2-3 пати неделно,и тоа 2 пати во случаи коа не идам нигде,иначе реално треба 3,иако сум машко и иам кратка коса
A moze li nekoj da mi objasni postapka kako se mie kosa - imam citano deka vrvoti ne treba da se trijat, a treba se masira pri mienjeto skalpot.Sto mislite vie?
Зависи од потребата.Што ќе ставам дали ќе ја фаќам многу и одма да ми се измрси.Си ја оправив косата сега имам нормална па ја миам 3пати неделно.А се разбира во лето периодот кога сум на одмор секој ден ја миам бидејќи не ми е пријатно на глава солта да ми остане..
Па да , јас кога ја мијам косата ставам 2 пати шампон, значи првиот пат ставам шампон и убаво го масирам скалпот и потоа плакнам но не ја плакнам она пре убаво, а потоа вториот пат ставам шампон исто го масирам скалпот уште еднаш и остатокот од косата онака го мијам убаво не да ја малтретирам косата, после убаво плакнам да не остане шампон и уалаааа инаку имам многу густа и долга коса па морам така
ЈАс ја мијам косата на секои 5 или 4 дена. Знам изгледа како многу но косата ми е таква. И еве бидејќи jesicaalba праша ќе ја кажам и постапката: Откога ќе ја намокрам ставам шампон, го тријам скалпот и потоа цела коса ја виткам на главата па ја плакнам. Ако ми е мрсна (најчесто на 5тиот ден ми се мрсе а ако нема вода или време-ми се има случено неколку пати така и на 6тиот) ставам уште еднаш ама само само скалпот го тријам. Потоа ставам регенератор ама само на врвовите инаку косата се мрсе, па ја чешлам и ја оставам некое време. Потоа ја плакнам и зависи кој ден е ставам камилица и оцет и готово.
Јас ја мијам 2 пати неделно.Недела и среда.Не знам дали расне со секое миење бидејќи мене многу слабо ми расне косата