Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку долго може да опстои една средношколска врска?

Дискусија во 'Врски' започната од Trendafilka, 5 јануари 2011.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.050
    Зависи, тоа е многу индивидуална работа како што е прашањето кои се идеалните години за брак.
    Зависи од склопот на карактери, степенот на зрелост на партнерите, дали и двајцата знаат што сакаат, и тн.

Една моја другарка со дечко и' (значи уште се заедно) се фатија во прва средно и супер им оди. Но, таа отсекогаш беше таков карактер, премногу самосвесна и зрела за своите години, од старт си знаеше дека баш тој дечко ќе и' го пружи она што таа го бара кај партнер и тн.

Во повеќето случаи, како и да е, се покажува дека е навистина тешко особено затоа што машките на тие години сакаат најмногу да експериментираат, да имаат авантури, да прибираат искуства и тн. Но, ете, имало и исклучоци.

Што се однесува до мене лично и мојот брак, сметам дека (сме праеле баш на ова муабет и и тој се согласи) да сме се запознаеле и фателе во средно досега одамна ќе раскиневме баш ради оние неоформени ставови за она каков треба да биде партнерот.

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Зависи колку е јака и зрела таа љубов

На soco му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    јас имав врска од прва година до четврта година, цело време во средно одев со еден и кога завршив 4та година (по неколку месеци од кај завршив) ми здосади и му раскинав :) не се каам, го сакав, ме сакаше, убаво ни беше заедно :)

4. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Жив доказ сум дека може да опстане, мојата средношколска врска опстанува веќе нешто повеќе од 6 години :)

На ivimis и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  5. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    ние тргнавме при крај на 3та,и еве до сега скоро 4 години сме заедно :lol:

6. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Колку долго може да опстои средношколска врска? - Зависи, не мора да е кај сите исто. Ако пример една средношколка фати дечко кој е постар од неа, можеби и ќе опстои. А ако фати дечко кој е нејзина генерација тешко. Знаеме какви се машките во тие години, глумат лудило, фраери, сакаат само бројот да си го зголемат и ни најмалку не размислуваат за сериозна врска(нормално секогаш постои исклучок). Јас фатив дечко во 8 одд.4 години беше постар од мене и заедно бевме две и пол години. Не беше некоја кој знае колку голема љубов, барем од моја страна не, при крајот повеќе навика ми стана. Ретко бевме сами, бидејќи неговото и моето друштво сите заедно се дружевме. Со оглед на тоа дека е повозрасен од мене, кога тргнав во средно стана многу љубоморен, ни сама не знам зошто. Ја прекинав врската бидејќи почна страшно да ме нервира неговата љубомора. Несакав средношколските денови така да ми поминат. Раскинав и си се фрлив на излегување и лудување со другарките. :rock: Но познавам и парови кои се заедно од средношколските денови и сеуште се заедно, заљубени како и првиот ден. :)

7. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    И сум заборавила да напишам генерација сме и плус во исто школо учевме само не исти клас :) Секој со своето искуство

8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    25.035
    Како за ништо во животот,така и за ова,нема апсолутно никакво правило. Ниту пак некоја гаранција дека може да опстане,или па тврдење дека со сигурност не успева. Секој со своето,врската зависи од партнерите и нивниот однос,а не од тоа како и каде започнала.
    Јас сум со дечко ми заедно уште малце па две години,одиме од 4та средно,во ист клас бевме,и преубаво ми е сега за сега,но кој може да знае прогноза за иднина врз база на тоа што е 'средношколска врска'.
    Ма да,имавме ние мака со сите околу на почеток,сите мислеа и очекуваа дека ќе раскинеме после матура,после дека ќе раскинеме кога ќе тргнеме на факултет,ама еве не уште,ништо не ни фали..

На Dulceee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Индивидуална работа е ова. Точно е тоа дека на тие години ретко на кого му е дојдено до сериозна врска, но лично познавам исклучоци кои се заедно од своите средношколски денови. Затоа пак ќе кажам, зависи од луѓето, не може да се генерализира.

10. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Замислете засекогаш. Баш денеска ја слушав мајка ми и комшивката како си правеа муабет за средношколските денови. Зачув за една љубов која трае и ден денес. Тоа е вистинска љубов која ама баш секој би ја посакал.

11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Зошто не би опстојала кога би била љубовта искрена.Но тоа се ретки врски на 1000/10.
    Ама сепак постојат,секако ако момчето е постаро од девојката пр.2 години,но сепак и зависи од карактерот на момчето,можеби сака да ја искористи или што ти е.Но некои имаат сериозни мислења и не се детишта на 18 години,иако се наоѓаат и детишта со зелен ум на 18 :lol:
    Иначе си имам дечко јас 1ва тој 4та.Овие 8 месеци ни е убаво,мислиме сериозно па сега незнам никој не може да ја предвиде иднината,затоа ќе ви пишам во темава по 5 години :lol: За мое искуство

12. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53
    Јас сум со дечкоми од крајта на 8 одд, одиме 2 години сега уште малку ке сум 3 год. средно.. Значи јас сум 16,тој 20. И воопшто не се чувствувам како мало заљубено девојче кое се радува на куклички. Во врската се чувствувам прекрасно, одиме на озбилно се знам со сите негови, исто и тој. Сега летото ке одиме за странство кај мајками на одмор така да без срам ке кажам, иако не сум поголема од 16 год, се чувствувам како израсната личност, со оглед на тоа дека на мои години си ја карат дечката игра. :)

13. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Не постојат правила во љубовта. Познавам еден куп примери на кои средношколската љубов им опстојала и се сеуште заедно, среќни во брак, а и такви кои после долга врска, раскинале и веднаш влетале во брак со трета личност после кратка врска.
    Сепак јас сум повеќе за тоа да испробате врски со повеќе различни карактери па потоа да се одлучите за посериозен чекор. Можеби после во брак ќе ви текне дека нешто ви фали и дека не сте искусиле доволно, па после тоа да страдате и вие и партнерот, па и децата. :!:

14. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Баба ми и дедо ми се запознале во средно школо, си биле први партнери еден на друг, и опстанале до ден денес, со деца, со внуци и пра-внуци. :)

15. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Братучетка ми идеше со дечкото од прва средно ( врсници се) сеа имаат 26 години, се земаа пред 2 години и сеа имаат 2 деца...Доказ дека вистинска љубов сепак има..и иако е средношколска- може да опстои...имам околу мене уште неколку такви примери али сеа ме мрзи да пишувам :?: :rofl:

16. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Се надеам и јас со мојот партнер ке заршам како баба ти и дедо ти, и не е битно кога започнала врската дали во средно, факс или на друг начин важно е да се пребродат сите препрекиа во неа, да не се лесно откажува, дури од љубовта поголема треба да биде довербата и искраеноста а помала љубомората :inlove:

17. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Колку долга ќе биде врската независно дали е средношколска или на факс или на работа, зависи од двајцата партнери од тоа каков карактер имаат што очекуваат понатаму од животот и дали се сакаат и веруваат еден со друг.

18. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    1.807
    Хмм.. па ете јас сум средношколка и имам врска долга скоро 2 години.
    А зошто да не може да опстои таква врска? Според мене може доколку љубовта е искрена.
    Ете братучед ми оди со неговата девојка уште кога таа се запиша средно. Заврши и средно, заврши факултет, магистрира и сеуште се заедно, а и кај да е ке се земат. :?: Искрејно понекогаш кога ке помислам на нив се ежам, бидеќи се ставам на нивно место.. некако многу години ми се гледаат + тие години се најувави а јас не би сакала да ги проживеам со дечко колку и да ми е убаво со него.. ама ке си покаже времето, можеби и со мене ке се случи исто како со брачед ми. :?: :lol:

19. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    За да опстои врска не се битни годините туку љубовта!
    мислам дека средношколските врски можат најдолго да траат ;)

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Искрено, секогаш кога ќе слушнам дека некоја долга врска започнала уште на 14-15 години, притоа се на иста возраст, веднаш ми се врти под дифолт само една мисла во главава-Штета! Не знам зошто, но мислам дека таквите врски не успеваат, и покрај тоа што нели ќе одат и одат и одат до 10 години од врската и на крај после прекинот за 1 месец започнуваат брак со сосема друга личност.

Не е непишано правило, но искрено јас како што кажав дури и жал ми е кога ќе слушнам некој, на пример 22-23 години, ќе прашам од кога сте заедно и ќе ми рече од прва година средно, воопшто не сум фасцинирана.. Ете едноставно ми се чини таквите врски се осудени на крај, поради неизживеаност, презаситеност.. и се со ред. Убаво е човек прво да биде сам, да проба некои работи, да созрее па тогаш да влезе во врска.

Но, доколку едниот партнер е постар, на пример во тој период студира, а девојката е средно, ваквите врски ми се идеални, бидејќи тогаш ми се на иста бранова должина, поради тоа што нели машките созреваат подоцна :P
    Не ми е целта сега да ги разочарам оние кои си имаат долги врски од мали (велам мали бидејќи 15 години и не се некои зрели години).
    Се разбира има исклучоци, секогаш има исклучоци :)

На Greeen му/ѝ се допаѓа ова.