Ја мијам 2 пати неделно. Иначе за тоа дека косата растела ако ја миеш почесто или секој ден, мислам дека нема врска, косата секој месец расте 1 сантим и тоа е. Може да се забрза растот само со користење на специјални сретства, а ова со честото миење не ми е за ерување, но нека кажат тие што ја мијат секој ден косата.
Растењето коса нема врска со тоа колку често ја миеш, тоа повеке зависи од други фактори отколку од миењето, зарем човек ако се бања секој ден ке порасне поголем? Мислам понекогапш прифаќаме такви небулози, што е просто неверојатно. Исто така не е точно дека расте 1 сантим месечно, затоа што кај секој човек е различно како, што и луѓето не растат со ист интензитет и затоа не има пониски, и повисоки а камоли косата да расте со ист интензитет. Еве ви уште еден пример дали влакната на одредени делови на телото кај сите растат со иста брзина? Секако одговорот е не!
2 до 3 пати у неделата .. мислам дека е доволно .. сум читала колку почесто се мие .. толку повеќе се мрси .. така да .. мене ми е сосема доволно ..
Па секој втор ден скоро..И незнам ваљда има некој маааалце побрз раст..не сум приметила многу ама имам доста слушано..
jas mojata kosa ja mijam na dva dena bidejki veke tretiot den mi e mrsna kako da e namackana so zejtin a isto taka rabotam vo kujna kade ima parea i e mrsna no flizerite ne odgovaraat taka mi kazuvaat deka takov tip na kosa e laci mrsotija
2-3 пати во неделата.Имам слушнато дека што почесто ја миете, толку повеке ви станува марсна,гледано од моја страна точно е
Ја мијам преку еден ден, така ми е навикната косата и веќе 3-тиот ден ми се мрси, што е до мене би ја миела секој ден ама викаат дека се уништува скалпот и така уште повеќе ке се мрси. Инаку водам максимално грижа за косата, од препарати секакви можни користам, регенератори,маски,капки.. и фала богу задоволна сум
секој 2-3 ден зависи...не сакам да ја мијам секој ден зошто сум слушнала дека многу се оштетува,а мојава и дека ја фарбам, катастрофа би било
Сега во период кога сум дома на 2-3 дена. Кога одев на работа бидејки имам коса која многу брзо се масти на ден - максимум два. Не можам да поднесам мрсна коса, ако косата не ми е средна се осќеам целата несредено. И сум слушала муабети од типот ако поретко ја миеш помалце ке ти се масти - благе везе нема.
Имам густа коса, нормална накај сува, ја мијам еднаш неделно, зависи некогаш може да ја измијам и 2 пати во неделата, ама тоа ретко се случува!...На лето 2 пати неделно!...
сега на 2-3 дена, бидејки не ја сушам со фен многу ми е ладно да ја мијам секој ден, а летоска скоро секој ден, може во месец еднаш да прмашам да не ја измијам
jas ja mijam 2 pati nedelno deka e zima i ladno e a koga ja susam so fen odma mi se gori deka mi e mn tenka kosata a naleto sekoj den...
Секој ден Ако ја мијам денес, веќе утре наутро мене ми е мрсна Ако знаете кажувајте некое чаре оти имам слушано дека не е добро коса да се мие многу често