јас ја мијам на секој 3 ден но мозам да издрзам и 5 дена не ми се познава дека ми е мрсна но мн ме чеша (исто ко вошки да имам)
Јас ја мијам на секој 3 дена,не поради тоа што морам него јас така сум се навикнала и така сакам. Инаку не е добро баш секојден да се мие косата,бидејки подоцна и многу ќе се мрси,па тогаш и ќе мораш да ја миеш секојден.Вака до кога можеш-терај!
Не е здраво да се мие косата со шампони секој ден, па дури и ако е +55 Ц на улица! Имав период таков пред неколку години, ја миев секој ден со шампон можеби пола година. Косата беше чиста секако, но растот не беше нешто посебно, почна брзо да се мрси (иако ја миев секојдневно).. Потоа прекинав така да правам, а сега ја мијам на 4-5 дена (обично 4) и секогаш мириса чисто пред да ја мијам, не е мрсна кај коренот, само кај шишките, бидејќи ми се пократки и ги допирам многу пати во текот на денот.
Два пати неделно..ако има потреба почесто.Инаку забележав еден период ја миев косата по 3/4 пати неделно и како што ја миев почесто таа стануваше се помрсна.Веќе вториот ден ми беше ептен мрсна.Сега на 2 пати неделно и ми се погоди ... на 3от ден се познава дека е мрсна .
2-3 пати во текот на неделата, ако се мие пречесто - тогаш многу се мрси косата....треба некој баланс да се има.
Иако безкрајно многу ми се мрси ја мијам 2пати неделно.Не е добро многу хемикалии да се ставаат на косата..
Кога не би готвела не би ја миела секој / втор ден Се чудам како некои и по 2 пати неделно ја миете , воопшто ли не готвите по дома? Случка од пред некој месец во дискотека Пред мене поминува девојка и имаше толку гужва што и се пикнав буквално во коса Па тоа беше најужасен момент во мојов живот Ароми на кромид пржен и манџи ilent: ilent: