Ајде да зборуваме за оралната хигиена и изгледот на забите. Ме интересира колкав фактор се овие работи за вас и кои се вашите ставови. Колку ви се важни забите кај вашите дечковци/партнери? Дали обрнувате внимание на изгледот на забите кога се запознавате со некој кој ви се допаднал и дали лоши заби би претставувале deal breaker за вас? За мене на пример сакам природни заби кај партнерот, зачувани, да се гледа дека посветува внимание на тоа затоа што сметам дека е битно секој млад човек да си ги пази и чува забите. Ако има лоши заби или не води грижа за хигиена, се паѓа во вода, исто така не можам да замислам да имам партнер со вештачки заби (порцелански, керамички, протези парцијални/тотални…). Кои се вашите ставови околу темава?
Нишо од бизнисот, шо убава дискусија си имавме ние вчера, ни ја избришаа. Хигиената ми е важна, забите како квалитет не. Мм има ужасно неквалитетни заби - гени, ама то е то. Нема да се оставаме за забите.
Хахахахха да, затоа ја отворив темата, да може да дискутираме И некои други ако сакаат да коментираат
Битно е да се средени, биле природни или вештачки, небитно. Сфаќам дека не секој имал среќа долго да износи природни заби.
Прво забите ги гледам, секад. Заби и очи. Плави очи ми се слабост. Ама премногу ми се битни.Не мора да се гланц бели ама да не се како селска ограда во која се мавале волови.
И мене исто прво во очи ми паѓаат забите било да ми е пред очи соговорникот или некоја личност пред екраните. Е сеа за вештачки заби не ми сметаат, не секој ја има таа среќа, во животот се се случува па добро е што и тие вештачки алтернативи постојат.
Тоа имплант убаво изработен нема шанси да го познаеш дека е имплант, ќе познаеш генетика, мхм Генетика се познава само преку генетско тестирање. Дури и да го прашаш шо заби има баба ти, не можеш да знаеш дали имала ген или лоша хигиена. А за хигиена нема да дојде некој и да пише не ми е битно. Ко што е битно да се бања, да сече нокти, се подразбира дека е битно да мие заби. Убаво пиша некој вчера, ќе паднеш, ќе ги скршиш двата кеца, ај нека те остави
Јас бев тоа Секој дечко ќе го носиш на тест? Генот знае да се активира покасно. Зар ако на 30 години му попаѓаат забите, ќе се разведуваме . Ене мм нема ќор заб во уста што е цел природен негов, све пломби мостови. Џабе мие, контроли, пази, негува, едно јадење обавезнп крши заб. Такви шугави коски има. Нека е добар на други полиња, за забите се средуваат, порцелани, вилици све.
На втор дејт со панорамска снимка, да не губиме време за џабе Првиот дејт сепак да се видиме, дали ќе ни оди муабетот
Важно ми е да има добра хигиена, а за другото, не многу, па и јас имам еден крив заб, на мисла сум дури на стари години да ставам протези Мм не знам на која страна има фатено со генетиката, ама нека биде на свекрва ми Свекор ми од млад има вештачки заби, золва ми од 31г сите заби и се вештачки. Многу слаба коска, се ронат, паѓаат. Не можела да ги сочува рече. Е сега ако и мм го следи тоа, не ќе го остаам де
Хигиената на забите и устата ми е многу важна. Искрено, една од најважните работи. А ако забите се криви или ако не се идеално бели... Тоа е веќе друга работа. Сепак, сметам дека секој може и мора да практикува основна хигиена, како и редовни прегледи и контроли кај стоматолог.
Многу ми е важен обликот на забите. Сакам шилести тројки и поголеми кецови од останатите. Буквално се имам затрескувано ако ми се погоди тој специфичен изглед на заби што ми се допаѓа. Малку искривени секогаш ми се привлечни. Знам, чудна сум, но ми дава некој шмек на насмевката. Онака скроз рамни како на Кен барбика не ми се допаѓаат. На пример Ethan Hawke има сосема несовршени заби, а препривлечен ми е, во голем дел поради насмевката. Eddie Vedder исто така.
I mene mi se dopagjaat shilesti trojki i golemi kecovi kaj mashko, zatoa shto moite zabi se takvi. A shto se odnesuva do vcherashnata diskusija, ne mi pravi razlika dali se prirodni ili e intervenirano, bidejkji retko koj ima prirodno prekrasni zabi.
Шо знам дали исто ќе мислиш да го видиш процесот измеѓу Се мислев ко ги истружив да ги постирам на форумот... за да плашам мали деца, ама немав ташаци. Кој ќе слуша после брчење
Заби и висина, тоа ми се два кретериума. Не мора наредени како бисери, ама па не сакам многу криви и просторчиња измеѓу.. Забар е дефинитивно нешто што најмногу мразам на светов, се плашам и ми е ептен стресно, па кога можам јас, може и другата половина. За нехигиена ми е многу неубаво да зборувам. Не верувам дека има луѓе сеуште шо не обрнуваат внимание на орална хигиена.