Порано на 4-5 дена на миев и ич не ми се мрсеше,ама од коа се измив неколку пати со тој шаума ми се уништи косата,и првут имам и на 2 дена ја мијам понекогаш и на 1 дена
На секои 2 дена Навика ми е нон стоп да ја чепкам и многу ми се мрси. Ама и дека ја пеглам и тоа има врска за мрсењето. Ако ја носиш виткана многу не се познава дека ти е мрсна. Иначе не знам за дали има врска колку почесто ја миеш повеќе ќе ти расте, имам слушнато дека со чешлање расте косата ама не верувам во вакви работи.. Колку ќе расте нека расте
Поради тоа што имам многу виткана коса немам обврска со тоа дали ке ми е мрсна па треба да ја мијам..едноставно кога ми чукне во глава тогаш ја мијам.Во летото знам и секој ден да ја мијам не оти морам,затоа што ми е досадно а со неа си имам занимација..а зимото на 3-4 дена па понекогаш и издржувам цела недела.
Најчесто 2 пати неделно, немам проблем со мрсење на косата,така да ако ја имам средено убаво, исфенирано може да тера и 1 недела, пак си го има истиот волумен и сјај. Мојава коса е чудо од коса