Фризер ми има кажано дека коса не се мие толку често (секој ден) туку барем на секои седум дена.Ако ви се измрси косата после 3-тиот ден остајте ја не ја миете се до 7 ден.После кога ќе ја измиете нема да ви се мрси после 3-тиот ден туку после петиот и така што поретко ја миете толку ви е поздрава и поцврста косата. Спојлер Можеби не е така ама кажувам што ми кажаа.
За 7 дена не се фаќаат вошки уживај си .Јас кажав тоа што мене ми кажаа ако не ти се свиѓа советот не го применувај, сепак, твоја е косата.
I jas go imam istiot problem,mnogu cesto mi se mrsi kosata,i praktikuvam da ja mijam 2-3 nedelno.Toa ne go sakam ama ne se custvuvam udobno ako ne mi e sredena kosata.
Сега додека е вака студено ја мијам два пати неделно не ми се мрси многу па и цела недела да не ја измијам нема да м и биде мрсна.
Па косата расте по 1 цм месечно. Иначе за миење секој втор ден,бидејќи јас имам тренинзи во понеделник,сред аи петок и морам после секој тренинг да ја мијам и преку викендот ако ептен ми е мрсна.
За среќа немам проблеми со мрсна коса најнормална ми е така што преку лето секој ден само ја плакнам со вода од солта од морето од потење итн, а секој 3 или 4 ден со шампон. Пролет лето есен и зима на 3 до 4 дена ја мијам и воопшто не ми се мрси брзо дури и 4 ден не ми е толку за миење ама ...