Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често ја миете вашата коса?

Дискусија во 'Коса' започната од swrcii, 26 октомври 2011.

1. cheesecake

cheesecake Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Cекој ден! Pетко да пропустам ден!

2. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Де бе луѓе,што побогу сте пишувале дека многу често ја миете косата,дека многу ви се мрси,а вие ја миете цели два пати неделно! :^)
    Мене ништо посебно не ми се мрси,ама некако ми се сплескува,па ја мијам три пати неделно :)
    Ама ако ми беше мрсна,спремна сум да ја мијам секој ден,срамота е да се шеташ со мрсна коса,мислам покрај лицето,втора работа што се забележува е косата.Водете грижа :)

На Shpagetta и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Немам проблем со мрсење на косата, 2 до 3 пати неделно. :)

4. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    3.684
    Колку почесто ја миете косата толку повеќе се мрси.. Бар јас така знам.. Мојата ја мијам 2 некогаш и три пати неделно... Немам никаков проблем со косава, т.е. не ми се мрси одма така што сум си раат барем од неа :)

5. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665

знам за тоа ама што да правам да идам со мрсна коса не фала , па затоа си ја мијам секој ден а и поздрава ми е откако ја мијам секој ден

6. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    386
    Стварно и мене не ми е јасно, викате мн ви се мрси и ја миете секој 3ти ден.. тоа не е многу, мислам дека е нормално, колку сакате вие еднаш во две недели да ја миете да не ви биде измрсена за да може да кажете не ми се мрси косата?
    Јас претежно ја мијам навечер и после тоа 2 дена ми е нормална и после 3тиот ми е мрсна... значи ако треба 3тиот ден да идам негде ја мијам ако не ја оставам : )
    Ако ја мијам во брзо време еднаш ставам шампон ако не два пати..

7. aprokovic

aprokovic Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    45
    Јас еднаш неделно, цел ритуал ми е тоа. Тешко си ја средувам сама, најлесно ми е на фризер. Баш сега сама се миев домче, бидејќи денеска сум болна, па да не донастинам, инаку планот ми беше послем работа да идам на фризер. Минатиот Четврток бев, па планирав и денес да одам. Да ми беше веќе мрсна. Ама јас нит имам сила нит време да се бафтам почесто со неа, кога ми е веќе мрсничка во реп тој ден и се стрпувам.

8. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    3 пати неделно,сосема доволно :emo:

9. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    јас ја мијам редовно двапати во неделата...и никогаш не ми се мрси....од сампони коритсам шаума....а сега го имам вашен го ......со алое вереа...ама проблем мие многу сува ако не ставам регенератор или маска немозам да ја исчешлам.....а си викам и до водата е оти фајќа многу бигор

10. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Секој ден, пошо ако прекокнам еден, може вечерта нема да ми е мрсна, ама за тоа утре коа ке станам ми е мрсна и никаква.така да морам

11. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Јас косата е мијам 2 пати во неделата (среда и сабота или недела) :). А за шампон користам сега бекутан за деца :rofl: најдобро ми е мие косата, сум пробала и со брезов (страшно првут ми направи), шаума (косата ми беше сало секој 2 ден) и мн други.. А за тоа дека ако е миеш косата секој ден дека побрзо се мрсела не се согласувам.. Колку повеќе е префаќаш, ставаш лак, гел ти се мрси. А и најважно тоа е и до коренот на влакното. :)

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Ја мијам 2 до 3 пати неделно, зависи дали имам потреба. Не ми се мрси, немам перут ама пак понекое време губи волумен, спласнува па мора нели...
    Ја мијам со:
    http://www.pinklemon.ie/image/cache/dat ... 00x400.jpg

13. MariaWaldorf

MariaWaldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
  14. lalala3

lalala3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Јас пред 2 години ја миев секој дееен одсабалје пред да одам во школо,а за викенд и навечер пред да излезам така да ми се фаќаше и по 2 пати дневно да ја мијам :D после тоа се опаметив колку време јас тоа трошам за да си ја мијам косата и сега ја мијам секој втор ден со elseve,и многу сум задоволна од шампонот и од регенераторот

15. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    па секој трет ден..некад и на секој втор ! :$

16. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Имам ептен долга коса и ме мрзи да ја мијам секој ден. Па фенирање, мрзнење по ладно.. Не. Ја мијам 2 до 3 пати неделно, со Нивеа шампон и регенератор, не знам каков е. Преку лето знам да ја мијам и секој ден, али сега преку зима 2-3 пати доволни ми се.

17. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Секој втор ден:((

18. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Зимно време два пати неделно а летно време почесто. Ме мрзи да ја сушам и фенирам дома па често одам на фризер :$

19. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Два пати неделно :) Во среда и недела најчесто. На лето се разбира почесто и не користам фен во лето :lol:

20. lalalu556

lalalu556 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Пример:Косата ако ја миам во Недела,потоа ќе ја миам во Среда,па во Петок.... :!: