Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често ја миете вашата коса?

Дискусија во 'Коса' започната од swrcii, 26 октомври 2011.

1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.757
    Зависи кога- како. Кога имам цела недела обврски ја мијам секој ден или преку ден. Ако немам обврски тогаш на 3,4 дена. Кога спремам испити мавам само туш, а косата ја одмарам :$

2. mops

mops Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    119
    преку еден ден :emo:

3. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    На 3 дена, некогаш 4.
    Ич не ми е мрсна, бујна со кадрици ми е, 2 дена си ја носам пуштена и 3 или 4 ден во реп или пунџа некоја. Нема потреба да ја мијам почесто.

4. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    2 до 3 пати неделно, незнам зошто ама во последниов период, мноогу често ми се мрси косата (денес се миам, утре веќе почнала да се мрси!!!)

5. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Секој втор ден или евентуално на третиот ако издражи. Права ми е и секогаш ја носам пуштена, па брзо се мрси.

6. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    2 пати неделно :)

7. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Три пати неделно.
    Во Петок, во Недела и во Среда :D

8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    3 пати неделно. :)

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    1 или 2 пати неделно :) :)

10. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    преку еден ден :)

11. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    3-4 пати неделно

12. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    2-3 пати неделно, некогаш и почесто или поретко, зависи од потребата.

13. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Секој трет ден,меѓутоа БИ ЈА МИЕЛА СЕКОЈ ДЕН,затоа што ми е зејтин уште утредента од кога ќе ја измијам :envy: :worried: Не е фер. Али тоа е |(

14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.471
    Допаѓања:
    17.174
    6-7 пати неделно. :envy:

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    2-3 пати неделно. Најубаво така. Не ми се мрси секако многу, доволно ми е толку.
    А инаку лани летото ја миев секој ден, и од премногу често миење ми се мрсеше веднаш. Измиј ја на сабајле, веќе вечерта ми беше мрсна. И ја навикнував по неколку денови не ја миев после, и се врати во нормала. И си реков повеќе секој ден миење не. Два дена си ја носам пуштена, а ден во репче, пунџа..

16. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    502
    порано почесто,речиси секој втор ден ама сега намалив :)

17. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Само на празници. И тоа не на сите! :!:
    Нова Година, Божиќ (ту бре, ови две ми се многу блиску, не знам што да правам. :|), Велигден, Први Мај, 10 јуни (не е некој празник, ама сепак...), Илинден, Осми септември, роденденот мој и 11 ноември. И така... :wasntme:

1 до 2 пати неделно. Не ми се мрси многу, па немам потреба често да ја мијам. :)

18. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Не можам да поднесам косата да ми има некаков неубав мирис и да ми биде залепена за главата :x ! И стварно се гадам од девојки кои се дотерале и нашминкале а косата ја оставиле мрсна чиниш зејтин имат истурено на глава! |(
    Па колку и да ми вели некој дека не му се мрси косата јас не можам да го прифатам тоа како оправдување за еднаш неделно миење на косата! Можеби не се мрси косата, но како го поднесуваат мирисот на нечистотии, на цигари, на зејтини на било што кое се апсорбирало во косата! Значи немиената коса мириса, не само што изгледа мрсно! Како и да е, по два дена исчезнува мирисот на шампон и маски, а и самата коса ја губи свежината и сјајот!
    Ја мијам 3 пати неделно, во лето и почесто!

На faye и Doozy им се допаѓа ова.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    ^Дојдов истото да го напишам во темава. :D

Значи не може НИКОЈ, ама апсолутно никој да ме убеди дека косата му е убава иако ја мие еднаш неделно. Живееме во веќе толку загадени средини, што косата, по 4-5 часа престанува да мириса на убаво, а тек па по 4-5-6 дена да ја оставам. :x Сите оџаци, тенџериња, манџи, сосови, кромидовини, луковини и други слични намирници и објекти, ќе ми позавидат на аромата. :rofl:

Да можам, да имам време поточно, би ја миела секој ден, навечер. Па да си легнам со чиста коса и наредниот ден само да ја испеглам, наместам и слично. Вака, ја мијам преку еден ден, најмногу преку два. Се обидувам да се вклопам некако во студентскиов живот, гледам што порационално да го искористам времето. И секогаш ја мијам, без разлика дали треба да одам некаде или не. Фала Богу, за нас се миеме, нас да ни биде убаво, не за другите. Или грешка сум јас ? :D

Точно дека помалку се мрси ако ја миеш на подолго растојание, но хигиената на косата не е само во ,,мрснотијата,,. :D

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^Точно дека помалку се мрси ако ја миеш на подолго растојание, но хигиената на косата не е само во ,,мрснотијата,,.
    За жал ретко кој го сваќа тоа!
    Чиста коса е дел од личната хигиена, иста како и чиси раце, чисто лице, чиста облека...
    За мене чиста и средена коса е огледало за тоа каква личност си!
    Најмногу нешто што мразам на ЦЕЛИОТ свет, е кога ќе видам некоја цура со надградба на коса, ај изгорена пепел, па уште и немиена а парфемисана |( Каде со тој мозок :|
    И не се чуствувам пријатно кога косата ми е мрсна!
    Лично сметам дека миење на коса секој ден е претераност, исто така и еднаш во неделата!
    Три до четири е сосема доволно! Јас лично ја мијам 3 пати неделно.И баш ми е убавка и убаво ми мириса :$

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.