже, навредува,изневерува или недај боже тепа......... Не Не НЕ! Секако важно е да е симпатичен,да ме сака, да нема изневера, да ме поштува и да ме слуша, да има убави заби и чисти ( со тоа гледам колку се грижи за себе) да мириса убаво ( немора којзна колку скап мирис може обичен STR8 и да се бања секој ден )и секогаш да му се чисти алиштата, не е толку битно дали сеубави или марка или пак дали одговараат едно со друго ( тоа јас можам да му кажам да не носи алишта кои не одговараат заедно) но неможам да му речам обанјај се или испери го дуксерот започнал да мириса ..........ууууууууууух неможам ни да го поднесам ако има да не речам МИШКА АРОМА :) хаха ииииииии уште едно многу битно сакам да биде паметен, а не фраер да бега од школо и после нема школа, кога се омажиме да немаме леб за јадење да се потпира на мојата плата :) јас мислам дека е се така :)

8. Wolf.girl95

Wolf.girl95 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    9
    „Надворешниот изглед привлекува, но карактерот задржува!“ Сите ја знаете фразава... Надворешниот изглед се менува со поминувњето на годините. Она што останува е карактерот, однесувањата и манирите на личноста. Изгледот му е важен на девојките и момците кои се заедно за „една ноќ“. Ако барате нешто повеќе, трудете се да ја засакате внатрешноста на партнерот, неговото однесување, неговата љубов кон вас, начинот на кој ја искажува, нештата кои ги прави за вас, начинот на кој ве гледа САМО ВАС! Тоа е она што останува да трае вечно... Надворешниот изглед секогаш може да се смени и да ве изневери. ;)

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Хм, надворешниот изглед не ми значи претерано.Секако дека некој што е убав, среден, убаво облечен ќе ме привлече на прв поглед.Но, никогаш не би можела да бидам со некој кој е совршенство во надворешностa, а има празна глава...Од друга страна, често се заљубувам во некој што не е нешто посебно на изглед, но е навистина добар, паметен, интересен.Надворешноста е важна, но не е пресудна :emo:

10. Geronimo

Geronimo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    112
    И што ако утре ми попадне косата? Треба да престане да ме сакаа??? Ако таа „нема цицки“ тогаш јас да ја одбегнам... Аха... шипки... :lol:
    Ама ако има „само цицки“ , а нема мозок... тогаш е проблем |-)
    Како што кажа волчицата над мене, изгледот се сменува...
    ОД тој аспект, најдобро е да се заљубиш во очиња, уста и начинот на кој го држи своето тело. Тоа не се менува, а другото сето е дополнително...
    Слабите ќе се здебелат, дебелите ќе ослабат, машките ќе окелават, девојките ќе ја исфарбаат косата... и што потоа?
    Кога ќе направиме 40 години ниедна повеќе нема да биди „афродита“... Е тогаш љубовта ќе се сведи на взаемно разбирање... Мораш да го имаш од партнерот... ( :inlove: :* )
    Изгледот не може да биде единствен критериум, иако некои луѓе можам лесно да ги шкартирам после првиот поглед ;)

На Minnie-e и Wolf.girl95 им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Многу.

Внатрешноста и карактерот ќе ја изоставам во постот ;)

Машки како машки, не се сите fashion victim , така и мојов си е скромен.
    Затоа јас сум тука да му кажам :rofl:
    Брадата, фризурата, облеката...важни ми се, советувам, а и инсистирам во изборот.
    Пред испаѓање, фино лепо додека се тушира јас од чорапи,долен веш па се до панталони, блуза, јакна ќе му извадам од плакар и олеснам во изборот.

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Ми значи, нормално. Како што му е него мило кога сум јас средена пред луѓе , така и јас си уживам кога одиме некаде а тој е среден.
    Во последно време се консултира со мене за облекување што морам да признаам дека ми прави ќејф, а и на крај за кого би се средувал ако не за мене, да ми биде убав, привлечен :inlove:

13. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Надворешниот изглед на партнерот ми значи исто колку и внатрешниот - МНОГУ!
    Колку сака може да биде паметен, духовит, сродна душа на мене, ако не е убав ништо од работата (а убав е варијабилна и индивидуална мерка). Не зборувам за стил на облекување, зошто на тоа можам да влијаам колку толку, а и не ми е до толку важно, зборам за физички изглед, фацијална складност според мои критериуми, ако ја нема, може да биде и најдобриот човек во универзумот, пак нема да го засакам.
    Не за џабе имам машки другари, тие ми се сродни души кои едноставно никогаш не би ги легнала :lol: Да не бидам сфатена погрешно, не дека се грди, едноставно мене не ме привлекуваат.

На marama и Neytiri им се допаѓа ова.
  14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Лелееее не го али-мази така, ќе го навикнеш па потоа тешко одвикнување :) . Утре дали попрво тебе, дете или него да спремаш за излегување (верувај ќе пиздиш :$ )

Ми значи, ако јас сум добро стокмена ќе мора и тој :^) .
    Првата перцепција кон некоја особа е надворешниот изглед, потоа на првиот кажан збор цениш колку памет носи со себе а на втората реченица пробуваш да ја откриеш душевната убавина. Иако надворешниот изглед често може и да прелаже во донесување на некаков заклучок али затоа постои комуникацијата-разговор-општење :)
    Ако си вешт во проценки надворешниот изглед може да ти го открие и целиот карактер на личноста

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    После последниов дечко, сфатив дека ми значи многу!

Никогаш не ни ме привлекуваше нешто физички, се сполетав по карактерот, начинот на кој што тој мене ме гледаше, начинот на кој што ме чуваше, сакаше..
    Но, за жал, не му пишуваше на чело колку е добар кога доаѓаа запознавањата со моите другарки, другари на ред. Тогаш беше само надворешноста, која што пробував колку толку да ја затскријам со давањето на коментари, со издигнување на неговата личност. Ми беше срам..

Се срамев и од реакциите на луѓето. Најверојатно, да ми значеше нешто многу во тој поглед и да го сакав, ќе ги занемарев. Но, ситуацијата беше таква што едноставно не можев.
    „Каде го најде, остави го, не е тој за тебе„ - дел од коментарите. Ништо охрабрувачко, позитивно, мотивирачко.

Сфатив дека приказната треба да си добие крај, за мене среќен. Не беше целосно поради изгледот, сепак најмалата причина на крајот беше таа. Мачкање очи, залажување, крајно лицемерие беше моето!
    И свесна сум и жал ми е..

Сега е далеку поинаку, но најважно - лекцијата е научена.

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.914
    многуу ми значи но исто толку ми значи и внатрешноста.неговиот карактер! го сакам таков каков шо е и по убавина и по душата и срцето.не би го сменила па макар и најубавиот да ми го донесат од цел свет. Насмевката и среќата се најдобрите елементи на убавината кои може еден човек да ги поседува
    најважно ми е он да е насмевнат и среќен и таков е таков го сакам затоа што убавината е пролазна :!:

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Се', само не оваа грешка.
    :shake:
    Татко ми е таков разгалењак, кој ми гази по нерви.
    Мајка ми ветрушката така си го научила од младоста и сега не може да одлучи ни кои пижами да си си облече за спиење. |(
    Или ќе и' дојде со три кравати во рацете и ќе прашува - која, која?
    Каква лоша навика, нема полошо.
    :x

18. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ако жената знае да се стокми да изгледа убаво за себе и за тој покрај себе, зошто да не и мажот? Да мене ми е многу битно како изгледа мажот, сакам и почитувам добро стокмени мажи со изграден стил и вкус на облекување дури и ми е возбудливо.. но не и најважно. Но не по секоја цена, туку да знае да се носи со својот изглед, да не биде преисфорсирано туку вкусно.

19. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    кога сме дома не ми е мн битно дали е во пижами или тренерки,дали е со брада или без
    али коа ке излеземе нормално дека ми е битно ,ја да сум стокмена од глава до пети,а он не,не иде така
    не давам некои коментари како зашо тоа не ти стои,или зашо не си се избричал,не сакам да го навредам
    да мисли дека неми е привлечен
    али да битен ми е надворешниот изглед

20. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Ми значи само кога излегуваме некаде заедно. Не сакам да се облекува некако како за свадба а ние сме излегле само на кафе. Јас фино лепо му велам дека не ми се допага и тој сега навистина пази што да облече.