1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку ви се важни забите кај партнерот?

Дискусија во 'Врски' започната од Traveler91, 17 јануари 2022.

1. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Сигурни ти се. Засега. Штом влезеш во четврта деценија ќе почнат да пожолтуваат, да губат на сјај, да се расипуваат. Исто како градите. Процес на стареење, а млади девојки ќе мамат поглед од твојот помлад партнер. Секој длабоко во себе сака да вози нов автомобил, а не половен.

2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.908
    Па имам добра генетика, за жолти не пушам цигари, добра хигиена им држам, често одам на заболекар.
    Како може градите да ми се пожолтени и без сјај и расипани во 4та деценија?

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Зборувам за забите, а не градите. Градите исто се убави кога сте млади, како стареете губат на убавина.

Премногу си млада, за да знаеш каква генетика имаш. Тоа за 15-20 години од сега.

4. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.908
    Па имам родители, ги гледам нив, од нив наследувам. А, што ако маж ми е погрд од мене? Да го оставам? Кај него нема да има промени, или само кај жената е тоа? :makeup:

На FridaodaMk и Tanjamm им се допаѓа ова.
  5. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Па, генетика е комплексна работа. Кај кого како ќе удри. Ако е погрд, тогаш веројатно по стари години уште повеќе ќе е грд. Не можам да кажам дали да го оставиш или не. Сепак е твој избор. Ти ќе живееш со него.

6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.908
    Па те читам, трубиш постојано за жените. Како да ти кажам... ми изгледаш на постар момак. Гради и заби немаат додирна точка.

7. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Сум постар момак, но далеку сум од чичко. Гради и заби имаат додирна точка. Дел се од тело, од нас. Не трубам за жените. Само констатирам дека жените ако не вложуваат доволно во себе на постари години има голема веројатност партнерот да им посегне по млада конкуренција.

8. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
    Како споредуваш жена со автомобил ццц? Има разлика од жена до жена , некоја има густа коса и на 40 год, и некоја 5 влакна на 20, не трескај глупости, исто важи и за градите

На Angie1432 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  9. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Не мора да биде холивудска насмевка, доволно е да има нормални, здрави заби, и да одржува редовна орална хигиена. Да нема видливи наслаги, каменец или заби во процес на распаѓање.

10. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    5.165
    Ако стварно имаш вакво размислување тогаш има голема веројатност дури и на помлади години да бидеш заменет. Боже свашта со простачки муабети.

На FridaodaMk и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  11. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.936
    Допаѓања:
    12.591
    @Abracadaver точно дека годините си го прават своето, и дека жените стареат, ама па навистина жените ги коментираш како да некој само нив ќе ги бира, а тие немаат право да бираат. Кога ќе ги сретнам моите школски од средно, повеќето се се уште убави, и како времето да стои за нив. Има само 2 кои и во средно имаа фигура како на 50 годишна жена и денес се исти. Тогаш личеа на тетки и денес се исти ( и имаат мажи замисли иако се дебели, ама па и мажите се уште помалку атрактивни од нив). Генетика. Од машките од средно ниту еден не се држи, сите се како чичиња. Јас имам здрави заби, и квалитетна коса( ова ми го кажале фризерите, иако јас не ја сметам мојата коса за убава), ама тоа е поради генетиката. Не е исто кога густа коса се проретчува и ретка коса кога ќе се проретчи. Жените повеќе внимаваат, ама пред се поради себе, сакаат да се убави, згодни и полни со самодоверба, а не оти некоја таму 10 години помлада ќе и била конкуренција. Тие што се помлади од мене, и машки и женски ги гледам како деца, не им се замарам, не па да ги гледам за некаква конкуренција и дека нешто ќе ми земат. Во друга таргет група сме, сметам дека немаме допирни точки.

На FridaodaMk, Guns N` Roses, Acronia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Не мора да навредувате ако некој има сосема спротивно мислење од вас.

@Tanjamm Твоите врсници, па и постари мажи што ги знаеш трчаат по помлади или постари жени? Ама биди искрена.

На Isaac му/ѝ се допаѓа ова.
  13. arabella_

arabella_ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    364
    Еве јас ќе ти одговорам, не трчаат сите по помлади жени фала богу се нормални у главата , а и повеќето помлади не сонуваат за daddy као што си мислиш. И да сонуваат , тој daddy изгледа ко Џорџ Клуни, а тука не знам мн постари што изгледаат така.
    Само несигурни мажи бркаат млади девојчиња, fun fact као што би кажал ти пошто се полесни за манипулурање, а не ради изгледот.

На honey.11, GirlRose, boo3 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.936
    Допаѓања:
    12.591
    Не ги знам по што трчаат, не сум блиска до тој степен со мажи. Но, која е таа жена што млада, убава, згодна, при млади, убави и згодни момци ќе биде со некој кој е 10 години - 15 години постар од неа? Освен ако има пари, па да му се залепи за спонзорство. Ти кажав од моја генерација, сите машки се како чичиња, со пивски стомак, пробелени, проќелавени. Искрено ја не би ги погледнала, не па некој за 10 години помлада, искрено. Повеќето девојки од мојата генерација се се уште како девојки, не тетки. Лично, не сакам голема разлика во години, сакам тука некаде, или 5 години постар, повеќе не. Помлад јас никако не сакам.

А младост не значи по дифолт убавина. Ако има 25 години не значи дека е поубава од мене? Може имам поубава фигура, лице, коса.

Едно е да меркаш млада, а друго е да имаш шанси кај неа.

На TheDreamGirl и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  15. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Трчаат. Аки Ракимовски ожени 30 години помлада од него. Џорџ Клуни ја оженил својата сопруга кога таа имала скоро 30 години, а тој повеќе од 52. Знам дека боли вистината, но таа е. Не е моја констатација. Мажи, без разлика на возраст, сакаат помладиди жени. Тоа им е вроден инстинкт за плодност и размножување.

Последна измена: 28 јануари 2022
    На Isaac му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    916
    Макрон со жена му

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Koja e поентата на дискусијата?

Дека жени со 25 + години се за фрлање во канта кога станува за кариера и дејтинг свет?
    Ајде тогаш сите постари да ги замениме со млади девојчиња кои се смешкаат и на сенешто велат ,,да"? Искрено, мислењава не само што ви се оф - топик, туку ви се и незрели, комплексирачки, навредувачки, злобни.

Не, не сите мажи имаат преференца кон помлади.
    Мажи што имаат 40 + а имаат преференца за девојчиња дупло помлади од нив (па и малолетни) најчесто остануваат со тие размислувања сингл.
    Бидејќи девојчиња на таа возраст може да пружат само авантура, дур не најдат некој за себе.
    Врска на долги стази малку потешко.
    А, не се сите Џорџ Клуни и Илон Маск.

Многу сте...отцепени од реалноста, без навреда.

Последна измена: 28 јануари 2022
    На Asparagus, honey.11, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  18. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.020
    Допаѓања:
    10.511
    Може, но ако има дебел новчаник, а и изглед, интелект итн. Не може просечен маж туку така да си најде помлада девојка, макар и да е слободен.
    За надворешниот и денталниот изглед на македонскиве 40+ мажи не сакам ни да дискутирам. :D
    Можеме мирно да спиеме.

На arabella_, Tanjamm, Traveler91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    А демек нема мажи домазетовци кои се лепат на дебел женски новчаник?
    Како ве лажат ље - ље. :)
    Стигматизацијата дека само жените се спонзоруши е најноторната глупост во денешни времиња.
    Ради тоа што акцентот се става на женската страна, машката никој не сака да ја види.
    Папучари се тие домазетовците, ич не се спонзоруши.
    Спијте на тоа уво.

На prashinka, Angie1432, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Просечен маж со неуредни заби и неуредна хигиена не може да најде жена и на неговата возраст, а не пак дури помлада.

Јас денес изгледам многу подобро отколку што изгледав во пост средношколските денови. Не затоа што генетиката била дарежлива спрема мене, туку затоа што принципот на конкуренција ме натера на тоа. Ако сакам да сум конкурентен за било што треба да се адаптирам што пазарот бара.

На Isaac и cooll им се допаѓа ова.