Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колоноскопија

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од cia123, 4 април 2011.

1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.415
    Допаѓања:
    9.565
    Побарај упат од матичниот за гастроентеролог на државна клиника во Скопје. Тие ќе ти кажат што треба да направиш понатака од дијагностика и ќе ти ги толкуваат резултатите. Ако треба колоноскопија, тогаш од кај нив ќе ти закажат кај нив на клиника во друг ден и нема да мораш да плаќаш приватно.

На SaraTrajkova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Liqka094

Liqka094 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    16
    Дали некој има правено ректосигмоидоскопија?

3. Opinion

Opinion Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    14
    Дали некој правел колоноскопија во Промедика со анестезија , да ми каже која е процедурата за чистење на дебелото црево? Колку дена трае што се јаде што се пие , апчиња,прашоци ?

4. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.907
    Допаѓања:
    15.005
    Ова е прашање што треба да го упатиш кон лекарот што ќе ти ја прави колоноскопијата, или анестезиологот ако е под анестезија, а не на форум. Обрати се до Промедика, нека ти објаснат убаво, сепак се работи за интервенција.

5. Magdalena......

Magdalena...... Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Дали некој има пиено цитрафлит за чистење пред колоноскопија и дали содржи електролити, ми е страв да не дехидрирам?

6. joyful

joyful Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    2.566
    Меѓудругото, вообичаено докторот препорачува бистар сок со јаболко и бистри течности 2-3 дена пред процедурата и одреден начин на исхрана. Секако, се земаат и лаксативи за да се испразниш. Ова се мора да е во консултација со докторот кој ќе ја изведува процедурата

7. Magdalena......

Magdalena...... Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Мене ми дадоа само цитрафлит, но нормално дека и течности треба да се внесува. Ме интересира дали без анестезија е болно како што кажуваат или се издржува и колку време трае истата? После колоноскопија дали има некоја забрана за храна и сл.? Ако е со анестезија дали одма те будат и си одиш дома? Имам правено ректоскопија без анестезија, сега за колоноскопија ми е страв