Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку им верувате на вашите дечковци?

Дискусија во 'Врски' започната од kristii, 13 август 2010.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    девојки ми треба помош...во врска со верувајне на мојот вереник..
    он секогхаш ми казува едно исто те сакам,нема да имам друга,не сум имал,не те лажам...но никако значи никако не мозам да верувам :( многу е тешко тоа...помогнетеми како како да почнам да верувам во сето тоа..многу мие вазно...се нешто да видам на тв или слушнам дека некој машко лазел некоја девојка и веднаш мислам за него дека и он го прави тоа..еве причини-- еднас пред 1год ме излалза за неговите другари дека ке оди на работа а тој отишол со нив на вецера(јас го мислев дека работи но не било така.,идодека ми го каза тоа еднас бев еднас не бев се колнеше и на крај дознав)...од тогаш на вака немозам да му верувам...скоро за ништо не му верувам..и многу ми е тешко бидејки тој казува дека не е така не прави тие рабооти ама јас се нешто го гледам тоа,дека ме лазе,дека оди некаде а мене ми казува дека е на друго место...ве молам како да почнам да верувам како??да зборувам со него? или како?? :( :@

2. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Гирл јас каде и да отворам ти пишуваш за дечко ти. Не се плаши, јас сум сигурна дека те сака. Вереник ти е . Ако се сомневаш во нешто разговарај со него. Па и да ти рече сакам да искочам со другари нека иде. Може сака и слобода малку зошто знае дека го чека брак. Слободно разговарај си со него и пробај да дадеш нов предлог што ќе му одговара него а и тене :) . Па пиши што си направила...

3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Извини вака, прво не можам да разберам како тоа си верена со него а до толку не му веруваш :o Тоа значи дека си прифатила да го поминеш остатокот на животот со човек кон не може да ја има твојата доверба :?: Извини, мене тоа не ми е сфатливо. :|

Прво и основно правило за успешна врска, а уште повеќе за успешен брак е довербата. Нема потреба да се растревожуваш ако чуеш нешто на телевизија или дознаеш за такво нешто.....Се работи за некој друг, не за твојот вереник...
    Ти самата си знаеш дали и до каде можеш да му веруваш. Не велам дека треба 100% да веруваш во се' што ќе каже, но мора да покажуваш доверба кон него. Не можеш да го поминеш животот понатаму сомневајќи се во секоја работа што ќе ти ја каже.....Тоа не е среќен живот и среќен брак :( Ти ќе бидеш таа која ќе се јадосува цело време, ќе се нервираш, нервозата ќе премине и кај него, и тој ќе се нервира зошто после толку време не му веруваш....и така натаму :|
    Освен ова со кафанава, има ли некоја друга причина за да не му веруваш? Се случило ли нешто што до толку ја разнишало твојата доверба во него, или има во неговото однесување нешто што не ти дава да му веруваш? Па и да е само тоа со кафаната, сепак мене лично не ми е доволна основа за јас ништо повеќе да не му верувам... :?: Штом веќе си прифатила да се омажиш за него, по правило, не би требало да има, се надевам дека знаеш дека го правиш вистискиот избор....
    Најубаво зборувај со него. Најискрено и најотворено. Кажи му отворено што те мачи во врска со него, што ти пречи, што би сакала да се промени...мислам дека по муабетот ќе си процениш што и како е работата. На крајот на краиштата, тој е човекот со кој треба да го поминеш животот, кој и онака понатаму ќе ги дознае сите твои скриени стравови....Тој треба да ти биде личноста на која ќе можеш буквално се' да и' кажеш, некој со кој ќе делиш и добро и лошо, некој што ќе биде твоја несебична потпора и поддршка....Немој дополнително да си ја отежнуваш работата со сомневањата уште од сега :( Знаеш, никој не сака да биде во ситуација кога нема да му се верува за ништо. Во ред е некогаш кога ќе згреши, но постојано :x Не може некој да фунцкионира под таков притисок, барем не би функционирало нормално. Ај стави се на негово место :|
    Не велам дека те обвинувам, но преиспитај се убаво. Ако навистина нема апсолутно ништо што би створило таков степен на недоверба кај тебе, мораш да почнеш да работиш на себе за да го поправиш тоа твое неверување. Еднсотавно опушти се малку, остави го да дише, исто и ти, не му фаќај кусур на секој збор, не анализирај премногу што и како направил кога не сте заедно.....Едноставно, не навлегувај премногу во неговите зборови и постапки, не си стварај проблеми онаму каде што можеби ги нема.

Ти посакувам што побрзо да си го тргнеш тоа твое сомневање во вереникот, доколку се разбира, немаш основа за тоа.
    Поздрав и се' најубаво :hai:

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    да во право си секаде пишувам за него..ми треба помош..многу ми е тешко :( незнам веке кеде да барам помош..па станувам и досадна :) но само јас знам како ми е тешко...многу пати сме зборувале но ете веке тоа навлезе во мене што уште и го цуствувам...

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    верена сум 3 год...тоа се слуци во 2 година од нашата врска..он е во италија јас во мак..јас сакам цесто да се слусаме и писиме(имаме шанси за тоа) сакам да знам сто прави со кого е каде оди...и он го поцитува тоа ми казува се,но ако остане некое време подолго веднас ме вајка страв :( да не направи нешто,...имало уште некои други работи што не ми ги казал па сум ги дознала покасно,дека бил некаде..тоа е што јас доколку не зборам со него не одам никаде(освен каде што треба) така сме се договориле..а он се слуцува цесто да ми казе дека бил а не дека ке оди...кога се размислувам многу нема нешто повеке за да го мислам тоа дека мозе да ме изневер :?: но ние на поцеток од кога сме се вериле си ветивме дека ке бидеме соврсени еден за друг,дека нема да сме како многу други сто се карале и слично...јас тоа го сватив сериозно и го почитувам до ден денес но он не баш се...многу сум незна и чуствителна затоA MI E вака...и мозеби затоа сто сме далеку..и срто тоа..плус сега кога сум пред мазејне,малце и тоа тешко ми е сто ке заминам од кај моите збунета сум многу..цесто и со него се караме и он ми вика..иако имаме зборувано многу пати за сето тоа ке траае некое време и пак истите работи... што знам веке..премногу сум станала осетлива..сепак фала ви на сите барем сто ме слушате и казувате ваше мислејне,.,..многу ми помогнувате

6. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    верена сум 3 год...тоа се слуци во 2 година од нашата врска..он е во италија јас во мак..јас сакам цесто да се слусаме и писиме(имаме шанси за тоа) сакам да знам сто прави со кого е каде оди...и он го поцитува тоа ми казува се,но ако остане некое време подолго веднас ме вајка страв :( да не направи нешто,...имало уште некои други работи што не ми ги казал па сум ги дознала покасно,дека бил некаде..тоа е што јас доколку не зборам со него не одам никаде(освен каде што треба) така сме се договориле..а он се слуцува цесто да ми казе дека бил а не дека ке оди...кога се размислувам многу нема нешто повеке за да го мислам тоа дека мозе да ме изневер :?: но ние на поцеток од кога сме се вериле си ветивме дека ке бидеме соврсени еден за друг,дека нема да сме како многу други сто се карале и слично...јас тоа го сватив сериозно и го почитувам до ден денес но он не баш се...многу сум незна и чуствителна затоA MI E вака...и мозеби затоа сто сме далеку..и срто тоа..плус сега кога сум пред мазејне,малце и тоа тешко ми е сто ке заминам од кај моите збунета сум многу..цесто и со него се караме и он ми вика..иако имаме зборувано многу пати за сето тоа ке траае некое време и пак истите работи... што знам веке..премногу сум станала осетлива..сепак фала ви на сите барем сто ме слушате и казувате ваше мислејне,.,..многу ми помогнувате[/quote]

А зошто така сте се договориле? (зборувам за болдираното) Зошто ти да не одиш некаде кога тој излегува? Зошто да се затвориш дома?
    Го разбирам притисокот дека ти е тешко што ќе заминеш од дома, но гледај ја убавата страна-ќе заминеш кај него, таму каде што припаѓаш ;) Немој до толку трагично да си ги сфаќаш работите.
    Имав и јас период кога ја направив истата грешка како и ти-се затворив дома и не одев никаде без дечко ми :tmi: Без да го бара тоа некој од мене. Станав затворена, не многу комуникативна, недоверлива, дури мислам дека многу напорна му бев во тој период :tmi: За среќа, си ја увидов грешката и си продолжив по старо-продолжив да се гледам најнормално со другарки, колешки, други луѓе....И се вратив во живот ;)
    А зошто не одиш кај него во Италија, и така сте верени? Зошто да чекаш до свадбата? :?:

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    така сме сакале двајцата..да нема никој ( на некој начин) само јас и тој...го сакам многу и мислам дека ме сака..сепак ми фали таа доверба..па јас не идам во италија бидејки ми остана уште 3 месеци да заминам од кај моите..немозам да се оделам од нив... :)

фала ти многу :* многу ми помогна околу ова...

8. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Нема на што :*

Тогаш, уживај овие 3 месеци, искористи ги за себе и твоите и оние кои ти значат, но не го напнувај вереникот непотребно, а уште помалку не се напнувај ти, и радувај се на она што те чека :)

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    фала ти многу :$ :* :*
    имаш сп од мене :hai: се најдобро..

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Многу. најмногу на свет

11. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Ајде не се грижи, ти пишав и пред малку. Кога ќе отидеш во Италија мислам дека се ќе се среди. Мора да се има такви кавги бидејќи сте одалечени. Но кога ќе се видите повторно верувам дека таа искра повторно ќе се појави.
    П.С Немој кога ќе заминеш во Италија да не заборавиш нас :)

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    хахаха срцка :lol: како да не..јас без фемина немозам..и колку да имам проблеми или некоја работа ако не нешто повеке барем 5минутки морам да бидам тука :inlove: ве сакам сите..фала ти многу :*

13. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Тој е единствената личност на која што му верувам неизмерно и знам дека никогаш нема да ме повреди и изневери.

На LoveIsAllAround и jeca-94 им се допаѓа ова.
  14. jeca-94

jeca-94 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Se soglasuvam so prethodnoto mislenje bidejki i jas mu veruvam na decko mi i me nema nikogas izlazano ni za najmalo nesto :D

15. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    И јас го имам истиот проблем. Често пати ми вели „Премногу те засакав.Стварно.“ Некогаш покажува дека стварно ме сака, некогаш сосем спротивното...Неможам, сакам да знам да сум на чисто!

Инаку до неодамна му верував 99,9% но сега е 70%.

Премногу доверба не е на арно, ако на крајот ја изневери вашата доверба а вие сте му верувала 100%, единствениот кој ќе биде повреден ќе бидете вие. Затоа на тие ТЕ САКАМ, ПРЕМНОГУ. вратете со И ЈАС но не се занесувајте премногу. Сепак тој е МАШКО!

16. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Ne veruvam ni na samata sebe, a kamo li na maz!

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    СЕКАКО!!! ВЕРУВАЊЕ НА МАШКО НИКАКО, на жена па ич |( Многу ме интересира како ги пресметувате процентите на доверба, ако може малце хелп за и јас да си пресметам, зашо никако неможам да одлучам дали да му верувам или не :worried:

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.959
    Допаѓања:
    81.294
    ^ Епа Мимс, ќе си носиш сензорче некое, знаеш ти како одат тие работи, ве учат таму на машински, па ќе му дојде тоа некако као Тренутак истине. Кога ќе ти каже дека те сака, или било што ќе процени тоа уредот дали господинот лаже или не и ќе се пресмета соодносот со лагата и процентите за доверба - алелуја! :D
    Мислам - ало, Минхен !? :drunk:

Шала на страна, јас сум песимист, скептик и све то по дифолт, ма да засега барем мислам дека немам потреба да се сомневам и да кревам веѓа во врска со неговото однесување или пак ете, со довербата.
    До душа и не сме нешто којзнае колку време заедно, на почеток сме, а и дечкото е тивок, мирен - абе бубаче! :D
    Таква сум јас по природа и многу многу не им верувам на луѓето, понекогаш дури ни на мајка ми не ѝ верувам (е мамо, кој ти е крив кога ме брлавеше како мала, трај си сега), :wasntme: ама сепак можам да проценам отприлика дали некој ја заслужува мојата доверба.
    Е сега колку, времето, а богами и односот на самата личност спрема мене ќе си го покажат тоа.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stanojovskam

stanojovskam Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Му верувам, но сепак имам и некоја резерва. Никогаш неможеш да имаш целосна доверба во кој и да е. Што се однесува за врската му верувам, знам дека е искрен и знам на што да внимавам.Му ги кажувам сите работи, а оние што знам дека нема да сака да ги слушни му ги кажувам на поблаг начин со цел да има до знаење дека сум искрена со него и ништо не кријам. :)

20. 1bunny

1bunny Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    20
    Без филозофирање .. значи реално .. не, не треба да се верува, тие што премногу веруваат на крај секогаш оставуваат повредени и со подзината уста .. ;)