2/3 пати во недела.Не ми се мрси многу,да ја чувам и цела недела немиена нема да ми се измрси, ама не сум будала да ја чувам толку долго. Се чудам само како некои ја оставаат немиена да им смрди секако.Во мојот клас има некаолку девојчиња со таква смрдлива коса, па кога и да им се доближам добивам нагони на повраќање.
Ја мијам 2 пати неделно, некогаш и еднаш неделно не ми се мрси многу а летно време секој втор ден, сепак повеке сме изложени на сонце
Јас порано ја миев 3 пати неделно а се случуваше и 4 пати. Недела вторник и четврток а некогаш се случуваше и сабота ако треба да одам некаде. И сфатив дека колку повеќе ја мијам толку повеќе се мрси. Од лани ко ја миев само 2 пати неделно недела и среда тогаш воопшто не ми се мрсеше. Ќе си ја измиев недела и во понедленик и вторник мака си немав ептен ми беше свежа ама веќе среда почнуваше кај ушите таму да ми се мрси. А од оваа година ко почнав да ја мијам 3/4 пати неделно забележав дека денес ќе ја измијам утре веќе почнува да се мрси и ич да не а допирам таа ми е измрсена. Прво мислев дека е до шампонот ама со ситот шампон ја миев. Затоа колку повеќе ја миете таа се навикнува и толку повеќе се мрси. Најдобро би било да пробате барем 1 месец да ја миете еднаш до два пати неделно. Верувајте дека има ефект. Сеа може малку е срамота со мрсна коса ама ќе си врзете репче ама не стегнато полабаво и така косата нема да ја миете често и таа нема да се мрси често.
Неделно поминувам со по 2 пати миење, освен ако не ја чепкам или ако не и зашлапам некоја маска па да ми се измрси
Па и јас ја миев порано секој ден..сега гледам тоа да го сведам на минимум па испаѓа 2-3 пати неделно..