Порано имав многу долга коса а и многу ми е густа, претерано дури. Тогаш ја миев косата еднаш неделно и можам слободно да кажам дека поседните два дена ми беше најубава. Тогаш немав никаков проблем ни со првут ни со испукани врвови сите ми се чудеа за косата. После ја скратив и ја изретчив и сега морам да ја мијам на 2-3 дена и никако да си ја погодам.
На три дена и немам ни испукани врвови , ни оштетена коса Ниту пак ми се мрси како порано ..додека главата секој ден ми беше под туш ! Колку и да не ни се верува така е колку почесто ја миеме толку ни е по мрсна и оштетена .
За тие што ја мијат секој ден, - мислам дека така повеќе и се прави штета отколку корист на косата. Косата на некој начин се навикнува на миењето и шампонот и затоа ако еден ден скокнеш одма се мрси. Пробајте од време на време да прескокнувате еден ден, и потоа на два дена, па по нема да ви се мрси
Зависи во кој период од годината сме.На зима кога сме на затворено и кога мирисаш и на цигари и на манџи,ја мијам секој втор ден.Летниот период одолговлекувам колку што можам повеќе
Во зависност од годишниот период ја мијам,во лето речиси секој ден дека трчам и ми се поти главата,а во зима секој 3ти или 4ти ден.Инаку приметив дека дур живеев во Скопје ми се мастеше многу повеке,и приметив дека е од тамошната "тврда" вода,сега немам таков проблем
Порано почесто ја миев преку еден ден и одма ми се мрсеше... Сега намалив! И престанав да користам пегли фигаро итн. Ја мијам на 3-4 дена и мнооогу помалку ми се мрси.
Овој период по 3/4 пати неделно ја мијам.Треба да намалам, осеќам дека што повеќе ја мијам, толку повеќе ми се мрси.
Не миена коса мириса, не само што лошо изгледа! Затоа ме нервира муабет од типот ,,Не ми се мрси и еднаш неделно ја мијам,, Ама апсорбира мириси од цигари, манџи, нечистотии од воздухот надвор а тоа за мене е полошо од мрсна коса! Затоа ја мијам преку еден ден и си ја сакам кога ми мириса на шампон и маска, а и далеку поубаво изгледа отколку мрсна!
Не е само тоа дали косата е мрсна. Јас порано ја миев на 4-5 дена, ретко ми се мрсеше, и имав погуста коса, а од кога почнав да ја мијам на два дена, малце ми се проретчи. Косата е најчувствителна кога е мокра, и секако највеќе паѓа, До скоро вадев прамени кога ја миев и чешлав после миење, што сега не е случај. Сакам да кажам, претераното миење секој ден може да ја истенчи и проретчи косата, што не мора да биде кај сите секако
Ја мијам во недела, среда и по потреба во петок или сабота. Обично гледам да не ја мијам повеќе од 2-3 пати во неделата.