jas nemam krvarenje so sekoja stolica tuku ednas vo mesec vo poslednite 3 meseci znaci ednas mesecno prokrvaruvam krvta e vidliva so oko i na toalet hartija zelezoto i site drugi parametri vo krv se normalni
Направи колоноскопија и раат ќе си. Вака се само претпоставки. Маж ми правеше кај Ацо Николов од Штип со упат од интернист. И гастроскопија таму.
imam zakazano veke termin vo vtornik inaku jas ziveam vo Germanija pa se e tuka malku pobrzo za 2 nedeli termin i ne se plaka voopsto prasav za mislenje zatoa sto sum malku poveke isplasen.....vi blagodaram
konecno denes se oslobodiv nema nisto opasno nema duri ni polipi samo 1 stepen hemoroidi.Fala mu na boga
konecno denes se oslobodiv nema nisto opasno nema duri ni polipi samo 1 stepen hemoroidi.Fala mu na boga
i ja ispiv i ja povrativ pola,pognasno nesto nemam probano dehidrirav ama zavrsi rabota me iscisti ubavo Plenvu jas piev inaku
Треба да правам колоноскопија и гастроскопија. Моментално се мислам помеѓу Д-р Виолета Јаниќ- Ремедика или Д-р Андреевски - VitaS? Во поглед на експертиза ме интересира.
Јаки болки во долниот дел на стомакот, скроз најдоле, лево и десно кај јајниците отприлика, поминав гинеколог, ехо на абдомен два пати,компјутер на стомак и долна карлица, освен заробен воздух ништо не видоа. Не ножев ни да се движам од болки. Колоноскопијата ништо не покажа , дури отпосле направив интолеранција на лактоза и глутен и излегов позитивна .Откако откачив и плус кофеинот тоа супер сум.Иначе цело време додека откријам интолеранција внесував нескафе со млеко или други млечни производи...
Здраво По еден напад на лева страна во стомакот на компјутерска томографија со контраст ми утврдија дивертикули на дебело црево и дивертикулоза После тоа неколку пати издржливи болки како пулсирање на лева страна кај препонот и бутната коска Имав страшен запек па завршив во болница на клизма -хорор искуство Сега имам хемороиди , понекогаш крв и болка во анусот при празнење Кај кој доктор да направам колоноскопија со анестезија кој што е стручен а не само да ми даде слика и да ми рече еднаш во годината контрола и дали е возможно да износам бременост со оваа болест Премногу сум уплашена
dali ima nekoj shto ima praveno kolonoskopija megjutoa so utrinski metod na chistenje, i da bilo uspeshno? ne veruvam deka mozham da go izdrzham na standardniot nachin, od predhodnata vecher chistenje, bidejki vekje nekoj period ne spijam kako shto treba, pa utrinski da se ischistam i da otidam na pregled poruchek povekje bi mi odgovaralo..
Сигмоиден колон 74 мм Тогаш имав страшна болка долу лево во препонот, проследена со краткотрајна температура и треска
Кај кого да закажам колоноскопија ајде препорачајте ми :Др.Јаниќ во Ремедика или Андреевски или некој друг доктор ?
Здраво. Прв пат за 29 години се разболев и имав температура на Божиќ. После тоа почнаа стомачни проблеми, прво игнорирав, мислев празници, прејадување и сл. На почеток на фебруари добив запек, не можев никако да одам во вц, нитѕ алкалакс не ми помагаше, па завршив со микроклизма и после тоа почна многу да ме боли прво десно под ребра и желудник и болката се ширеше до долу десно и да ми се воспалува ногата десна. Направена лрвна слика, се уредно, немам хеликобактер, на ехо немам ништо, гиниколопки проверено се, немам ништо, добив резултати и од ПАП тест, се ми е уредно. Реагенси на државно во мојот град за лактоза и глутен немало... За колоноскопија ми реакоа нема потреба немам крв. Ве молам за совет, дали знаете цени во Скопје во некои, лаборатории, матичниот ми рече дека можеби е лактоза или глутен а можеби и девете а можеби да имам и нркое притискање на нерв па да ми ги прави овие болки. Компјутер закажан на крајот Март, нема слободни други термини. Додека чекам дали некој се соочил со ваква ситуација. Немам генетика на рак на дебело црево, не сум раѓала, брзо качив килажа последните 3 месеци качив околу 10 кг. Не знам дали да инсистирам за колоноскопија, не знам од каде да почнам.
Инсистирај на колоноскопија, ако не на приватно, Систина има често попусти, знам дека пак е скапо ама кога се мора тоа е.