1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колоноскопија

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од cia123, 4 април 2011.

1. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    455
    Каде се прави таа виртуелна колоноскопија и колку е цената?

2. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    27.777
    Има ли некој искуство со ОН клиниката во Бугарија?

3. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.029
    Допаѓања:
    1.962
    Zdravo sakam da prasam,pred nedela na svekorot moj mu dijagnosticiraa nekoja promena na debeloto crevo i zemaa primerok za patologija pritoa mu kazale deka ke pravi operacija.Vo izvestajot pisuva neo flexura coli dex cum stenosis,a vo opisot pisuva deka ima promena i stenoza so nemoznost za ponatamosna evaluacija.
    Ke poceka rezultati pa ke odi na operacija.E sega me interesira dali nekoj ima so slicna dijagnoza i kako se vrsi operacijata

4. mmacichka

mmacichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2015
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    338
    Здраво, би сакала да слушнам искуства со хидроколон процедура?
    Дали е безболно? Времетраење на процесот и афтер чувства, дали има надуеност, непријатности?

Дали може да се најде и на друго место освен во Жан Митрев?

5. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.180
    Искрено сега го видов и не знам за што ти е, ама делува како подобра опција од она нормалното чистење со лаксативи. За другиве работи не знам дали баш има бенефит.
    https://zmc.mk/vreme-e-za-proletna-generalka/ Еве ти тазе цени од ЖМ, 12000? Чудна работа, мене за обична колоноскопија и гастроскопија ми побараа 47 у Систина или нешто слично. Јави се прашај да не е 120000 а не 12000 лол.

6. 94kickey

94kickey Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    18
    Имаме упат за колоноскопија без термин. Дали знаете кое е работното време таму?

7. Ademordna

Ademordna Нов член

Се зачлени на:
    2 септември 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali dozna sto e problemot na kraj? Kaj mene e skoro istata situacija so toa sto kaj mene C19-9 e pokacen, a drugite tumor markeri se okej. Isto imam cokoladna cista pa ne znam od kaj da pocnam da gi resavam problemive..

8. galeb77

galeb77 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2021
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    8
    Izvini sto vrakjam pokasno. Na poslednata kontrola Ca19-9 bese malku pod granica i doktorite mi rekoa vo red e. Inaku togas i cistata bese namalena pa ocigledno nekako vlijaese na rezultatot. Taka sto ako Ca19-9 ne e mnogu nad granica napravi si kontrola kaj internist i ako ne gleda potreba da pravis i drugi ispituvanja ne se opteretuvaj mnogu zatoa sto samo stresovi si pravime.