Некои имаа пишано дека во лето ја мијат почесто косата, затоа што е потопло и повеќе се потиме. Но јас на пример во зима почесто ја мијам. Секогаш кога ќе излезам надвор косата ми замирисува на чад и прашина, позагадне е воздухот. И имам приметено дека колку почесто ја мијам, толку побрзо ми се мрси. Така да ја мијам на 2 или 3 дена.
Na 2 dena , ne mi izgleda masna ali ima neprijaten miris .. probav sekakov sampon no zaludnoverojatno taka go imam naviknato vlaknoto,kozata ...
На секои 2 до 3 дена и задоволна сум, многу ретко се случува да ја мијам два дена по ред освен ако ми била врзана и со лак прсната, бебешкиве многу ме нервирет.. Е тогаш ја капам обавезно пошто од лакон ме чешат многу.Сепак не е убо мн често да ги миеме косиве
dva patni nedelno e sosema dovolno, sto pocesto ja mies pocesto ti se mrsi. imam denovi koga nemam nikakvi obvrski i ne izleguvam od doma osven do prodavnica i togas gledam 1 nedeno da ja mijam. na pocetokot koga pocnav poretko da ja mijam kosata mi bese mnogu glupavo i neprijatno sega mi e sosema ok.