1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку ви се важни забите кај партнерот?

Дискусија во 'Врски' започната од Traveler91, 17 јануари 2022.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.424
    Допаѓања:
    24.768
    Абе Ронално онака го земав као пример зошто ептен е воочлива разликата. Демек требаше да шета со тие заби цел живот, лол. Како и да е, скоро секој познат има фејк заби, и јас да ги имам нивните пари, моите така би си ги направила. :D

На Anie93, NewMama, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
    Ако ти се здрави,зошто да ги правиш, многу грдо изгледа вештачко, посебно кај жлебините се познава, потемни се кај тие што имаат вештачки.

А за Роналдо, и мене ми има сељачка фаца...

На Tanjamm и TheDreamGirl им се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.424
    Допаѓања:
    24.768
    Како ќерка на заболекар као да немаш видено одлично направени заби.

На cresa-jagoda, Annath и forumce им се допаѓа ова.
  4. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
    Па искрено да ти кажам, немам видено, ништо не може да замени природно. Аман ќе ме натепате затоа што не сакам вештачки заби, а гледам во групата за силиконски гради само против коментари, какви се тие двојни стандарди Господе Боже...

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Тие што не се грижат за забите можам да замислам како се грижат за телото, интимната хигиена, облеката или околината околу себе. Едно влече кон друго. Затоа и можеби така ни се нечисти улиците, парковите, игралиштата, училиштата, затоа што општата хигиена е одраз на личната.

На fbaby, butterfly6223, poenta и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    636
    Многу!

На Traveler91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.936
    Допаѓања:
    12.590
    Нема подобро од природно, дали се заби или гради. Една наша јавна личност има „монтирано“ гради, ама што кога нозете се соленки? Така да природно е природно. Има згодни жени со гради, ама и со убави облини, колкови, па градите стојат на тоа тело и личат на нешто.

8. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Тоа се вика state of art.

Нашите доктори и стоматолози сеуште следат стандарди, кои биле актуелни пред 20-30 години. Никој од нив не се мачи да се надогради, усоврши, да посетува курсеви, да совладува нови техники, да чита научни списанија, да објавува трудови во реномирани светски институти, да донесат додадена вредност на пазарот. Тоа е, завршив факултет, ќе терам до крај на животот. Таков менталитет. Има огромна разлика од доктор до доктор, од стоматолог до стоматолог. Знаење, сенс за естетика, користење на модерна технологија, искуство, материјали итн. Одете во САД и видете какви вештачки заби носат Американки, па споредете ги со нашите 500 евра за 10 заби. Се има своја цена, а квалитетот чини пари.

На Spidy и Traveler91 им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.586
    Допаѓања:
    39.577
    Познава се потемно од металот во забите. Кај циркониа забите тоа го нема оти се безметални. Познатите сигурно не стават од 50е заби,. Татко ти требало да ти го каже тоа до сега.

10. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
    Ај прочитај што е темата па коментирај, овде не зборуваме за познати, туку какви заби сакаш дечко ти да има!

11. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
    Овде само сакаат парите да им ги земат, докторите ги подржуваат да стругаат здрави заби само заради тоа.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.586
    Допаѓања:
    39.577
    Ти за татко ти ли збореш? :D:D:D

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
    Татко ми одбива да струга здрави заби, за твоја имформација :D По муабетов ми изгледа тебе така некој ти ги земал парите :rofl::rofl:

14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.586
    Допаѓања:
    39.577
    Хахахаххахљхахха, ок

15. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Роналдо има преку 7-8 операции на лице правено. Што околу забите, што околу носот, што околу косата. Забите и не му изгледаат нешто посебно. Има далеку подобри примери.

16. Caramell

Caramell Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2021
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    378
    Да оддржува хигиена е најважно и да изгледаат океј забите. Барем протези може да се носат ако се ептен изместени.
    Еден пријател секогаш добиваше комплименти колку убави заби има за да каже дека еднаш во денот ги мие и никогаш не бил на заболекар. Ама ете добри гени, наводно немал ниту еден расипан, што секако не е оправдување за неоддржување хигиена.

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.936
    Допаѓања:
    12.590
    Колку што знам стоматолозите одат на семинари кои ги плаќаат и добиваат поени. Мора да учат нови работи. Еве знам докторка која не може да си најде работа, ама па во период од 3 години дури седи без работа, не оди по семинари, и со тоа веќе не е конкурентна.

18. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    811
    Многу!!!

19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.166
    Допаѓања:
    7.263
    Јас сум човек што најпрво забите ги гледа кај секој, незнам зошто :D Тоа ми е маана хаха.

Моите заби се убави - убаво наредени, бели и прави, и никогаш не сум имала проблем ниту носела протеза. И многу сакам човек со негувани и прави заби.

А дечко ми е друга приказна. Забите му се здрави, и не му се криви. Ама му се пократки, и пожолта коска има :doh: Дури еднаш, на другар татко му кога го виде му рече „Оф, гревче... На помлади години ти се ронат забите“. Хаха, ептен го зафркавав тогаш. Не му се ронат, такви му се - предните пократки. T.e. вилицата му е погоре некако, забите му се нормална големина, ама дека вилицата му е погоре и изгледаат пократко.

Ама сепак не се пресудни. Не е дека ако некој нема убави заби, не би го погледнала.

Да можам магично, од физичкиот изглед на дм би му ги сменила забите хаха :D И погуста коса да има. Ама тоа е. На стари години кога ќе става вилица, ќе може да си бира :D

20. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Прво нешто што забележувам е насмевката,ми паѓа во очи:lol:колку и да негираме,мислам дека сите паѓаме на нечија насмевка,и нормално негувани и здрави заби се дел од хигиената,џабе си дотеран ако забите се ужас…некако не ми оди не знам,и кај машко и кај женско забите оставаат впечаток:*

На Lavender4, Traveler91 и Aleksbonito им се допаѓа ова.