секој втор ден, порано не толку, сма сега откако ми се пореметија хормоните почна многу да ми се мрси.
Незнам дали во шампоните ставаат нешто, порано еднаш неделно миеле коса и ок им било, сега третиот или четвртиот ден е мрсна катастрофа.
i jas ja miam ednas nedelno se zavisi kakvi preparati koristite pobaraj sampon so se sodrzi colagen ne se mn skapi. Pobaraj na internet nekoa firma za zal vo drzavava nema nekoj izbor ama so keratin ima i po cosmetikive jas od farmasi go koristam so keratin kosata mi ja prai sjajna meka kako nikogas dosega.
Секогаш кога се бањам ја мијам, значи 3/4 Пати неделно, а летен период секој ден, и ако не ја измијам 2/3 дена , многу ми се мрси.
Кога идев на работа ја миев секој ден, имам ептен свиленкава права коса нема шанси да ми издржи повеќе од ден веднаш ми се масти, губи волумен и ми спласнува. Сега откако работам од дома - секој втор ден некогаш и на трет. Нема врска тоа што велат дека колку повеќе ја миеш толку повеќе се масти.. Што и да правам втор ден не изгледа свежо..
И кај мене нема врска тоа ако не ја мијам често дека нема да се мрси. Сега преку еден ден ја мијам, некогаш и секој ден.