Секој ден. Смачено ми е многу ми се мрси, ништо не помага. Знам дека уште повеќе ја влошувам ситуацијата со тоа што ја мијам секој ден, но со мрсна не излегувам
Не знаев дека косата се мие САМО ако е мрсна. Инаку јас ја мијам преку еден или два дена зависи како имам време. И не, не затоа што ми се мрси толку брзо туку затоа што косата си ја сакам свежа, чиста и мирисна. Разбирам да сум дома по цел ден и да не ми се мрси па ај некако да не ја измијам и цела недела ама по цели денови со обврски, по автобуси, по улици, чадови низ градов... и да не ја измијам цела недела со изговор дека не ми е мрсна? Па колку сака нека не се мрси, тоа за мене е нечистотија.
И покрај тоа што ми е кратка многу и не ми се мрси ја мијам секој ден или секој втор ден. Не можам да си дозволам да не ми е миена 3 или 4 дена.
Јас одам 2 пати неделно на фризер и тие ми ја мијаат.. а пред да почнам да одам на фризер ја мијав преку 1 ден ..безпотребно
Истото ми се дешава и мене, скоро секој ден и мн ми се мрси , се чудам кога некој ќе ми каже издржи ја 3-4 дена иако ти е мрсна , а нешто шо најмногу мразам е мрсна коса !
Секој втор ден,понекогаш и трет... ама не дека ми се мрси,напротив да ја оставам една недела нема да има ни м од мрсно..но си ја мијам со благ шампон на природна база за ХИГЕНА не за МРСНОТИЈА!!