И јас имам мрсна коса,ретка ми е,тенко ми е влакното...ужас .Ја мијам на три дена,а во лето почесто ,и приметив дека во зима повеќе ми се мрси,почна да ми опаѓа.Какви ли не шампони испробав,ништо не помага.Планирам да си го купам тој новиот Syoss ,ако некоја го користела нека ми каже дали е погоден за мрсна коса
Летото ја мијам почесто бидејќи повеќе се потам, а и зимото кога носам капи и ми се мрси, исто и кога ми мириса на чад кога сум излезена надвор... Но, за среќа не ми се мрси често и доволно ми е три пати неделно.
Па кога како!! некад ќе ја мијам 3 дена по ред..некад после 3 дена..или 4 дена!! аа некад не ми се мрси цела недела! .. свашта
3 пати во неделата... Али мн ми се мрси ... и така една ден шишките пуштени , една ден шишките собрани а третата Собрана косата ... Или ако се брзам за негде со бебешка пудра во прав
Јас ја мијам еднаш неделно само во недела и понекогаш ако ми е така помрсна и петок си ја мијам за вечерта кога ке испаднам да ми биде таман
3 пати во неделата или ајде да кажам поедноставно на 2 дена. Не сакам толку често да ја мијам, мука ми е некогаш стварно коа ќе ми текне дека треба да ја мијам, а мрсна нејќам да ја шетам. Не дека нешто стално ја фаќам, т.е си ја чепкам али коа ќе дојдам дома ја собирам така да неам некој контакт со нејзе поголем од што треба. Треба рецептиве за мрсна коса да ги ставам на список.
Зимо, лето.. секој ден. и да сум дома, не сакам да си легнам со мрсна коса, а веќе вториот ден ми е ужас. Но воопшто не ми е проблем да ја мијам секој ден, и да ја фенирам. Знам не е здраво, не неможам многу околу тоа, навикната сум, веќе 6 години ја мијам секој ден. Пробав и да ја оставам неколку пати неизмиена, и јово на ново пак, истата приказна
Два пати неделно.Имам густа, дива и многу проблематична коса-што ми е наследство од мајка ми.Така да и двете миеме коса само на фризер.Таков џбун само фризер може да скроти!Имам срека што не ми се масти многу, ионака многу пари фрлам на фризер,па уште и секој ден.....