Секоја вечер. Не затоа што ми е мрсна, туку си имам некоја жичка откачена па не можам да ја ставам главата на перница ако не ми е измиена косата. Покрај очигледната мана (нешто као OCD имам за чиста постелнина ) во текот на денот готвам, чистам плус сум и пушач до крај на денот косата си абсорбира секакви мириси така да секојдневното миење ми е единствено решение за убава миризлива коса.
Па ја мијам секој втор ден,може да се каже. Пречесто но сепак,никако неможам да се навикнам да го сведам миењето на минимум...
Јас мојата коса ја мијам на 4 дена Можам да речам дека дури и четвртиот ден се гледа акако да ми е втор ден одкако ја имам измијано иначе ја мијам со headandsholders
Гледај да ја капиш што е можно помалку ( 1-2 пати неделно ), затоа што со секое капење и користење на шампон дополнително додаваш ризик од опаѓање и повеќе ја мрсиш. И додека се капиш гледај да ставаш помалце шампон. Мајка ми е фармацевт и се разбира од тие работи многу добро.
Jas pak mojata kosa ja mijam tri pati nedelno....kazete nekoj sampon sto e dobar za mojata mrsna kosa
До пред некој месец многу ми се мрсеше, на ден-два морав да ја мијам. Ама сега ја „воспитав“ и си стои чиста 3 дена.
јас 2 пати неделно и не ми се мрси многу ама на сестра ми пак ич не и се мрси има многу сува коса па никогаш не и изгледа мрсна ама пак редовно си ја мие