Колку сте (не)задоволни од нашето здравство?

Discussion in 'Политика и настани' started by Bitter-Sweet, Sep 20, 2016.

?

Какво здравство имаме во Македонија според ваше искуство?

1. Одлично, сѐ е како што треба

1 vote(s)
    0.4%
  2. Задоволително, но може и подобро

33 vote(s)
    13.1%
  3. Катастрофа, не ми се стапнува в болница

217 vote(s)
    86.5%
  1. alisijad

alisijad Популарен член

mene pa ogromen hematom pred svadba mi napravija vo avicena a se oprciv 2000 denari za dva hormona :( a vo zivot hematom ni modrica sum nemala, a bockana prebockana sum .

2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

И јас каков „чуден“ хематом имав од авицена пред месец дена аууу. На мм му беше језа да гледа.

3. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

http://novatv.mk/devojche-so-teshki-izgorenitsi-vrateno-od-bolnitsa-majkata-nemala-pari/

До кога ова вака, девојчето има право согласно закон на бесплатно лекување и предстој во болницата придружувана од нејзината мајка, која треба да биде ослободена од секакви трошоци бидеќи поледува од епилепсија а докторот ја враќа ќе немало слободни кревети за други е бее ненормални под итно треба да се казни тој идиот во ваква состојба ќе може ли домашно лекување ненормален. :x

fina erika likes this.
  4. Maro87

Maro87 Популарен член

http://novatv.mk/bolnitsata-8-septemvri-od-denes-zatvora-dve-oddelenija/
    Оној никола тодорОФ нека се засрами, тој е министер????
    нека го стават Бујар Османи за министер барем подобро ќе биде...
    овој прво за образование го уништи, сега и за здравство...

fina erika, sjdgo and celineparis like this.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Срамно и жално е ова што се случува...

fina erika and Maro87 like this.
  6. Maro87

Maro87 Популарен член

fina erika, celineparis and anaja1 like this.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

fina erika likes this.
  8. celineparis

celineparis Популарен член

Ова е толку одвратно, оправдувањето им е дека како и да е пациентката ќе умрела. Па девојчето имала само 20 години па каде ќе им оди душата јас не знам, нека се засрамат и министри и доктори и директори..ма тие немаат никаков срам. Под итно да ја тужат болницата родителите. Срамота луѓе јас се срамам каде живееме.

fina erika, Rama and anaja1 like this.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Господ од небо да се симне и да стане министер за здравство, ситуацијава во нашава државичка во ваков народ без свест и одговорност, со ваква младина без ред и почитување...нема да се оправи ништо.

погледнете ги децата во медицинско училиште, погледнете ги студентите(идните наши доктори и други професии)..на жалост, 60% ке ни ебат повторно цел систем..се е џабе, препород ни треба колективно, освестување....

fina erika likes this.
  10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Медицински е дефинитивно најтешкиот факултет кај нас (за на УКИМ зборам, на УГД појма немам како е) ама пола запишани не го завршуваат, на време може само 10%, нема ни лабаво, ни врски, ни мито, за да го завршиш треба челични живци и мноогу учење, бар ако нешто вреди од здравството тоа е факултетот.На Стоматолошки пак е друга приказна, 500 евра испит а 200 колоквиум и ќе поминеш на лепе очи, башка ако си имаш и некоја врска не е на одмет (ова ми е од луѓе што студираат таму).
    Работата е што одкога ќе завршат и ќе станат доктори, се гледаат низ призма на пари, колку ќе дадеш толку ќе те тинтраат, ама ние сме криви што сме ги научиле така.

fina erika, LollySky and elimkd like this.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Здравствово ни е катастрофа за преглед на ортодедија во 8 септември чекам од февруари месец. Ако треба некој да биде министер за здравство нека биде некој што е доктор и тоа добар асален доктор а не правник па дури и советниците не се медицински лица.Јас знам како беше кога беше Бујар Османи министер не дека цветаа рози меѓутоа не се случуваа вакви работи во здравствово.Македонија стана дно дна

LollySky and anaja1 like this.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Драги мои, јавно сакам на ѕид да го поздравам Нинче и реформите во здравството. Две докторки, една матична и една интернист, креваат рамења и се чудат каде да ме пратат со мојов проблем, поради тоа што системот не им дава да ми дадат приоритетен упат! Со дијагноза акутен тироидит, со оток на вратот во пределот на тироидната жлезда, константна температура во период од четири дена и покрај антибиотици, малаксаност и болки по целото тело, извештај од инфективна клиника, на кој со три извичника пишува ПОД ИТНО ДА СЕ УПАТИ НА ПРОВЕРКА НА ТИРОИДНАТА ЖЛЕЗДА!!! Откако матичната едвај успеа да ме протурка во 8ми септември, сестрата ми вика приоритетните се закажуваат, најбрзо на 1ви јуни, оди си на инфективно ако ти е лошо, ѝ велам од таму ме праќаат на ендокринологија, ми вели што да ти правам, немаме доктор денес. Оди во дежурна служба да ти ја симнат температурата. И сега си седам во чекална и ми се рика од немоќ и болка и крајна изнемоштеност и си велам ако ми подотече уште малку вратот, дали ќе можам воопшто да дишам. Ама еве, со двете раце го поздравувам и Нинче и сите пред него.

Еден поздрав до подржувачите на добро организираното здравство.
    Текстот не е мој.
    Го имаше на зидот на Ина Многу фина.

Sesil, fina erika, anaja1 and 2 others like this.
  13. anaja1

anaja1 Популарен член

Само да молиме Бог да не чува:hai:
    Никакво здраство.Денеска читам за младата Габи,и се ежам:tmi:

fina erika, P.S.love and Bitter-Sweet like this.
  14. fina erika

Незнам уште колку работи треба да се случат за да се свести некој али очигледно никој, само господ да не чува тоа можам само да го кажам.А ако одиш на приватно има да те опељушат ко никој.Се нервирам кога ќе прочитам некоја статија за здравствово дека е КАТАСТРОФА:envy:

LollySky and anaja1 like this.
  15. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Screenshot_4.png

Ова на клиничка биохемија, Скопје. Чисто информативно ако ви дадат упат за таму на некој со овие работи. Демек после 1ви јуни ке ги има.|(

Last edited: May 16, 2017
    Dust and fina erika like this.
  16. fina erika

Па,па,па нек се угоде ко преживи причаче алал да му е на министерон свака ти част друже

Sesil likes this.
  17. Dust

Dust Game Over

И после 1 јуни нема да има реагенси за дел од списоков, ако не и за целиов..може и нешто плус хаха

Не знам веќе револтов кај да го искажам од здравствово:@
    Човек што на редовна контрола се жалел на одредени работи после претрпен мозочен излив прес некое време, итно пратен да прави томографија уште истиот ден, со назнака итно!!! да бара резултати уште истиот ден, му рекле за вторник.. Денес четврток уште не се прочитани:x значи на цела мака што ја имам, отидов и со нив да се расправам..
    8 дена не успеале да ја прочитаат.. а човек може уште еден излив за 8 дена да има:@
    Човек пред мене праша за резултати од ангиографија правена пред 9 дена за пациент што лежи таму..замислете, не била готова(facepalm)
    Абе:swear::swear::swear:(wtf)(wtf) ќе ве обесам(wtf)
    Врски да фаќам за еден резултат .. а да треба нешто повеќе? Господ ли да го симнам:swear:

Bubce38, galapce, Sesil and 2 others like this.
  18. fina erika

Леле, леле,леле, здравстово цвета бе свее супер :devil:одлично е ако ги прашате СИТЕЛ ТВ све е супер здравство , образовани све ко у швицарска да се наоѓаме:drunk::headbang::bug::bug:

Dust likes this.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Нула гласови дека се е одлично... Дури и на членови на бившата власт, срам им е да гласаат дека се е одлично :wasntme:

А тие, скромни 10 души, што гласале дека е задоволително... Изгледа 10тина години не биле низ болничките ходници.
    Јас би имала грижа на совест ако би гласала дека е задоволително :| иако е анонимна и небитна анкета.

Посебно низ државна болница е БАШ ''задоволително'' :o

20. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Катастрофа. И дома толку можам да се лечам како што не лечат нашите лекари. Толку немаат знаење, или воопшто не се замараат?
    Пред некое време одам на лекар и и кажувам на матичната дека имам ужасна главоболка цела недела и таа ме прашува епа од што те боли? Епа јас ако знам од што ме боли дома ќе си седам, нема ни да одам на лекар. И ми вели ништо не ти е. Без ништо да ме прегледа, одма дијагноза ништо не ти е.
    Наместо таа да ме прати да испитам, сама си барам се што сакам да испитам.
    Не дај Боже да тргнете по тие болнички врати, се е ужас.

fina erika, LollySky and anaja1 like this.