На месец дена ја кратам. Не сакам коса како метла. Не можам да се замислам со години да не одам на фризер.
На 10 дена, максумум на 2 недели се фарбам. На фенирање од прилика еднаш неделно. Ја шишам еднаш на 2 месеци
Ако чекаат фризерките од мене свршија работа . Одам на три месеци за стрижење бидејќи ми е кратка и толку.
Не клавам ни лак ни пена, нит ништо. Само ме фенираат и со преса на крај. На врвовите капка силиконски капки.
Редовно ко ќе дојдам во мк, еднаш годишно значи или еднаш на две години. Ова фризерите у мое село се без талент, сама поарно се шишам, лонг лив туторијалите на јутјуб.
Нема ништо лошо во фарбање на две недели Црешке. И мајка ми на две недели фарба корен, повеќе од 20 години. Нема друг начин да одржуваш плава коса, без бланширање.
На 2-3 месеци за фарбање, секој втор пат и шишање. Два месеци е оптимално, ама знае и три да ме фати.
Кога како ми текне, зависи дали сакам да ја оставам подолга или сакам да ја скратам повеќе. Само за врвови никогаш не сум била, тоа можам и сама дома. Една година, а може и повеќе сама се средував дома бидејќи ја ошишав на 2ка, па додека ми потпорасна убаво за да може да ја среди фризер, си ја потскратував скоро на секои 2 недели.