Со оглед на тоа колку сум финансиски во хаос (добра плата имам но старо ауто и скромна куќа....) тешко дека во скоро време ќе се случи нешто убаво...
Znaci se otvara polemika po ova prasanje vo zavisnost od rabotniot status. Ne mozam da zboruvam za site slucaevi. Sekoj neka si ide po dogovor. Samo go staviv moeto mislenje vo temava. Jas licno si ja sakam soprugata i obvrskite ni se podeleni. A koga edniot ne raboti, normalno e drugiot da go zeme pogolemiot del od domasnite obvrski.
Nemoj da te pogajga temava tolku. Kako gledame site od tvoeto pisano, dobro ti odi. Se znae sto e maska, sto zenska, a sto zaednicka rabota.
Ти глеј душата да ти е добра и чиста. И да ѝ помагаш на девојката. Ако си арен, ќе си најдеш некоја која ќе те сака.
Женска, се подразбира. За тоа нема еднаква поделба и не сакам никој маж да ми се меша во китење елка со неговата неестетика.
Детска фала богу Како мислите да пораснете вредни возрасни особи, ако немаат должности уште од мали? Една елка, една, кој ти дава.
Одлична епизода за наметнатите општествени родови улоги и товарот кој жените се принудени сами да го носат. https://open.spotify.com/episode/25QZOAQtWKbklkCBpTGTQU?si=qurM67l9T7iT7y3bPR7m9A
Товар има и врз жени ама и врз мажи. Наметнат, од општеството. Од сами себе сме такви сите, од стереотипи, од сѐ.
На децата Во ова денешно време, невозможно е цел товар да паѓа само на едниот партнер. Ако двајцата идат на работа, и домашните обврски мора да се делат. Инаку кај ни е крајот..