Zdravo sakam da prasam,pred nedela na svekorot moj mu dijagnosticiraa nekoja promena na debeloto crevo i zemaa primerok za patologija pritoa mu kazale deka ke pravi operacija.Vo izvestajot pisuva neo flexura coli dex cum stenosis,a vo opisot pisuva deka ima promena i stenoza so nemoznost za ponatamosna evaluacija. Ke poceka rezultati pa ke odi na operacija.E sega me interesira dali nekoj ima so slicna dijagnoza i kako se vrsi operacijata
Здраво, би сакала да слушнам искуства со хидроколон процедура? Дали е безболно? Времетраење на процесот и афтер чувства, дали има надуеност, непријатности? Дали може да се најде и на друго место освен во Жан Митрев?
Искрено сега го видов и не знам за што ти е, ама делува како подобра опција од она нормалното чистење со лаксативи. За другиве работи не знам дали баш има бенефит. https://zmc.mk/vreme-e-za-proletna-generalka/ Еве ти тазе цени од ЖМ, 12000? Чудна работа, мене за обична колоноскопија и гастроскопија ми побараа 47 у Систина или нешто слично. Јави се прашај да не е 120000 а не 12000 лол.
Dali dozna sto e problemot na kraj? Kaj mene e skoro istata situacija so toa sto kaj mene C19-9 e pokacen, a drugite tumor markeri se okej. Isto imam cokoladna cista pa ne znam od kaj da pocnam da gi resavam problemive..
Izvini sto vrakjam pokasno. Na poslednata kontrola Ca19-9 bese malku pod granica i doktorite mi rekoa vo red e. Inaku togas i cistata bese namalena pa ocigledno nekako vlijaese na rezultatot. Taka sto ako Ca19-9 ne e mnogu nad granica napravi si kontrola kaj internist i ako ne gleda potreba da pravis i drugi ispituvanja ne se opteretuvaj mnogu zatoa sto samo stresovi si pravime.